Levinyt!
 

Rohkeasti mukaan tekemään elokuvaa

05.07.2018

Vielä ei ole myöhäistä hakea.

Mika Kaurismäki ohjaa Lapissa tänä kesänä kuvattavan elokuvan Mestari Cheng, elokuvan tuotantoyhtiö on Marianna Films Oy. Flatlight Films teki elokuvan avustajarooleja varten koekuvauksia Kittilässä 28.6. ja samalla elokuvan roolittaja Miina Alajärvi sanoo tässä kerättävän avustajatyyppien rekisteriä tulevia muitakin projekteja varten.

casting

Arja Filen ja Miina Alajärvi

– Jos nyt ei ehtinyt koekuvaksiin, voi ja kannattaa meille silti vielä lähettää tietonsa. Koekuvauspäivä ei sinällään sido eikä merkitse muuta kuin, että ihminen on rohkaistunut mukaan. Joskus tällainen saattaa vaatia pitemmän kypsyttelyn, sanoo Miina.

Tähän elokuvaan etsitään monenlaisia hahmoja avustajarooleihin, mm. 40–70-vuotiaita kylänmiehiä, ravintolan asiakkaita (kaikenikäisiä miehiä, naisia, perheitä), vanhuksia, ala-asteikäisiä lapsia voisi olla ryhmä, kolme 10–11v. poikaa, aasialaisia ja venäläisiä turisteja sekä haitarin soittajaa.

Miina Alajärven apuna kuvauksissa oli toimistokoordinaattori Arja Filen, joka teki still-kuvaukset ja roolittaja Flatlight Filmsin tuotantoassistentti Miina videoi livehaastattelut.

– Etsimme monia tyyppejä ja tähän elokuvaan tarvitaan runsaasti väkeä. Itsestään kannattaa kertoa myös ammatti ja harrastukset, sillä erilaisiin tehtäviin halutaan mahdollisimman autenttista väkeä, joka toimii oikein. Eli jos joskus haetaan sairaalaan väkeä, on etua omasta sairaanhoitajan työstä.

 

Kesässä valmista.

Kuvauksien pitäisi olla tehdyt elokuun loppuun mennessä ja Mestari Chengiä kuvataan Raattamassa, Levillä ja Sodankylässä. Elokuvan päärooleissa ovat kiinalaiset tunnetut näyttelyt, suomalaisia pääroolien nimiä ei ole vielä julkaistu, mutta niminäyttelijöitä tullaan siinä näkemään.

Miina Alajärvi sanoo, että Suomessa nykyisin koko illan elokuvan kuvaukset vievät yleensä noin 5–6 viikkoa. Tästä elokuvasta on tulossa myös matkailullisesti merkittävä, joka vie varmasti Lappia Kiinaan omalta osaltaan.

Levillä kuvataan muun muassa iso kohtaus 7.8., jolloin täällä tarvitaan paljon matkailijoita käyskentelemään Levin kaduille. Sodankylässä puolestaan kuvataan 11.8. iso tanssilavakohtaus, sielläkin tarvitaan paljon väkeä eikä kaikkien tarvitse tanssia, seinänruusuillakin on merkitystä.

Yleensä avustajat ovat kiinnostuneita elokuva tekemisestä ja avustajana pääsee mainiosti sisään elokuva tekemisen maailmaan. On mielenkiintoista samalla seurata ammattinäyttelijöiden ja huippuohjaajien työskentelyä sekä sitä, mitä kaikkea filmituotantoon oikein liittyykään.

Kittilän koekuvaukset tavoitti noin 30 hakijaa. Viimeisen vuoden mittaan on koekuvauksia järjestetty myös Ivalossa ja Utsjoella, Kolarissa ja Kilpisjärvellä, Raattamassa ja Rovaniemellä.

 

Laita hakemusta kipinkapin!

Lyhykäisyydessään elokuvassa kiinalainen mestarikokki Cheng saapuu nuoren poikansa kanssa pieneen kylään tuhansien järvien maassa etsimään Shanghaissa tapaamansa suomalaista ystävää, mutta tätä ei löydy eikä kukaan edes näytä tuntevan kyseistä henkilöä. Cheng alkaa työskennellä paikallisessa Sirkan baarissa ja saavuttaa keittotaidoillaan aluksi epäilevästi suhtautuvien paikallisten hyväksynnän ja ennen pitkää myös ystävyyden. Aivan todenmukainen synopsis, on jännittävä seurata, mikä on lopputulos.

Jaspis Toivonen

 

Vapaamuotoiset avustajahakemukset lähetetään osoitteeseen casting@flatlight.fi

Viestittele otsikolla "MESTARI CHENG".

Liitä hakemukseen yhteystietosi, tuore kasvo- ja kokovartalokuva, ikä ja kokotiedot.

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas