Levinyt!
 

Arja Koriseva näyttämöltä kappelikierrokselle Lappiin

05.04.2018

Lappi antaa voimaa.

Laulaja Arja Koriseva ja pianisti Minna Lintukangas tekevät tänäkin keväänä Lappiin konserttikiertueen. Viikon 14 alussa he konsertoivat Saariselän ja Pyhän kappeleissa, ja loppuviikosta leidit siirtyvät läntiseen Lappiin, Ylläksellä Pyhän Laurin kappelissa pidetään konsertit pe 6.4. ja maanantaina 9.4. Levillä heitä kuullaan Marian kappelissa sunnuntaina 8.4.

 

– Viime keväänä tein Lapissa myös tanssikeikkoja kappelikonserttien ohella Fortuna-yhtyeen kanssa. Mutta tänä vuonna päätimme tehdä Lappiin pelkästään kappelikonserttien sarjan, sillä konsertit ovat saaneet edellisinä vuosina hyvän vastaanoton ja niitä on kiva tehdä, sanoo Arja Koriseva.

Kappeleissa esitettävä ohjelmisto muokkautuu matkan varrella, ja artistit ovat koko ajan kuulolla uusien löytöjenkin suhteen.

– Yleisö toivoo paljon, ne rakastetuimmat ja tunnetuimmat vakiot, mutta aina nousee meillekin ihan uusia kappaleita esitettäväksi. Yleensä sellaiset ajatuksia herättävät tekstit sopivat tällaisiin paikkoihin. Lappi on niin erilainen paikka, ja siellä ihmisten on helpompi rauhoittua. Lappi antaa voimaa. Ja sitä aina toivoisi myös, että paikallisetkin ihmiset ehtisivät konserttiin, vaikka onkin tämä kovin ja kiireisin työsesonki menossa, sillä kaikkihan eivät ole lomalla.

Kappelikonsertti kestää reilun tunnin eivätkä siellä ole yksin Arja ja Minna äänessä. Koriseva laittaa myös yleisön laulamaan, ja samalla tilaisuudesta tulee yhteinen, lämmin hetki rauhoittua ja päästää musiikki sieluunsa saakka. Kun lauletaan yhdessä, tunnelma muuttuu ja kaikki ovat samassa paikassa ja yhdessä, kuin ennen vanhaan nuotiopiirissä.

Mukavaa, kun joku toinen ohjaa ja käskee

On toinenkin syy, miksi Arja Koriseva ei ehdi keikkailla tänä keväänä Lapissa, sillä hänet nähdään tänä keväänä Jyväskylän Kaupunginteatterin näyttämöllä Tommi Auvisen ohjaamassa Kun isoisä Suomeen hiihti -tuotannossa. Kyseessä on musiikkipitoinen sukukronikka, jonka teksti on lähtenyt Daniel Katzin kynästä, musiikki on Sari Kaasisen käsialaa.

Arja Koriseva sanoo, että näyttämöllä ollaan oikeastaan koko ajan. Arjalla tekee ensimmäisellä puoliajalla nuoren Weran roolin ja toisella puoliajalla hänellä on monta eri tehtävää eli tasaisesti näyttämöllä.

– Halusin tutustua kotikaupunkini teatteriin ja tekijöihin. Olen aikaisemmin tehnyt draamakomediaa, joten tämä on erilainen työ kaikkineen. Ja on herkullista olla välillä toisen ohjattavana, on huojentavaa, kun ei ole isompaa vastuuta, ja samalla sitä oppii ja kehittyy. Erilaisissa teatterituotannoissa olen ollut mukana vuodesta 1995 alkaen, mutta tämä on nyt virkistävän erilaista. Eikä ole pitkä työmatkakaan!

Näytelmän ensi-ilta oli helmikuussa ja näytöksiä on 11.5. asti.

Jaspis Toivonen

 

Hiljennytään hetkeksi – Arja Koriseva konsertoi Levillä, Marian kappelissa sunnuntaina 8.4. klo 19. Konsertti kutsuu tunnelmoimaan tuttujen, kauniiden laulujen äärelle. Pianistina konsertissa on Minna Lintukangas. Lippuja ovelta tuntia ennen konsertin alkua. Liput 20 €.

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas