Levinyt!
 

Levillä tavoitellaan 24 tunnin hiihdon maailmanennätystä

11.04.2018

Kannustajia toivotaan.

24 tunnin hiihdon maailmanennätysyritys alkaa torstaina 12.4. klo 10.00 Levin Zero Pointin vieressä Eturinteen juurella olevan tunturilammen ympärillä.

Yleisö on tervetullut kannustamaan ja seuraamaan tapahtumaa. Maaliin sujutellaan perjantaina 13.4. klo 10.

Kovakuntoinen nelikko sivakoi.

Suomea edustavat hallitseva maailmanennätysmies Teemu Virtanen sekä Team Mäenpään maratonhiihtäjä Hans Mäenpää, Norjaa edustaa pitkänmatkan hiihtoekspertti Daniel Strand. Naisten ennätystä lähtee rikkomaan iisalmelainen Anni Angeria.

Teemu Virtanen pitää hallussaan Guinness Book of Records, 24 tunnin hiihdon maailmanennätystä vuodelta 2010. Erik Wickström paransi ennätystä vuonna 2016, mutta ruotsalaisen tulosta ei hyväksytty viralliseksi puuttuvan videokuvauksen takia.

– Tämän vuoden tapahtumasta tulee kaikkien aikojen kovin, koska sekä Hans Mäenpää ja Daniel Strand ovat hurjassa kunnossa. Lähden kuitenkin määrätietoisesti taistelemaan heitä vastaan ja saan varmasti maailmanennätyksen, jos vain hiihdän loppuun asti. Omassa ikäsarjassani, M50, kukaan ei ole koskaan hiihtänyt yli 400 km. Parhaimmillaan voimme rikkoa jopa kolme maailmanennätystä Levillä, sanoo Teemu Virtanen.

Hans Mäenpää odottaa innolla tulee ennätysyritystä, joka on 39-vuotiaalle hiihtäjälle täysin uusi kokemus.

– En ole koskaan hiihtänyt tai urheillut näin pitkään. Maratonhiihtoja olen hiihtänyt paljon ja Vasaloppetinkin seitsemän kertaa, jossa olin tänä vuonna sadan joukossa. Olen juossut pari maratonia ja siitä oikeastaan urheilu-urani lähtikin käyntiin, Hans Mäenpää kertoo.

Norjasta ilmoittautui mukaan 36-vuotias maratonhiihtäjä Daniel Strand.

– Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus ja hieman hullukin idea, sen takia minun pitää lähteä haasteeseen mukaan. Tavoitteenani on voittaa ja rikkoa maailmanennätys, Strand kertoo.

Anni Angeria lähtee rikkomaan naisten maailmanennätystä, joka on 333 km.

– Uskon pystyväni rikkomaan ennätyksen, koska olen jo aikaisemmassa yrityksessäni hiihtänyt 344,5 km. Nyt saan toivottavasti tehtyä virallisen ennätyksen, mutta mitä tahansa voi tapahtua noin pitkän matkan aikana. Eniten pelkään sitä, miten paikat kestävät ja miten saan energian imeytymään. On varmasti myös kannustavaa hiihtää yhtä aikaa miesten kanssa, tosin he etenevät tasatyönnöllä ja minä luistellen. Toivottavasti paikalle tulee myös paljon katsojia, koska kannustus antaa aina voimia, sanoo Anni Angeria.

 

Ennätysyrityksen liveseuranta katsottavissa osoitteessa:

https://www.youtube.com/watch?v=Rxk56iYgfls&feature=youtu.be

https://www.facebook.com/yllaslevi2017

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas