Levinyt!
 

Nyt grillataan!

14.06.2018

Panoramassa grillataan juhannuksena ja kesälauantaisin.

Kesä on grillaamisen kulta-aikaa, jolloin koko Suomi nauttii aterioitaan grillin savujen huuruissa. Reseptien rajana on vain taivas, sillä kaikkea voi grilliinsä laittaa perinteisen makkaran ohella, kalaa, lihaa, äyriäisiä, kasviksia, leipää, piiraita.

Keittiöpäällikkö Sami Salonen esittelee vaikuttavaa hiilikivigrilliä, joka on saatu tippinä tyytyväiseltä turkkilaiselta asiakkaalta, ja joka on nyt Ravintola Panoraman käytössä, sillä laitos on aivan liian raamikas kotiterassille.

grilli

– Grilli tuli meille, kun vip-asiakasryhmää kestittiin täällä tunturissa. Laitos oli sen verran iso ja lisäksi asiakkaat saivat hyvää ja maistuvaa ruokaa, niin että tyytyväiset isännät jättivät sen meille. Toinen samanlainen maailmasta löytyy, mutta tämä lienee laatuaan pohjoisin. Grilli saadaan helposti siirrettyä haluttuun paikkaan ja esimerkiksi viime juhannuksena siitä ruokittiin 140 asiakasta ja kokki ahkeroi kuumalla työmaallaan viitisen tuntia.

Panoramassa järjestetään juhannuspäivänä 23.6. grillijuhlat, joihin voi kuka vain osallistua. Grilli on silloin kuumana klo 17–23. Kesälauantaisin ajalla 30.6.–11.8. järjestetään grillijuhlat klo 18–22, joten herkkuja pääsee nauttimaan juhannuksen jälkeenkin.

Mukavinta näissä juhlissa on se, että asiakkaan ei tarvitse itse seistä valmistamassa ruokia, kokki hoitaa sen puolen, ja jos sattuu viileämpi sää, niin ruoan voi nauttia mukavasti sisätiloissa pöydän ääressä. Toki grillaus on aina myös sosiaalinen tapahtuma, joten kokkia voi ja saa puhuttaa, mitä gourmet-salaisuuksia herkkujen takana on.

 

Lisukkeita luonnosta, raaka-aineet kauden mukaan.

Panoraman grilliin laitetaan tirisemään esimerkiksi kasviksia, kuten timjamimaustettua tomaattia, paprikaa ja bataattia.

Sami suosittelee grilliin myös sitrushedelmiä, appelsiinia, limeä ja sitruuna lohkoina. Tarjolla on myös bbq-ribsejä, kanavartaita, lihapullia, hunajamaissileipää, joka tehdään itse, lisukkeina maistuu mummonkurkkua, kuusenkerkkäpestoa yms. Jälkiruokakin tulee grillin kautta eli paahdettua vaahtokarkkia ja suklaakakkusia.

– Grillimenu vaihtelee ja sitä muutetaan kesän mittaan.

Sami Salonen kykkii kesäisin luonnossa keräämässä muun muassa koivunsilmuja, voikukan nuppuja, kuusenkerkkää, maitohorsmaa, siankärsämöä.

– Lapin luonto on täynnä maistuvia villiyrttejä, joita voi käyttää ruuan valmistuksessa. Niitä tosin meillä tarjotaan vain erityistilanteissa, sillä yrttien poimintaan menee tuhottomasti aikaa, mutta onhan se sen arvoista.

Panoraman grilli-iltoihin on netissä kätevä linkki, josta löytää tarkemmat tiedot.

Jaspis Toivonen

 

Golevi.fi/kesagrilli

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas