Levinyt!
 

Levin Igluilla panostetaan laatuun ja kodinomaiseen fiilikseen

29.11.2018

Avotuli kiehtoo.

– On tässä ollut monta vaihetta ja pikku hiljaa on kasvettu kysynnän mukaan, sanoo Kristiina Kylmälahti Levin Iglujen toimitusjohtaja.iglutKristiina

Aikanaan Kristiinan isän, Tauno Mäkelän, ideasta lähti ajatus rakentaa lasisia igluja korkealle tunturiin, niistä näkisi luonnonnäytelmät mukavasti suojassa omassa pedissä pötköttäen, oli sitten pakkanen ja revontulet tai ruskanajan syysmyrsky. Ja vuonna 2008 sitten valmistuivat tontille vaaran päälle ensimmäiset neljä lasi-iglua sekä Revontulitalo. Tänään igluja on kaikkiaan 24 ja lisäksi pihaa hallitsee korkea lasinen kotamallinen ravintola Aurora Sky, samassa yhteydessä ovat lisäksi hotellin vastaanotto ja huoltotilat.

Ennen omaa ravintolaa vieraita kestittiin pihan viihtyisässä isossa kodassa, joka edelleenkin palvelee, ja jossa talon kokit kokkaavat myös tulilla. Se on suuri elämys monelle ulkomaalaiselle. Kodassa tarjoillaan esimerkiksi honeymoon dinnereitä hääpareille ja sinne saadaan myös Levin nuotiobarista valmistamaan paikan päälle erikoiskahveja.

– Tuli luo tunnelmaa ja se kiehtoo. Meillä keitetään ravintolan alakerran tulisijalla aitoa pannukahvia a´la carte -asiakkaille, kahvipavut ovat Aurora Skyn omaa kahvisekoitusta ja kahvi jauhetaan pavuista kahvin keiton yhteydessä. Lisäksi keittiömme leipoo omaa leipää ja joulukuussa aloitamme tuoreen oman leivän ulosmyynnin, tiistaisin alkaa olla siis leipäpäivä Utsussa.

iglutpiha

Kristiina Kylmälahti kertoo, että tämä kesä on levätty rakentamisesta, mutta ensi keväänä heti, kun lumet sulavat, käynnistyy uusi kolmen ison ns. sviitti-iglun rakentaminen. Ne sijoittuvat tontin alarinteen puolelle näkymiltään paraatipaikalle. Iglut ovat isoja, pohja on 50 neliötä, ja tilaa on siten 2–4:lle, niihin saadaan nyt erillinen oma ruokailutila muun varustuksen lisäksi.

Tyyliltään isot iglut ovat samaa kuin entinen alueen rakennuskantakin eli laadukkaita, siistejä ja maisemaan hyvin istuvia lasirakenteita. Iglut toimittaa sama yritys kuin aikaisemmatkin, joten alueen tyyli ja yhtenäisyys säilyy. 

Ekologisuutta sekä arktisia makuja.

Aurora Skyn keittiöpäällikkönä on Lauri Närhi ja hänellä on hyvä ja innovatiivinen luottoporukka keittiössään.

Joonas Mantila kertoo, että ruoka tulee läheltä, kaikilta pohjoisilta alueilta, Islanti ja Norja tarjoavat Suomen lisäksi sopivia makuja, villiyrttejä kerätään ja sieniä sekä marjoja poimitaan lähimetsistä. Kotimaan kaloista esimerkiksi hauen suosio kasvaa ja sitäkin täältä saa.

Aurora Sky on ollut avoinna ruskalta lähtien ja talossa ollaan tyytyväisiä, sillä asiakkaat ovat löytäneet jo mukavasti Utsuvaaraan maisemiin herkuttelemaan.

Keittiö valmistaa jo 4 ja 6 ruokalajin menuita, joita saa myös vegaanisina, ja nyt saa myös 10 ruokalajin illallismenuita, tiedossa on pitkiä ja herkullisia illanistujaisia.

– Hyvä ruokaa kaipaa toki vertaisensa juoman ja meiltä saa esimerkiksi monia tunnettuja premium-shampanjamerkkejä laseittain. Juomavalikoimissa on jopa tyrnipontikka, ja yleensäkin tuotebrändäyksessä on mietitty juomien sopivan iglujen linjaan. Täällä tarjotaan helposti lähestyttävää luksusta, sanoo salilla työskentelevä Viivi Banckaert.

Kaiken muun ohella hivelevät henkilökunnan työasut asiakkaan silmää. Työpuvut ovat nimittäin Jukka Puljujärven Hálo-mallistoa, joiden kuosi tulee Reidar Särestöniemen maalauksista. Hálo-tekstiilejä voi myös ostaa iglujen pienestä putiikista.

Itsenäisyyspäivän seutuun eli 6.–7.12. ravintolan asiakkaita viihdyttää lisäksi Emma-palkittu kanteletaiteilija Maija Kauhanen, pöytävarauksen kanssa kannatta olla ajoissa liikkeellä.

Jaspis Toivonen

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas