Levinyt!
 

Lähitaksin palvelut nyt Leviltä

08.11.2018

Suomen uusi taksilaki astui voimaan 1. heinäkuuta. Silloin muuttui moni asia, kuten taksiyrittäjäksi ryhtyminen, taksin tilaaminen ja hinnoittelu.

Ylen Suvi Vesalainen kirjoittaa 5.5. uudistuksesta ytimekkäästi seuraavaa:

”Kaduilla kurvailee jatkossa kirjava joukko erinäköisiä, -laatuisia ja -hintaisia takseja. Uudistuksen jälkeen on tarkoitus, että asiakkaat tilaavat suurimman osan, jopa 90 prosenttia kyydeistä erilaisten taksisovellusten kautta. Kyytien hintavertailu jää paljolti asiakkaan itsensä vastuulle.

Uudistuksen tarkoituksena on lisäksi laajentaa taksinkuljettajiksi ryhtyvien joukkoa ja madaltaa ammattiin pääsyn kynnystä. Tähän asti pakollisen taksikurssin käymistä ei enää vaadita. Kuljettajaksi ryhtyvä testataan kuitenkin edelleen ajokokeen ja ajoluvan läpäisyn perusteella.”

Kyyti TaxiLevin numerosta tai Lähitaksin sovelluksella

Levillä TaxiLevi jatkaa toimintaansa nyt Lähitaksin sovelluksen avulla sekä palvelee entisellä tutulla puhelinnumerollaan 0200 99200.

lähitaksi

TaxiLevin yrittäjät kertovat, että tilauskeskukseen soittaessa numeroon vastaa nyt noin 100 henkilöä, joten palvelu on nopeaa. Ja tiedonkulku on erityisen nopsaa, kun käyttää sovellusta ja luo sinne jo valmiiksi käyttäjätilin puhelinnumeroineen. Kun asiakas ilmoittaa oman numeronsa, kulkee tieto nopeasti auton arvioidusta saapumisesta asiakkaan luokse, sovellus etsii myös nopeasti lähimmän samaan järjestelmään kuuluvan auton. Mikä parasta, samalla sovelluksella löytyy vapaa auto Hangosta Leville tai esimerkiksi Rovaniemeltä tai Helsingistä.

Uutta on myös se, että usean taksiauton jonosta ei enää asiakkaan ole pakko ottaa ensimmäisenä olevaa autoa. Mikäli haluaa, voi napata sieltä esimerkiksi Lähitaksin mustakeltaista ruutulogoa käyttävän auton.

Lähitaksin älykännyköissä oleva appi on myös uudistumassa ennen vuoden loppua entistä käyttäjäystävällisemmäksi.

Uusia yrittäjiä sopii mukaan

Taksiyrittäjä Risto Ruotsala sanoo, että uusia yrittäjähenkisiä ja palvelualttiita kuljettajia etsitään TaxiLevinkin vahvuuteen. Kuljetuskalustoa tällä joukolla on tarjota 10 auton verran, ja lisää on tulossa, erikoisempiakin autoja kannattaa kysellä.

– Haluamme olla palvelurivistössä myös hiljaisina aikoina sesongin ulkopuolella, ettei synny tilannetta, jolloin ei olisi yhtään autoa saatavilla. Ala on muuttumassa ja välttämättä pelkällä taksilla ei koko vuotta elä, vaan muutakin yritystoimintaa olisi yrittäjällä hyvä olla. Jos kiinnostaa, sillä töitä on niin yrittäjille kuin kuljettajillekin, ja minuun voi olla suoraan yhteydessä, kaikki uudet kasvot ovat tervetulleita.

TaxiLevin tukikohta sijaitsee Levillä osoitteessa Hissitie 11 A. Taukotila on tärkeä paikka kuljettajille, mutta tilaa riittää muillekin eli huoneiston kappelin puoleinen parinkymmenen neliön liiketila on mahdollista vuokrata keväällä vaikka vain yhdeksi päiväksi tai pitemmäksi aikaa. Tilan vuokrauksesta voi olla yhteydessä Risto Ruotsalaan.

Tavarat hukassa?

Leville on saatu myös löytötavaratoimisto, joka pitää tukikohtaansa niin ikään TaxiLevin tiloissa. Ville Vainion luotsaama yritys, Lappeenrannan Löytötavaratoimisto Oy, palvele Lappeenrannan ja Kalajoen lisäksi nyt myös Levillä.

Jos siis Levillä avaimet katoavat tai jokin muu arvokkaampi on hukassa vaikkapa hauskan illan jälkeen, soita päivystysnumeroon 040 370 2338 tai lähetä sähköpostia info@tavarahukassa.fi

Yhteyttä saa myös facebookin kautta.

Levin toimistoon päätyvät alueen hotelleihin, ravintoloihin, kauppoihin tai takseihin jääneet omistajiaan kaipaavat tavarat, poliisilta niitä ei enää kannata kysellä, sillä se on ulkoistanut tämän palvelun. Lain mukaan löytöpaikka voi pitää tavaroita hallussaan 2 viikkoa, sen jälkeen ne toimitetaan löytötavaratoimintaa harjoittavalle yritykselle.

 Jaspis Toivonen

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas