Levinyt!
 

Liikuntakaveri löytyy nyt netistä vaikka oudommallakin paikkakunnalla

07.09.2018

Superlaiffista modernia apua liikuntaan

Uusi ja vasta keväällä alkuun laitettu startup -yritys Superlaiffi Oy menee nyt vauhdikkaasti eteenpäin. Arla Joensuu myi keväällä nimittäin yrityksensä Cafe Köketin oltuaan 11 vuotta kahvilayrittäjänä. Cafe Köket ei ollut yksin perinteinen kahvila, vaan sen ohessa tehtiin jo työtä startupmaisesti ja kehitettiin monia muita projekteja sivussa.

superlaiffi

– Perustin Superlaiffin yhdessä entisen yhtiökumppanini Timo Kuusiston kanssa ja alkukesästä tiimiin mukaan tulivat myös Niko ja Riikka Merikko Leviltä. Liikuntasovellukselle on ilmeinen sosiaalinen tilaus juuri nyt, ja niin piti hypätä matkaan ja alkaa toteuttaa suunnitelmia mahdollisimman nopeasti, sanoo Arla Joensuu.

Hän kertoo lukeneensa monia nykytutkimuksia ja hankkineensa tietoa siitä, miten ihmiset voivat fyysisesti ja myös psyykkisesti todella huonosti. Kaikista ei vain ole yksin lähtemään salille tai lenkille, kaverin kanssa se sujuisi, mutta entäpä, jos oletkin vieraalla paikkakunnalla etkä tunne ketään? Mistä sitten sen tennispelikaverin esimerkiksi löytäisi? Lisäksi on lukemattomia tekosyitä ja jopa pelkoja, miksi jäädään kotinurkkiin ja sohvalle sen sijaan, että lähdettäisiin liikkeelle.

– Tähän iskee Superlaiffi-sovellus, jolla voi löytää reaaliaikaisesti liikunnallista seuraa, oli se oma elämäntilanne sitten minkälainen tahansa. Kun ihminen kirjautuu sovellukseen, kysytään siellä profiilia luotaessa jo tietyt perusasiat, onko esimerkiksi koiraihminen, onko perhettä ja minkä ikäisiä lapsia, mitä harrastaa muuten elämässään, missä tykkää liikkua ja mitkä ovat tavoitteet. Sitten on helpompi löytää niitä kavereiksi sopivia muita yksilöitä eli mätsejä.

Sovelluspuoli on ollut uutta niin Arla Joensuulle kuin yhtiökumppaneillekin, mutta onnekseen he saivat mukaan hyvän mentorin, alan gurun, joten vauhtiin on päästy yrityksessä hyvin.

– Tämä on lisäksi valtavan kiinnostavaa ja hauskaa uutta tekemistä, itsekin tässä kehittyy koko ajan. Mikä on ollut itselle parasta henkilökohtaisesti, on se, että minulla on ollut nyt paljon enemmän aikaa omalle perheelle, kuin aikaisemmin kahvilayrittäjänä.

Kannustuspalkintoja ja motivaatiota

Superlaiffi on käyttäjälleen ilmainen sovellus, mutta sinne voivat eri puolilta Suomea olevat yritykset ostaa markkinointitilaa ja samalla kustantaa käyttäjäkunnalle kannustuspalkintoja. Jopa pieni kehu tai kiitos yleensä palkitsee ja ilahduttaa, mutta vielä mukavammalta tuntuu esimerkiksi kuppi kahvia, pieni alennus jostain tuotteesta tai ilmainen jumppatunti jossain paikallisessa yrityksessä. Samalla ohjataan käyttäjät erilaisten ja uusien yritysten asiakkaiksi.

Niko Merikko sanoo, että Superlaiffissa on myös säilytetty sovelluksen pelillisyys. Se kiinnostaa ja kannustaa käyttäjäänsä yhä enemmän liikkeelle.

– Yllättävän isosti erilaiset kannustukset motivoivat ihmisiä ja niiden perässä oikeasti jopa matkustetaan tai käydään paikoissa, jonne sovellus ohjaa. Lisäksi tämä palvelee varsinkin sellaisilla paikkakunnilla, jossa yleensäkin on vähemmän tiettyjen lajien harrastajia. Esimerkiksi Leville tulee joka talvi paljon uusia työntekijöitä, joille alue on vieras ja ihmiset vieraita. Jatkossa Superlaiffin kautta voi tehdä heti sopivan mätsin löydyttyä vaikka tennisvuoron varauksen lähellä olevalle kentälle oltiin sitten Kittilässä, Rovaniemellä tai Jyväskylässä. Ei tarvitse etsiä itse liikuntapaikkoja netistä, kun tieto tulee heti ilman mutkia.

Betaversio tulossa ensin kaikkien ladattavaksi

Sovelluksen ensimmäinen eli betaversio tulee ladattavaksi käyttäjille  syyskuun aikana. Ensimmäiset käyttäjäkielet ovat suomi ja englanti, siten voidaan palvella jo mahdollisimman suurta käyttäjäkuntaa. Varsinkin matkailupaikkakunnilla englanti on hyvä veto, sillä superlaiffi palvelee niin alueen asukkaita kuin matkailijoitakin.

Jaspis Toivonen

Superlaiffi.fi

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas