Levinyt!
 

Helle ja ukkosen uhka toivat lisähaastetta heinäkuiseen Arctic Challengeen

09.08.2018

Kisa paranee vuosittain.

Kuudes Arctic Challenge ja sen neljättä kertaa järjestetty kesäversio käytiin läpi helteisissä ja haastavissa tunturiolosuhteissa lauantaina 21. heinäkuuta. 900 ilmoittautui, ja heistä starttasi radalle lopulta 728 huimapäätä.

AC_polli

Osallistujat olivat varsin tyytyväisiä järjestelyihin. Moni oli sitä mieltä, että tämän kesän Arctic Challenge oli kaikkien aikojen paras. Usean vuoden kokemus haastekisan järjestelyistä kantaa hedelmää.

– Olemme järjestäneet Arctic Challengen jo niin usein, että osasimme ennakoida monia asioita, toteaa tyytyväinen tapahtuman järjestäjä, Levi Wellness Clubin Laura Peippo.

Kaveria ei jätetä.

Ryhmät starttasivat kymmenen minuutin välein eturinteen lammelta ja ennen starttia Laura Peippo kävi säännöt läpi tarkasti joka lähtöryhmän kanssa.

– Tiedostakaa omat voimanne. Jos tuntuu siltä, että ette pysty uimaan, kiertäkää lampi. Jos huomaatte, että jollakulla loppui juotava, antakaa omastanne. Kenenkään apua tarvitsevan ohitse ei mennä auttamatta, ja kaikki auttavat kaikkia. Jos sääolosuhteet muuttuvat, esimerkiksi tulee kova ukkonen, teidät pysäytetään ja rastivahti kertoo, mikäli kisa keskeytetään hetkeksi, Peippo ohjeisti ja lopuksi myös tarkisti, että jokaisella varmasti oli juotavaa mukanaan.

Rutkasti huumoria ja hyvää asennetta.

Pohjoistakin pitkään hellinyt poikkeuksellinen helle ja kisapäivälle luvattu ukkonen toivat jännitysmomentin sekä kisaajille että järjestäjille.

– Helle ja ukonilman uhka loivat aika ison jännitysnäytelmän, mutta onni oli puolellamme ja ukkonen kiersi Levin. Paahtava helle antoi kyllä kisaajille aivan omanlaisensa Arctic Challengen, Peippo toteaa.

Lähes kolmenkymmenen asteen kuumuudesta huolimatta väki jaksoi mahtavasti lähes 17 kilometrin pituisen, 18 rastia sisältäneen reitin. Hauska, rento fiilis näkyi ja kuului reitin varrella. "Miten tästä oikein pääsee? Ootapa, mie autan sinua. Hei, tarkista sun juomareppu, se vuotaa! Ai, kiitti! Annapa mie otan välillä sen pöllin. Nostakaa kelaa, en mahu, ottaa mahasta kiinni!".

Kisan jälkeinen palaute sai Laura Peipon hymyn korviin.

– Kisaajilta saatiin palautetta, että tämän kesän Arctic Challenge oli paras Arctic Challenge koskaan, ja jotkut olivat sitä mieltä, että kisa oli parasta mitä heidän elämässään on tapahtunut. Eihän tässä voi muuta kuin hymyillä ja olla iloinen, että kaikki meni nappiin, iloitsee Laura Peippo.

Virpi Kallio

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas