Levinyt!
 

Mistä apua, kun fillari hajoaa?

14.06.2018

Aktiiviloma ei onneksi tyssää pyörän rikkoutumiseen.

Olipa sitten kysymys rikkoutuneesta renkaasta, löystyneistä kettingeistä tai kuluneista jarrupaloista, Kittilän alueelta löytyy ongelmiin asiantuntevaa apua.

Levin gondolialueella sijaitsevan Activity Parkin alakerrassa häärii Tuomas Uusi-Illikainen, jonka pitävät kesäkaudella kiireisenä Activity Parkin ja Zero Pointin vuokrapyörien huollot.

fillari Tuomas

– Yrityksemme omat pyörät halutaan tietysti pitää hyvässä kunnossa ja niitä huolletaan koko ajan. Palvelemme kuitenkin myös muita pyörien omistajia. Pääasiassa asiakkaamme ovat paikallisia, mutta matkailijoitakin käy asioimassa.

Activity Parkissa tehdään huoltoja laidasta laitaan ja kaikenlaisille pyörille. Seikkailupuiston ja Zero Pointin pyöriin tarkoitettuja varaosia löytyy hyllystä ja niitä voidaan käyttää myös asiakkaiden pyöriin. Jos sopivaa varaosaa ei löydy, se tilataan. Toimitusaika on viikosta puoleentoista.

Pyörävastaava Uusi-Illikainen vinkkaa, että uusikin pyörä kannattaa käyttää huollossa noin 200 kilometrin ajon jälkeen, sillä esimerkiksi ruuvit ja mutterit hyvä käydä läpi. Pyörähuolto on hyvä tehdä parikin kertaa vuodessa.

– Yleisin ongelma on se, että huoltoa on laiminlyöty, pyörää ei ole pesty eikä rasvattu. Tällöin osiin kertyy likaa ja ne kuluvat.

 

Kaira Sportin hintaan sisältyy myös kuljetus.

Helsingissä 15 vuotta omaa pyörähuoltoon erikoistunutta liikettä pyörittänyt ja viime huhtikuussa Kittilän Kaukoseen vastaavan liikkeen avannut Lauri Snell painottaa myös huoltojen tärkeyttä.

– Hyvä periaate on se, että pyörän huollattaa ennen kuin se menee rikki.

Kaira Sport tarjoaa erilaisia huoltopaketteja aina renkaanvaihdosta vaativampien vikojen korjauksiin. Omasta varastosta löytyy kattava valikoima varaosia perustarvikkeista ketjuihin ja vaijereihin. Kaikenlaiset pyörät ovat tervetulleita Kaira Sportiin.

– Minulta kysyttiin kerran, että otammeko vain hienoja ja kalliita pyöriä huoltoon. Ei toki, meille voi kyllä tuoda huollettavaksi ja korjattavaksi mummopyöristä lähtien, nauraa Snell.

Kaira Sportin toimitilat sijaitsevat Kaukosessa ja huoltohintaan sisältyy pyörien ja tarvikkeiden kuljetus Kittilän ja Levin alueella.

 

FysiPointissa huolletaan sekä kroppa että kulkupeli.

Kittilässä sijaitseva FysiPoint on tunnettu hieronta- ja kehonhuoltopalveluistaan, mutta ihmisten lisäksi yritys huoltaa myös pyöriä. Hannu Välimaa tekee pyörähuoltoa ja myy varaosia Kittilässä Sairaalantiellä.

fillarin osia

– Meillä on asiakkaina sekä matkailijoita että paikallisia. Huollamme niin maantiepyöriä kuin maastopyöriäkin. Ketjuja, vaijereita, jarrupaloja ja sisäkumeja löytyy hyllystä, mutta tarvittaessa myös tilaamme osia. Hyllystä löytyvien tuotteiden konsepti on vielä kehitteillä, kun tiedämme, mille osille on kysyntää. Eniten vaihdamme pyöriin kuluvia osia kuten ketjuja, hammasrattaita ja jarrupaloja. Jarrujen ja vaihteiden säätöjä ja rengastöitä teemme myös paljon, Välimaa kertoo.

Virpi Kallio

 

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas