Levinyt!
 

FIS hyväksyi Levin maailmancupin rinteen ja lumen

11.10.2018

”The snow is not dead!”

Maailman pohjoisimman alppikilpailun, Levin maailmancupin kisarinteen tarkisti 14.9. FIS:n ranskalainen tekniikkalajien kilpailujohtaja Emmanuel Couder. Levi Black -rinne sai puhtaat paperit, kuten myös säilölumi, joka täyttää kriteerit hyvästä lumesta ja lunta on edelleen riittävästi kisan läpi viemiseen 17.–18.11.

WC_couder

Emmanuel Couder ja Teo Jeskanen tutkivat lumen koostumusta.

Levillä säilöttiin tänä vuonna toista kertaa lunta maailmancup-kisaa varten. Kuuma kesä laittoi paksujen rakennushuopien alle makaavan lumen koville. Helmikuussa kasattu 40 000 kuutiota lunta piti kuitenkin pintansa ja jäljellä on vielä noin 15 000–20 000 kuutiota, joka riittää hyvin kisan läpi viemiseen.

– Kisarinteessä pitää olla vähintään 50 cm paksulti lunta ja sen verran saamme säilölumesta. Heti, kun kelit sallivat, alkaa myös lumetus, kertoo Levi Ski Resortin rinnepäällikkö Hannu Mäkitalo.

Säilölunta aletaan levittää kisarinteeseen tamppareilla marraskuun alussa ja levitys valmistuu viikossa.

Levin kisa on taattua draamaa

Syyskuun 14. päivänä lumen lämpötila oli huovan alla –1°C.

Levi Black -rinteessä on kaksi säilölumikasaa. FIS:n tekniikkalajien kilpailujohtaja, ranskalainen Couder oli innokas kurkistamaan paksujen suodatinkangaspeitteiden alle nähdäkseen lumen.

– The snow is not dead (eli lumi ei ole kuollut), huudahti Couder katsoessaan lunta luupin läpi. Lumen kiderakenteen tulee olla oikeanlainen, eli tähden muotoinen, jotta hiutaleet tarttuvat toisiinsa ja muodostuu niin sanottua hyvää lunta. Lumi ei siis saa olla liian kuivaa tai märkää.

WC_Teo_Couder

Teo Jeskanen, Emmanuel Couder ja Hannu Mäkitalo

– Levi on tunnettu lumenlaadustaan ja kisarinteen kunnosta. Levin osakilpailussa voi voittaa tahansa, sillä kilpailijoiden aikaerot jäävät kisassa todella pieniksi, ja tämä takaa hyvän kilpailun, Couder kertoo.

Levin maailmancupin pääsihteeri Marko Mustonen oli tyytyväinen kilpailualueen tarkistuksen lopputulokseen ja uskoo kilpailusta tulevan jälleen kerran upea näytös niin kilpailullisesti kuin myös järjestelyiden puolesta.

– Itselläni on tuntuma, että on jälleen otettu muutama askel oikeaan suuntaan ja eteenpäin. Olemme hyvissä ajoin liikkeellä ja edellä aikataulua, meillä on kokemusta taustalla, mitä tulee suorituspaikkoihin, ja osaamista lumensäilöntään. FIS:n luottamus meihin allekirjoittaa sitä, että viime vuonna onnistuttiin hyvin ja tänä vuonna jatketaan samaan suuntaan, kertoo Marko Mustonen.

FIS tulee panostamaan lisää urheilijoiden esille tuomiseen. Esimerkiksi TV-lähetysten grafiikkaa uudistetaan, ja tulevalla kaudella katsoja saa enemmän infoa jokaisesta laskijasta. Myös kisajärjestelyistä sekä teknisistä asioista kerrotaan avoimemmin ulospäin niin katsojille, medialle kuin eri sidosryhmille.

Seuraava tärkeä etappi ennen varsinaista maailmancup-viikonvaihdetta on virallinen lumikontrolli eli Snow Control 8.11. Levillä.

 

www.worldcuplevi.com

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas