Levinyt!
 

Ota iisisti, ruskamaraton on vain kerran vuodessa

28.08.2018

Ruskamaraton 2018 aikataulut

Levin ruskan suurin massatapahtuma, ja se myös perinteisin eli ruskamaraton, liikuttaa jälleen kansaa lauantaina 1.9.

Levikeskukseen eturinteen juurelle Zeropointin pihapiiriin keskittyvät kaikki olennaiset osat tapahtumaa eli markkinat ja juoksukilpailut. Markkinat avautuvat jo perjantaina ja kestävät sunnuntaille, ja varsinaiset kilpajuoksut ovat keskitetysti lauantaina klo 12 alkaen, sillä silloin lähtevät täysmaratonin juoksijat matkaan.

Ruskamaraton alue

Nuorten ja lasten sarjojen ruskajuoksut alkavat klo 12.10 ja sarjoja on 4-, 6-, 10- ja 12-vuotiaille tytöille ja pojille. Lasten sarjat ovat ilmaiset, ilmoittautuminen samana aamuna kisakansliaan klo 9–11.30.

Klo 13.30 lähtee ruskareissu matkaan, se sopii rennosti eteneville, tällä 6,5 km matkalla ei oteta aikaa, osallistumismaksu 25 e maksetaan ennen lähtöä kisakansliaan.

Klo 14 lähtevät puolimaratonin osallistujat reissuun.

Klo 14.20 lähtevät kympin eli 10 km juoksijat liikkeelle, ja klo 14.30 lähtee 10 km mittainen polkujuoksu eli trailrun.

Mikä ei ole ilmoittautunut etukäteen eli 26.8. mennessä täysi- tai puolimaratonille tai 10 km matkoille, onnistuu jälki-ilmoittautuminen vielä kisakansliaan samana aamuna, hintaan 65e/täysmatka, 60 e puolikas, ja kymppi sekä polkujuoksu 50 e.

Ota bussi ja jätä oma auto gondolialueelle

Levi tulee olemaan ruuhkainen, sillä juoksureitti vaativat omat järjestelynsä samoin varsinainen tapahtuma-alue vie leijonan osan Hissitieltä ja eturinteen juurelta. Eniten juoksijoita liikkuu Hissitie-Levinkuve -alueella, koko- ja puolimatkan maraton kiertää puolestaan tunturia. Etukäteen voi sanoa, että ruuhkaisimmat hetket ovat Rakkavaarantiellä klo 12–12.45 ja 14–15.20 välillä Piirakan kiertoliittymä – Golfkentän liittymä.

Ei kannata menettää hermojaan, jos ei ole ihan pakko päästä keskustaan tai jos matka sujuu hitaammin. Liikenteen ohjaajat kertovat, miten pääset keskustassa sijaitsevaan loma-asuntoon kätevimmin, ja miten kulku sujuu mm. Hossaan, Ounaskumpuun, Taaloon, tai Länsi-Leville.

Jos ei ole muuta asiaa keskustaan, kuin kisan katselu ja markkinoille, niin jätä autosi Levin gondolialueelle seikkailupuiston naapuriin ja ota sieltä ilmainen bussi keskustaa, bussit vievät aivan tapahtuman äärelle ja liikennöivät non stoppina klo 10–18.

Ruskamaraton näkyy Levin liikenteessä 30.8.–2.9.

Eturinteen/Hissitien yleinen pysäköintialue Zeropointin ja Tunturilammen kohdalla suljetaan yleiseltä pysäköinniltä torstain 30.8. klo 8 ja sunnuntain 2.9. klo 18 väliseksi ajaksi. Pysäköintialueet toimivat tapahtuman huoltoalueena sekä ruskamarkkina-alueena.

Hissitie suljetaan yleiseltä ajoneuvoliikenteeltä lauantaina 1.9. klo 7–19 väliseksi ajaksi väliltä Leviraitin liittymä – Levinkuve. Hissitien sulkemista valvovat liikenteenohjaajat kadun molemmissa päissä. Ajoneuvoliikenne Levin ydinkeskustan kiinteistöille tapahtuu oheisen kartan osoittamalla tavalla.

Ruskamaraton kadut 2018

Hissitie ja paikoitusalueet ovat vapaassa käytössä heti tapahtuman jälkeen, kun tien sulkemista osoittavat puomit ja aidat on poistettu.

Liikenteen ohjausta ja sulkuja tunturin ympärystiellä

Levin ympärystie välillä Kantatie 79 Levintie – Taalontie suljetaan yleiseltä ajoneuvoliikenteeltä lauantaina 1.9. klo 12.30–8.00 väliseksi ajaksi. Levin ympärystien sulkemista valvovat liikenteenohjaajat tieosuuden molemmissa päissä.

Ruskamaraton reitti

Ajoneuvoliikenne Levin ja Kittilän suunnista Tievan ja Länsirinteen, Kaakkoisrinteen, Velhon ja Utsuvaaran sekä Ounasrannan, Ounaskummun ja Hossan alueelle suositellaan tapahtuvan oheisen kartan osoittamalla tavalla. Taalon alueelle tapahtuva liikennöinti niin Kittilän kuin Levin suunnista pyritään järjestämään Levin ympärystien/Etelärinteen kautta, kuitenkin erikseen liikenteenohjaajien ohjeistamana.

Levin ympärystie on vapaassa käytössä heti tapahtuman jälkeen, kun tien sulkemista osoittavat puomit ja aidat on poistettu.

Ruuhka-aikoja

Vaikkakin Rakkavaarantie on juoksupäivänäkin normaalisti yleisen ajoneuvoliikenteen käytössä, niin juoksujen alkuvaiheissa noin klo 12–12.45 sekä noin klo 14.00–15.20 tieosuus kuitenkin ruuhkautuu ja liikennettä joudutaan pysäyttelemään.

Ruskamaratonin viralliset parkkipaikat ovat Levi Activity Parkin ja Gondolin alueella, josta on järjestetty maratonpäivänä 1.9. ilmainen non-stop parkkibussi Levikeskukseen ja takaisin klo 10–18 välisen ajan.

Pelastustoimen liikennetarpeet turvataan kaikilta osin koko tapahtuman ajan.

Sporttiklubi Levin Heinäkengät ry.

www.ruskamaraton.com

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas