Levinyt!
 

Menovinkki: Raattaman Poropäivät 5.4.

02.04.2018

Poristaan porosta

Tämän vuoden kevään yksi kohokohdista ovat varmasti odotetut Poropäivät Raattamassa torstaina 5.4. klo 10–16. Pitopaikka on tuttu Porotilamajoitus Autto (Ounasjoentie 5614, 99340 Raattama), ja perillä riittää katseltavaa ja kuunneltavaa yhdeksi päiväohjelmaksi vallan hyvin keväisen lomaviikon lomaan.

Jotta tilaisuus ei menisi vallan markkinahumuksi, on poropäivillä tänä vuonna kertomassa uusimmasta porotutkimuksesta Paliskuntainyhdistyksen toiminnanjohtaja Anne Ollila klo 14 Autton porotilan kahvilassa.

Poroja

Ollila kertoo, miten suomalaiset vastasivat Kantar TNS Agri Oy:n kyselytutkimukseen maaliskuussa 2018, kun kyseltiin suomalaisten mielikuvia, tuntemuksia ja asenteita poroon ja poronhoitoon liittyen. Kyselyn otanta suhteutettiin asukaslukuun eri puolilla Suomea. Tutkimus tehtiin Paliskuntainyhdistyksen pyynnöstä.

Nuorisoakaan ei ole unohdettu, sillä Poropäiville saapuu myös renkailla kulkeva liikkuva nuorisotila Wauto. Wauto on Aseman Lasten Walkers- toimintaa, missä perusajatuksena on nuoren ja aikuisen kohtaaminen. Auton liikkeistä Kittilän kunnassa keväällä 2018 vastaa Kittilän nuorisotoimi.

Mainioita markkinalöytöjä

Poropäivänä kokonainen poro vartaassa kokoaa tulipaikalle jälleen vaihtamaan kuulumisia ja porotilamajoituksen kahvilan herkut ja keitot viettelevät. Raattaman koululaiset kartuttavat retkikassaansa arpoja myymällä, monen alan käsityöläiset myyvät tuotteitaan. Tarjolla on uniikkeja tuotteita, joita ei välttämättä saa edes mistään muualta. Lisäksi voi raattamalaisen poronlihajalostamo  ArctiFoodin poronlihaa ostaa mukaan. Poroajeluakin voi kokeiltavana ja latureittien ylläpitäjä, Raattaman reitit, on myös paikalla keräämässä varoja toimintansa rahoittamiseen.

Kannattaa myös varautua käteismaksuun, sillä ihan kaikilla pienyrittäjillä ei ole käytössä maksupäätteitä.

Tunnetusti Poropäivät ovat suosittu tapahtuma, paikalle tullaan kauempaakin, joten tiedossa voi olla ajoittaisia liikennehidastuksia. Yleisöä pyydetään parkkeeraamaan ainoastaan tien joenpuoleiseen laitaan, siis vain yhdelle puolelle tietä, jotta muu liikenne pääsee ohittamaan paikan tarvittaessa turvallisesti. Samasta syystä pitää myös varautua pieneen jalkapatikkaan, sillä kaikkien autot eivät porotilan välittömään läheisyyteen mahdu.

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas