Levinyt!
 

Kokoustalo taipuu moneen, aina autonrenkaista tekonurmiin ja konfirmaatioon

05.04.2018

Innovatiiviset asiakkaat ovat ilo.

10-vuotisjuhlaansa viettää tänä vuonna Levi Summit, eittämättä Levin komeimmalla paikalla Koutalaella, Eturinteen törmän päällä, sijaitseva kokous- ja kongressikeskus. Vieressä sijaitsee Hotelli Levi Panorama, jonne on kulku kätevästi maanalaista käytävää pitkin. Hotellissa majoittuvan kokousvieraan ei tarvitse mennä lainkaan niin halutessaan ulos tunturituulen tuiverrukseen, vaan voi risteillä kokoustilojen, majoituksen ja ravintoloiden välillä sisätiloissa.

Täältä on loistava näköala pohjoiseen ja luoteeseen Sirkan ja Levin kyläkeskukseen ja kohti Pallastuntureita, sopivasti päätä kääntämällä näkyy jopa Kumputunturi, ja ylimmistä hotellihuoneista avartuu näkymä kohti etelää ja länttä, Aakenusta ja Yllästä.

summit_hanne

– Meillä olivat koolla muun muassa ilmastontutkijat, jotka halusivat ehdottomasti kokoustaa tasalattialla eli he halusivat nähdä taivaan ja näkymän kohti Pallasta. Helposti muunneltavia samassa tasossa olevia tiloja, joissa on näkymä ulos, on kuusi kappaletta. Pöytäjärjestyksestä riippuen niihin saadaan istumaan 10–180 henkeä, Cafe Summittiin mahtuu lisäksi 70 henkilöä, ja Levin ainoaan auditorioon saadaan kerralla 436 henkeä, kertoo Golevin myyntipäällikkö Hanne Tohmo.

– Meillä on ollut vuosien mittaan upeita asiakkaita, jotka ovat keksineet mitä erilaisempia järjestelyjä tilaisuuksiinsa. Se tuo lisämaustetta tähän työhön, ja välillä täällä ollaankin oltu keskellä rengastehdasta tai sitten yhtäkkiä keskellä kylmintä tammikuuta tänne on rakennettu puintia valmis ohrapelto, on ollut hautausurakoitsijoista kaivosalaan, konsertteja ja taidetta. Rekka-autot huristavat pihaan tuoden materiaalin ja niin alkaa tilojen rakennus seuraavaan tapahtumaan. Tiloissa onnistuvat myös jopa 500 hengen banketit.

Kokoukset ovat vain osa.

Isoimmat kongressit oheismessuineen ovat valloittaneet koko talon ja tarvittaessa lisää tilaa on saatu Panoraman puolelta sekä näyttelytila Sámilandista. Suurin tapahtuma on joka toinen vuosi toistuva kaivosalan kongressi FEM, jossa vierailee reilut 1 000 osallistujaa ja näytteille asettajia on yli 100 kerrallaan.

– Olemme päivittäneet kokoustekniikan laitteiston, joten se on tämän päivän tasalla. Yleensä tottuneet kokoustajat haluavat aina testata laitteet ennakkoon, jotta kaikki toimii h-hetkellä. Kokouspaketin varaajat saavat myös aina kokousisännän palvelukseensa auttamaan erilaisissa järjestelyissä, kertoo Hanne Tohmo.

summit_ulko

Hanne Tohmo vinkkaa myös, että Levi Summit sopii todella hyvin moneen muuhun tarkoitukseen, kuten isojen häiden tai muiden perhejuhlien pitoon. Klassisen musiikin konsertteja on järjestetty, samoin auditorion iso esiintymislava on palvellut näyttämönä teatterille ja musiikille. Auditorio toimii lisäksi 3D-elokuvateatterina, jossa on anniskeluoikeudet. Taidenäyttelyitä on vuosien mittaan järjestetty, esillä on ollut esimerkiksi Reidar Särestöniemeä. Summitin yhteydessä toimii Unescon maailmanperintökohde Sámiland, saamelaisten elämästä ja historiasta kertovine näyttelyineen, joka on löydetty erityisesti talvella, varsinkin ulkomaalaiset matkailijat ovat siitä kiinnostuneita.

Kunhan vain pääsisi perille.

Myyntipäällikkö Tohmo sanoo tiiviimmän kokouskauden Levi Summitissa olevan kevätviikkoina, viikosta 10 pääsiäiseen, kun halutaan yhdistää kokousmatka virkistymisiin ja ulkoiluun ja paine kohdistuu tuolloin loppuviikoille. Mutta kokouskausi voisi helposti jatkua pitkälle huhti- jopa toukokuulle, jos vain kulkuyhteydet toimisivat.

– Tässä asiassa olisi vielä paljon tehtävää. Tammi-helmikuulla meillä on paremmin tilaa, taas marras-joulukuussa talon täyttävät tilausillalliset ja insentiiviryhmät. Toki sielläkin löytyy yksittäisiä päiviä, ja aina sen paremmin onnistuu, mitä aikaisemmin alkaa kysellä. Messuosaajat osaavat jo rytmin ja monet isot tapahtumat elävät 2-vuoden sykleissä.

Hienoa kokousaikaa olisi myös Lapin valoisa kesä, sillä esimerkiksi muualla Euroopassa painetaan töitä vielä heinäkuukin, vasta elokuussa lomaillaan. Suomessakin kannattaisi pitää ovet avoinna läpi kesän.

Jaspis Toivonen

Golevi.fi

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas