Levinyt!
 

Palkitut yrittäjät pitävät paikalliset sekä matkailijat kunnon kamppeissa

08.11.2018

Kittilän kunnan yrittäjäpalkinto 2018 Lumihymy Oy:lle

Kittilän Yrittäjät ry mainitsi tämän vuoden palkinnon perusteluissa, että Lumihymy Oy:n yrittäjät, Jukka Savo ja Hanna Kyyhkynen-Savo, ovat toimineet Intersport-kauppiaina Levillä vuodesta 2009 alkaen.

Jukka Savo on sitä ennen toiminut kaupallisella alalla urheiluvälinepuolella 32 vuotta, samoin Hannalla on pitkä kokemus urheilukaupan puolelta yli 20 vuodelta.

savot

Yritys on avoinna Levillä ympäri vuoden työllistäen vakituisesti keskimäärin 11 henkilöä ja matkailun sesonkiaikoina noin 20 henkilöä.

Yrityksen toimialaan kuuluva monipuolinen urheiluväline- ja urheiluvaatevalikoima rakentuu tunnetuista laatumerkeistä sekä Intersport-ketjun omista merkkituotteista. Tuotevalikoimasta löytyvät laadukkaat urheiluvälineet, vaatteet ja jalkineet kaikkeen liikuntaan ja vapaa-aikaan. Yrityksen toimialaan kuuluvat myös urheiluvälineiden vuokraus ja huolto.

Yrityksen liikevaihto on ollut jatkuvasti kasvussa ja yritys on tehnyt joka tilikausi tulosta. Vuoden 2017 liikevaihto oli 4,5 miljoonaa euroa ja tulos 327 000 euroa. Yritys harjoittaa lisäksi laaja-alaista paikallisten nuorten urheilijoiden sponsorointia.

Menestyksen takana luja työ

– Meillä on kummallakin kova kilpailuvietti, se ajaa tekemään töitä. Tykkäämme tästä alasta ja meillä on hyvät avainhenkilöt, ja pyrimme koko henkilöstön voimin kehittymään ja myös antamaan yksittäisille henkilöille tilaa kehittyä. Mutta silti ei saa yrittäjälle tulla liian hyvä olo, sillä pitää aina pyrkiä kehittymään ja seurata, mitä muualla tapahtuu, sanovat yrittäjät.

Levin Intersportin myymälätilat ovat pienet, mutta todella tehokkaasti hyödynnetty. Suuri ketju on kauppiaiden tukena ja se näkyy asiakkaille siinä, että myös Levillä toteutuvat kaikki ketjun valtakunnalliset kampanjat. Näin pystytään palvelemaan niin paikalliset kuin kansainvälisetkin asiakkaat parhaalla tavalla.

Osaava henkilökunta, jolla on asenne ja persoona kohdillaan, on avainasemassa tuloksen teossa tällaisessa myymälässä, jossa turhia neliöitä ei ole. Myyjät eivät tyrkytä, mutta ovat tarpeen ja suureksi avuksi asiakkaalle, kun haetaan jotain tiettyä. Useimmiten haluttu löytyy nopeasti, kun osaa vain pyytää, sillä valikoima on laaja eikä kaikki mahdu esille.

Persoona ratkaisee myyntityössä

– On haasteellista löytää oikeita tyyppejä töihin. Oman persoonan peliin laittaminen menee useinkin ohi monen muun asian. Myyjällä on oltava psykologista silmää ja aistia asiakkaan tuntemuksia, sanoo Hanna Kyyhkynen-Savo.

Sesonkipaikassa on lisäksi hallittava oma elämä, ei ole hyväksi vain lasketella ja viettää kokoaikaista afterskitä, pitää olla muutakin paloa ja reippautta kuin nuutunut katse työpäivänä, sillä tämä on yllättävän kovaa työtä. Tietynlaista urheilijan asennetta sekä itsekuria vaatii myyntityö sesonkipaikassa.

Pohjoiseen aina mieli

Savon pariskunta on itsekin kotoisin Lapista ja oma mielihalu paloi aina vielä pohjoisemmaksi. Hanna on kotoisin Kemijärveltä ja Jukka Rovaniemeltä, mutta Levillä käytiin useasti jo ennen omaa yritystä laskettelemassa ja ruskalla monta kertaa vuodessa. Perheen tytär syntyi vuonna 2003 ja siinä vaiheessa alettiin jo miettiä pienen paikkakunnan etuja verrattuna kaupunkiin.

– Liike avattiin keskelle lamaa, mutta toisaalta tänne oli hyvä tulla ja uskallettiin lähteä kauppiaaksi, kun Intersport oli alueella tunnettu.

– Olemme maanläheisiä ihmisiä ja luonto sekä maiseman avaruus viehättävät. Elämää oli takana jo ennen Leviä, on saatu reissata, mutta nyt on hienoa, kun voi keskittyä omaan yritykseen. Levi on siitä hieno paikka, että täällä ollaan kansainvälisiä ja täällä tehdään suuresti asioita. Levi näyttääkin parhaat kasvonsa, kun sesonki on päällä kovimmillaan.

Mutta jotta vuoden päästäkin olisi Intersport Levin telineissä ajan hengen mukaisia vaatteita tai urheiluvälineitä myytävänä, päästetään kauppiaat tekemään ostoja. On tiedettävä ja haisteltava jo vuosi, jopa enemmänkin etukäteen, mitä trendit sanovat ja mitä siis varastoon ostetaan. Siinä onneksi vuosien kokemus näkyy ja silmä kehittyy.

Jaspis Toivonen

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas