Levinyt!
 

Levi Hotel Span ravintolamaailma on uudistunut

07.09.2018

Uutukainen Kekäle avautuu 8.9.

Koko kesä jokseenkin on vanhassa Levihotellissa remontoitu päärakennuksen ravintoloiden puolella. Uusi lippulaiva eli aikuisen makuun sopiva Kekäle Bar & Grill avautuu yleisölle lauantaina 8.9. ja samalla ravintola Taika siirtyy lopullisesti historiaan.

Unien lähde_Korva

Liiketoimintajohtaja Juha Partanen kertoo Kekäleen kruunun ja katseen vangitsijan olevan ison hiiligrillin, joka on yleisön nähtävillä uudessa avokeittiössä.

– Samanlaista ei Suomesta toista löydy, sillä tämä yksilö hankittiin Espanjasta. Hiiligrillejä toki on muuallakin, mutta ei vastaavaa. Grillillä saadaan hienot maut niin lihaan, kalaan kuin kasviksiin ja hedelmiinkin, sillä jokseenkin kaikkia raaka-aineita voi paistaa avotulella ja grillissä. Kokeilta grillaus vaatii vähän lisää syventymistä, jotta sopivat lämpötilat kulloinkin ruuan valmistukseen löytyvät.

Kokkeja Kekäleen vuorossa nähdään yleensä kaksi kerrallaan, mutta suurempiin tilaisuuksiin keittiössä ovat valmiudet isommankin tiimin työskentelyyn.

Uudessa Kekäleessä on ruoka-asiakkaille paikkoja noin 80, lisäksi baarissa on noin 150 paikkaa. Ravintolan sisäänkäynti on entisellä paikalla talon Leviraitin puoleisessa päädyssä ja grilli tulineen tilan vastakkaisessa päässä näkyy etuovelle asti. Ravintola on sisustettu lämminhenkisesti, on rustiikkista nahkaa ja puuta, värimaailmassa punaista, vihreää, turkoosia, sinistä ja lilaa.

Ravintolan ruokapuoli on avoinna ruskalla ti–la klo 18–22 ja baari ti–la 12–23.

Missä nyt tanssitaan?

Taika-ravintolan tanssit on pyörähdelty, mutta Partanen lohduttaa, että alakerran Joikussa soi edelleen musiikki, karaoke raikaa ja ruskalla esiintyjiä on kuutena iltana viikossa. Siellä jatkuu viihde-elämä kuten ennenkin.

Kesän aikana on sielläkin tehty pintaremonttia, perusteellisempaan remonttiin ei ollut tarvetta, sillä koko alakerran tila on sen verran nuori iältään.

Joiku on avoinna syyskuussa klo 21–02/03.

Unien lähde vangitsee katseen.

Ahku-ravintola on myös kokenut kasvojen kohotuksen, muun muassa uudet pöydät ja tuolit on saatu käyttöön. Ahkussa nautitaan edelleen hotellin aamupalat, lounaat ja päivälliset. Kun talossa on isoja tilaisuuksia, saadaan Ahkun ja Kekäleen väliset ovet avoimiksi, sitten tilaa riittää isollekin joukolle.

Ahkun saliin on kasvanut uudeksi katseen vangitsijaksi näyttävä tilataideteos, Unien lähde. Tilaustyön hotellille on tehnyt kuvanveistäjä Essi Korva, jonka työtila sijaitsee naapurikunnassa Kolarissa Sammalvaaran vanhalla koululla.

– Sain alkukesästä Sanna Leinoselta ohjeita ja kuvauksen, millaiseen tilaan se haluttiin. Kävin katsomassa paikan päällä tätä tilaa ja siitä se lähti sitten syntymään.

Essi Korvan työ on valmistunut teräksestä, muovista ja lasikuidusta. Lattiasta kattoon ulottuvan puun korkeutta on useampi metri ja puun runko on valaistu sisältä, Unien lähde luo rauhaisan tunnelman lehviensä alle. Ruskanomaiset violetit ja oranssit värit sopivat ravintolan tilaan loistavasti.

Juha Partanen kertoo, että Essi Korvan taideteoksia saadaan lisääkin, ja ne sijoitetaan Kekäleen puolelle.

Jaspis Toivonen

levihotelspa.fi

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas