Levinyt!
 

Leviraitin Oilers haastoi KiPSin naiset

12.02.2015

Pataan tulee, ja pahasti!

Hyvtekvkiekkotuuletus
Hyväntekeväisyydessä pienestä asiasta voi kasvaa suuri, kun oikeat ihmiset ovat asialla. Joukko Levillä ja Kittilässä asuvia miehiä halusi päästä pelaamaan Kittilän Palloseuran naisten kanssa jääkiekkoa. Kimmokkeeksi syntyi idea hyväntekeväisyysottelusta, jolla kerätään rahaa KiPSin juniorien toimintaan. Leviraitin Oilersin ja KiPSin naisten välinen ottelu pelattiinkin Kittilän jäähallissa 26.1.
- Oilersissa pelaa yrittäjiä ja työntekijöitä Kittilästä sekä Leviltä, ja heitä yhdistää pitkä jääkiekoton tausta. Kukaan ei ole harrastanut aktiivisesti jääkiekkoa kymmeneen vuoteen, suurin osa ei ole käynyt sinä aikana edes luistimilla. Pataan tulee ja pahasti, mutta panostetaan hengissä pysymiseen, arveli yksi ottelun puuhamiehistä, Janne Kotiranta, joukkueen taktiikkaa tiedusteltaessa ennen ottelua.
- Alun perin meinasimme lähteä vain kokeilemaan luistelemista porukalla, mutta idea hyväntekeväisyysottelusta syntyi marraskuun lopussa. Sen jälkeen alkoivat joulu- ja uudenvuoden sesongit, joten ottelun alla oli tiukka aikataulu, eikä meillä tietysti ollut kokemusta vastaavista järjestelyistä aikaisemmin. Kaikki meni kuitenkin hyvin, ja tarkoituksena on tehdä ottelusta jokavuotinen tapahtuma ja kehittää sitä edelleen.

Puheenjohtaja meni sanattomaksi.
Ottelu oli tapahtumarikas, mistä kertovat sen päätöslukemat 11–11. Rangaistuslaukausten jälkeen ottelu päättyi lopulta Leviraitin Oilersin voittoon. Parhaaksi pelaajaksi palkittu maalivahti Espe Onnela piti joukkuetta pystyssä ja toimi muurina naisten hyökkäyksiä vastaan. Edes naisiksi pukeutuneet miesten edustusjoukkueen pelaajat eivät saaneet revittyä Onnelan tiukkaa pakettia rikki.
Oilersin maalitykiksi kohosi Jani Rauhala neljällä osumalla, ja KiPSin naisista eniten maaleja, peräti viisi kappaletta, naputteli Leena Tölli. Ottelua seurasi 120 maksanutta katsojaa, jotka selkeästi viihtyivät lehtereillä, kun Levin Mertaranta, Teppo Vuorio, selosti ottelun ja piti yllä showmeininkiä.

Hyvtev kaikki

- Alun perin ajattelimme kerätä junioreille 2 000 €, mutta tapahtuman suosio yllätti meidät. Sitä lähti tukemaan yhteensä 36 yritystä 100 euron panoksella, joten jo ennen otteluiltaa oli koossa 3 600 €. Erätaukojen aikana myytiin huutokaupalla nimikirjoituksilla varustetut Esa Pirneksen ja Antti Erkinjuntin pelipaidat, joista kertyi kassaan yhteensä 400 euroa. Kun siihen lisättiin lipunmyynnin ja kioskin tuotot, hyväntekeväisyysilta tuotti KiPSin juonioritoiminnalle noin 5 000 €, summaa Kotiranta.
- Tämä vetää sanattomaksi. Tuolla rahalla pystymme alentamaan kausimaksuja junioreille, joten uusien pelaajien on taas helpompi tulla mukaan toimintaan. Tuhannella eurolla teemme 2–3 pelimatkaa, joten siitäkin voi laskea, että kyse on merkittävästä summasta, sanoi Kittilän Palloseuran puheenjohtaja Janne Paksu seuratessaan jännittävän pelin kulkua.
(Timo Koivisto)

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas