Levinyt!
 

Leville rakentuu huippumoderni tuolihissi ja uusi West Point -alue

29.11.2018

Viimeistä teknologiaa oleva Doppelmayer.

Oy Levi Ski Resort aloittaa uuden, huippumodernin ja viimeisintä teknologiaa edustavan Doppelmayer D-Line tuolihissin rakentamisen Länsirinteille. Levi West -tuolihissin ala-asemalle rakennetaan myös uusi alue, West Point, jossa tulee olemaan majoitusta, ravintopalveluita sekä liiketiloja. Uutinen julkaistiin juuri Levin talvikauden avajaisten alla 9.11.

jouni

Rinnekansa saa ensi vuoden lokakuusta lähtien parhaan tuolihissikokemuksen, mitä markkinat tarjoavat. Hissiasema on uuden tyyppinen, siinä on käytetty uusinta teknologiaa ja sen melutaso on mahdollisimman pieni. Levi West -tuolihissi on erityisen tuulivarma normaalia painavampien Premium-tuoliensa ansiosta, jotka ovat varustettu lisäksi heilahduksen vaimentimella.

Uusi hissi on äärettömän hiljainen ja vakaa, ja lisäksi se on hyvin lapsiystävällinen. Hissiin siirrytään lähtömaton kautta, laskettelijat istuvat Premium-tuoleissa, jotka ovat lämmitetyt ja normaalia leveämmät. Jokaisella on oma muotoiltu tuoli ja jalkojen väliin tulee vielä lisäpuomi, mikä tekee siitä entistä turvallisemman. Läpinäkyvä suojakupu pitää tuulen ja lumen pois tuolin sisältä.

 

Tunturin ympärikierto sujuu joka säässä.

Uusi tuolihissi vie Länsirinteiden alapäästä aina huipulle asti. Huipun ankkurihissi (11) siirretään tulevaisuudessa Vesirikka-autton hissin (13) jatkeeksi ja näin saadaan turvattua tunturin ympärikierto myös Gondolin ollessa suljettuna tuulen vuoksi. West Pointin ala-aseman yhteydessä oleva Tievan ankkurihissi (10) jää paikoilleen turvaamaan laskettelupalvelut, jos Levi West on kiinni kovan tuulen tai muun syyn vuoksi.

Uuden hissin oikealla puolen olevat rinteet (11.1 ja 10.1) saavat seuraavassa vaiheessa lumetusjärjestelmät sekä uuden led-valaistuksen ja ne palvelevat tulevaisuudessa mm. suurpujotteluharrastajia. Rinne (10.1) saa myös kokonaan uuden kasvojenkohotuksen, kun rinnettä levennetään, mutta sen profiili ja muodot jätetään nykyiselleen.

 

Uusi asuntoalue ja palvelukeskus.

Levi West -hissin ala-asemalle ollaan kaavoittamassa 4 000 kerrosneliömetrin suuruista pientä kylää nimeltä West Point. Kylän seitsemän erillisrakennusta tarjoavat 250 vuodepaikkaa ja tämän lähemmäksi laskukansa ei Levillä pääse rinnemajoitusta eli Ski in Ski out -konseptia. Majoituksesta hissille ja rinteille on matkaa vain noin 20 metriä ja huoneista avautuu upeat maisemat niin Levitunturiin kuin naapurituntureille Kätkälle sekä Aakenukselle. Keskelle U:n muotoista kylää nousee West Pointin sydän eli päärakennus, jossa sijaitsevat liiketilat, ravintolapalvelut sekä välinevuokraamo.

westpoint_kaava

– Tämä on iso askel Leville. Investoinnin jälkeen neljäsosa tunturista eli South Pointista Gondolille tulee olemaan modernia hiihtokeskusteknologiaa. Siirtymät rinteisiin ovat mielekkäitä, kun saa istua tuulelta suojassa joko tuolihississä tai gondolihississä, sanoo Levin hiihtokeskuksen toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

Levi on aina halunnut olla edelläkävijä hiihtokeskuksen kehittämisessä ja hiihtokeskuksella on halu tuoda kuluttajalle parasta mahdollista palvelua ja lumielämyksiä tunturissa. Levi West -tuolihissi ja West Point -projekti on suurin vuosiin Levillä ja koko konseptin rakentaminen tulee kestämään vuosia. Hankkeen kokonaisinvestointi on noin 30 miljoona euroa ja tuolihissin osuus on tästä noin 8 miljoonaa euroa.

– Hissin perustusten rakentaminen aloitetaan tammikuussa, maastotyöt sekä hissin pystytys alkavat heti talvikauden päätyttyä ensi keväänä. Levi West tulee käyttöön talvikaudelle 2019–2020. West Pointin rakennusoikeus tulee myyntiin ja markkinavoimat ohjaavat siltä osin West Pointin nousua ja kasvua, mutta ensimmäiset rakennukset ovat toivon mukaan käytössä jo talvella 2020–2021, arvioi toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas