Levinyt!
 

Polar Lights Tours on järjestänyt luontoelämyksiä ja eläinohjelmia 10 vuotta

07.09.2018

Hevos- ja koiraohjelmia ympäri vuoden

– Kymmenen vuotta sitten päivälleen eli 31.8.2008 lähtivät yrityksen perustamispaperit matkaan ja siitä asti on toimittu, kertoo Päivi Hiukka, jonka Polar Lights Tours on toiminut Levillä viimeiset viisi vuotta. Yritys aloitti aikanaan Posiolla.

PLTours10v

Oma ratsastusohjelmiin ja koiravaljakkoretkiin perustuva tila sijaitsee Veitservasassa reilut 10 kilometriä Leviltä Muonion suuntaan. Kolmas talvi Veitservasan maisemissa on alkamassa, ja vaellusretkiin tottuneet kahdeksan suomenhevosta viettävät rauhaisaa syyspäivää tarhassaan välillä vetäytyen auringon paahteelta suojaan vielä uudenkarheaan pihattoon.

Koiratarhoissa asuvat alaskan- ja siperianhuskyt, alaskanmalamuutit ja grönlanninkoirat, kaikkiaan hännänheiluttajia on 119 sekä lisäksi vahvuuteen kuuluvat juuri syntymäpäivän kunniaksi syntyneet 9 pientä alaskanhuskya.

Tilan kesään ovat kuuluneet jo perinteeksi muodostuneet 5 päivän hevosvaellukset Pöyrisjärven erämaa-alueella. Lisäksi kesällä tehdään monenlaisia retkiä ja vaelluksia, lyhyistä muutaman tunnin huikosista aina muutaman päivän retkiin.

– Olen juuri saanut sopimukset tehtyä Metsähallituksen kanssa seuraaviksi 3 vuodeksi, jotta saamme ratsastaa myös Pallas-Yllästunturin kansallispuiston puolella pidemmillä retkillä Pallas- ja Kivijärven maisemissa sekä Mustavaarassa. Siellä ovat hienot maisemat ja kyseiset retket sopivat myös vähän ratsastaneille tai jopa aloittelijoille, sillä maasto on näkymiltään upeaa, mutta kovaa vauhtia siellä ei voi pitää. Täältä tilalta päästään myös mukavasti reiteille ilman, että pitää poiketa päätielle.

Syksylle on tarjolla lisäksi iltareissuja, joten revontulia voi bongailla hyvällä tuurilla myös satulasta.

Koiravaljakoita, rekiretkiä ja poroja talven ratoksi

Polar Lights Toursin eläintalliin kuuluvat talvella lisäksi porot, ja pororetkiä on siten talviohjelmissa. Revontuliakin voi ilta-aikaan järjestyvissä erikoisohjelmissa nähdä joko porojen, koirien tai hevosten kyydissä.

Koiravaljakot kiidättävät asiakkaita pienistä pyrähdyksistä jopa kahden päivän safareille asti. Lisäksi on mahdollista yhdistää matkantekoa eri eläimillä, vaikkapa hevosilla osa matkaa ja koirilla loput, tai koirilla ja poroilla, tai kaikkien kolmen kyydissä vuoronperään.

Valikoimissa on paljon muutakin, kuten tulistelua, nautitaan hiljaisuudesta, mennään lumikengillä tai kuullaan shamaanin sanomaa. Talvisessa metsässä voi myös yöpyä luksusteltassa kaikkien katuvalojen ulottumattomissa keskellä lumista hiljaisuutta.

Löytöeläimet ja lemmikkihoitola

Päivi Hiukan yritys toimii Kittilässä löytöeläinkotina, jonne kunnan alueelta löydetyt kesyt eläimet, koirat ja kissat, toimitetaan. Kadonneista eläimistä voi myös tiedustella ja ilmoittaa tänne.

Lisäksi voi kysellä lemmikkien hoitolapalvelua, jos tarvitsee väliaikaista sijaa koiralleen, kissalleen tai hevoselleen.

 

Jaspis Toivonen

polarlightstours.fi

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas