Levinyt!
 

Lapin Luontoelämys tarjoaa nyt myös opastettuja kalastusretkiä

05.07.2018

Monenlaista kalajuttua tälle kesälle.

Lähtisikö kirkasvetiselle Kapsajoelle narraamaan harjuksia, suuntaisiko inkkarikanootilla napsimaan Munajärven ahvenia vai kokeilisiko yli metrisen suurhauen taltuttamista? Vai mentäisiinkö sittenkin merta edemmäs kalaan, vaikkapa Norjan Finnmarkiin tai Ruotsin Lappiin? Kaikki tämä, ja paljon muutakin, on mahdollista kokea Lapin Luontoelämyksen ammattitaitoisten kalastusoppaiden avustuksella.

 kalstus

Matkailijoille jo vuodesta 1997 lähtien elämyksiä tarjonnut Lapin Luontoelämyksen omistaja Raija Raiski Palosaari on iloinen uusista kesän kalastustuotteista.

– Meillä on ollut tähän saakka vain pilkkimistä tarjonnassa, mutta kun pojat veivät minut virvelöimään ja kalaa alkoi vaan tulla, innostuin kesäkalastuksesta kovasti. Uusista kalastustuotteistamme löytyy sopiva vaihtoehto kaikenikäisille ja kaikentasoisille harrastajille. Kalastus on kiva kokemus myös naisille, Raiski vinkkaa.

Pojat eli kalastusoppaat Alexander Sell ja Ilkka Korvanen ovat yhtä hymyä, ja on helppo uskoa, että myös naiset viihtyvät näiden miesten retkillä. Hymyn lisäksi kaksikolta löytyy vankka kokemus ja paljon tietoa kalastuksesta. Helsinkiläinen Sell on saanut oppinsa sukunsa ammattikalastajilta ja on aloittanut kalastuksen jo 5-vuotiaana. Tamperelaisen Korvasen suku on Sodankylästä ja hän on tehnyt pienestä pitäen kalareissuja niin Lappiin, Ruotsiin kuin Norjaankin.

Miehet tutustuivat toisiinsa Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa ja suorittivat työharjoittelun Lapin Luontoelämyksellä vuonna 2015. Parityönä tehty opinnäytetyö syntyi kesäkalastuspalveluista, ja nyt nämä upeat kalastustuotteet ovat Lapin Luontoelämyksen tarjonnassa.

 

Suurhauen jokikalastus on nosteessa.

Ykköstuotteekseen Sell ja Korvanen nostavat suurhauen jokikalastuksen, joka on erityisen suosittua syksyllä.

– Suomen joissa kasvaa isokokoisia haukia, jotka ylläpitävät luonnollisella tavalla hyviä kalakantoja. Haukia saa joesta mukavasti, sillä ne sijoittuvat suhteellisen pienelle alueelle. Suurhauen kalastus ei ole kuitenkaan helppoa, sillä vahva kala taistelee kovaa.

Lapin suurhauen kalastuksesta on Sellin ja Korvasen mukaan vähän tietoa saatavilla. Lajissa ei pärjää heppoisilla välineillä, vaan esimerkiksi vieheen on oltava raskastekoinen, jotta se saadaan pidemmälle ja syvemmälle veteen. Myös haavin on oltava tavallista suurempi. Ei ainoastaan välineistä, vaan kaikkeen kalastukseen liittyvästä saa apua näiltä kavereilta, kuten vaikkapa kimuranteista kalastusluvista.

– Luvat ovat vesistökohtaisia ja käytäntö vaihtelee todella paljon. Me autamme mielellämme myös lupa-asioissa.

Kokeneet kalamiehet lupaavat antaa myös vinkkejä kalan valmistukseen, ja retkitauolla saattaa päästä maistelemaan oppaiden valmistamaa maukasta tikkuharjusta.

Virpi Kallio

 

Mielenkiintoisia kalajuttuja, upeita kuvia ja käytännön tietoa:

FB: Lapin Luontoelämys Goes Fishing

IG: Alexander Sell (@guidesell), Ilkka Korvanen (@elgrandeofficial)

www.eraluvat.fi

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas