Levinyt!
 

Hettula Oy liikkuu kone- ja lihasvoimalla

13.01.2015

Aina valmiina työkeikalle.
Hettula Oy on 56-vuotias kittiläläinen monialayritys, joka tuottaa jätehuoltopalveluita Tunturi-Lapin alueella. Yrityksen Kittilässä sijaitsevalla jätteiden hyötykäyttö- ja kierrätysasemalla käsitellään vuodessa noin 6 000 tonnia kuivajätettä. Lisäksi yrityksen valikoimaan kuuluvat kuivaimu-, korkeapainepesu-, hinaus-, loka-auto- ja vaihtolavapalvelut sekä pyörä- ja kaivinkonetyöt, lavettikuljetukset ja taksipalvelut.

Hettulat Katariina ja Erkki

Erkki Hettula on pudottanut kuntoilun alettua painoaan 15 kiloa, ja vaimo Katariina taas sai pitkään vaivanneen nivelpsoriasiksen kuriin liikuntaharrastuksen myötä. - Nyt terveyttä ja hyvää oloa osaa arvostaa uudella tavalla, pariskunta sanoo.

- Työmme on ympärivuotista ja -vuorokautista, sillä päivystämme jatkuvasti sekä Kittilän että Levin Vesihuollossa. Avaamme, huuhtelemme ja kuvaamme tarvittaessa viemärit, myös niiden sekä vesijohtojen sulatukset kuuluvat palveluihimme. Päivystystä vaatii myös Falckin hinauspalvelu, jossa toimimme franchising-yrityksenä, sanoo yrityksen toimitusjohtaja Pertti Hettula.
- Yrityksessä työskentelee yhteensä 12 henkilöä, joista suurimman osan sukunimi on Hettula, kysymys on tiiviistä perheyrityksestä. Myös perheen ulkopuolinen henkilökunta on joustavaa ja sitoutunutta, mitä alalla myös vaaditaan. Auton ja koneiden puikoissa istuessa liikunta jää helposti vähiin, ja reilu vuosi sitten toimistossa ahertava Katariina Hettula ehdotti pikkujoulujen yhteydessä kuntotestejä koko henkilökunnalle.

Liikunnalla ihmeitä aikaan.
Testit toteutettiin ja kaikille työntekijöille järjestettiin mahdollisuus kymmeneen personal trainer -tapaamiseen. Lisäksi tehtiin sopimus Levi Wellness Clubin kanssa, jotta henkilökunta voi käydä salilla halutessaan. Lähes kaikki ottivatkin haasteen vastaan ja päättivät kokeilla säännöllisen liikunnan vaikutusta elämään.
- Minulla oli ennakkoluuloja saliliikuntaa kohtaan, koska olen tottunut kuntoilemaan ulkosalla. Ensimmäisessä kuntotestissä jopa kävely tuntui raskaalta, mutta hiljalleen matka piteni, lihaskunto alkoi kasvaa, ja myös olo piristyi liikunnan myötä. Raajojen liikeradat laajenivat, ja ikävät, ennen hierojaa vaatineet kolotukset muuttuivat mukaviksi liikunnan jälkeisiksi tuntemuksiksi, Pertti sanoo.
- Hapenottokykyni kohosi alle puolessa vuodessa välttävästä erittäin hyväksi. Myös ruokavalio meni uusiksi, ja esimerkiksi perinteisen aamukahvin sijaan syön nyt kunnon aamupalan. Wellness Clubin ammattitaitoinen, iloinen ja lupsakka henkilökunta kannustaa liikkumaan. Kun personal trainerin kanssa on sovittu harjoitusaika, se pistää liikkeelle, vaikka olisikin töiden jälkeen väsynyt ja tekisi mieli kellahtaa sohvalle.
Eniten liikunnasta innostuivat Pertin poika Erkki, joka pudotti reilussa puolessa vuodessa painoaan 15 kg, ja hänen vaimonsa Katariina, joka taas löysi liikunnasta avun häntä pitkään vaivanneeseen nivelpsoriakseen.
- Sain lopettaa reumalääkityksen, jonka sain jo 20-vuotiaana, ja luulin, että joudun syömään lääkkeitä loppuelämäni. Edellisen kerran ennen kuntoilun aloittamista pystyin juoksemaan vuonna 2007, viime kesänä juoksin Oulussa 15 km Extreme Run -estejuoksukilpailun, sanoo Katariina.
Kannustavassa seurassa liikunta tuntuu paremmalta.
(Timo Koivisto)


Testaa, miten liikunta vaikuttaa omaan elämään. Levi Wellness Clubilla alkaa 2.2. Kuntokuuri, jolla saa asiantuntija-apua tavoitteilleen.

 
Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas