Levinyt!
 

Levi Golfilla pelattu ennätysmäärä kierroksia hellekesänä

09.08.2018

Kausi starttasi jo toukokuussa.

Levitunturin ja Ounasjoen syleilyssä sijaitsevalla, Suomen pohjoisimmalla 18-reikäisellä golfkentällä on ollut säpinää kuluneena kesänä. Pelattuja kierroksia on rutkasti enemmän kuin yleensä tässä vaiheessa kautta, kiitos hyvien säiden.

golfia

– Saimme kentän auki 26.5. ja tähän mennessä kierroksia on pelattu jo 5 500. Koko kaudelle tavoitteemme on 11 000 kierrosta, kertoo tyytyväinen Levi Golfin toiminnanjohtaja Tomi Tolsa.

Paljon vesielementtejä omaavalla kentällä viihtyvät niin paikalliset kuin turistitkin. Kävijöistä yli puolet on kuitenkin muita kuin kotiseuralaisia. Erityisesti ulkomaalaisiin ja myös Etelä-Suomesta tuleviin pelaajiin tekevät vaikutuksen Lapin yötön yö ja tunturimaisemat. Kentällä jolkottelevat porot ja monet muut metsäneläimet tuovat oman erityistunnelmansa pelaamiseen.

– Porot eivät aiheuta haittaa, eivätkä ole pelaajien harmina, päinvastoin, niistä tykätään kovasti. Ne ovat tottuneita ihmisiin, mutta eivät sentään paijaamaan päästä. Eräänä päivänä porot yrittivät ravintolaamme, Tolsa nauraa.

Kentällä ovat vuosien varrella  viihtyneet myös muut eläinkunnan lajit. Metso luuli hallitsevansa kenttää, piti sitä omanaan ja uhitteli ihmisille. Taannoin pöllöpoikue asui golfväylällä, ja orpo metsähanhi haki ihmisistä turvaa ja kulki heidän mukanaan. Myös kettuja näkyy kentällä aika ajoin.

Golfviikolla laji tutuksi helposti ja maksuttomasti.

Heinäkuun viimeisellä viikolla järjestetty Golf Week tarjosi matalan kynnyksen tutustumista lajiin, mutta myös monipuolista ohjelmaa jo kokeneille pelaajille. Keskiviikosta sunnuntaihin kestäneessä golf -tapahtumassa oli tarjolla alkeisopetusta, tekniikkaharjoituksia, ohjausta, testausta, kilpailuja ja pelaamista ilman green cardia.

– Golf Week houkutteli paikalle lajiin tutustujia päivittäin jopa parikymmentä. Pääosin kävijät olivat suomalaisia perheitä. Näissä tapahtumissa ihmisillä on matala kynnys tutustua golfiin, ja näitä järjestetään jatkossakin, Tolsa lupaa.

Kansainvälisiä golfmatkailijoita haluttaisiin lisää.

Mielenkiintoisen viikon lisäksi myös hieno sää on houkutellut pelaajia kuluneena kesänä. Kävijöitä kuitenkin mahtuisi vielä lisää, ja Tolsa toivoisi myös ulkomaisten golffareiden pääsevän nauttimaan pelaamisesta keskiyön auringon alla.

– Sää on suosinut ja se näkyy meillä heti isona kasvuna. Kansainvälistä golfmatkailua haluamme kasvattaa. Yötön yö on iso valtti kansainvälisillä markkinoilla, mutta lennot Kittilään ovat kesäkaudella haasteelliset, Tomi Tolsa summaa.

Sekä golfkentän klubirakennuksen että paviljongin toiminnat jatkuvat entisellään. Väylän 12 jälkeen Ounasjoen läheisyydessä sijaitseva paviljonki on suosittu taukopaikka A-oikeuksineen ja siellä sopii nauttia huikopalaksi vaikkapa paikan omaa hodaria. Klubirakennuksesta löytyvät Ravintola Draivi, Pro Shop- sekä toimisto- ja caddiemasterin tilat.

Virpi Kallio 

www.levigolf.fi

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas