Levinyt!
 

Rolf Wirtanen tunnelmoi kappelissa

08.03.2018

Trubaduuri tuntee Suomen.

– Vuosina1996–2006 kiersin Suomen kaikki kunnat, kaupungit ja kylät sekä myin selkärepusta omaa musiikkiani saman verran kuin kultalevyyn tarvittaisiin. Kirjoitin myös lauluja kiertäessäni. Laulujeni tekstit sisältävät palasen jokaisesta Suomen kylästä, kertoo Rolf Wirtanen.

Viimeiset reilut kymmenen vuotta Wirtanen on esittänyt Lapin Taika -konserttia kouluissa, kirjastoissa, taidetaloilla, kirkoissa, seurakuntataloilla, sekä vanhain- ja palvelukodeissa. Erityisesti vanhainkodeissa ovat veteraanit ihastuneet hänen luontoaiheisin kappaleisiinsa, jotka kertovat kotimaan luonnosta ja erämaista Lappia myöten.

Wirtasella on myös sanomaa nuorille.

– Olen konserteillani innostanut nuoria ympärivuorokautiseen retkeilyyn Suomen rikkaassa luonnossa. Samalla vien heille tietoa hienosta luontoperinnöstä, jonka veteraanit ovat meille jättäneet.

Monitoiminen Wirtanen.

Rolf Wirtanen tunnetaan kansantaiteilijana, kairankulkijana, valokuvaajana ja muusikkona.

Hän on luonnonystävä ja luontoharrastaja, joka kiittää luontoa nykyisestä raittiista elämäntavastaan. Avioero oli viimeinen niitti alkoholin huuruisessa elämässä, ja hän lähti selvittämään ajatuksiaan yksin kairaan. Takaisin etelään palasi eheytyneempi mies, joka löysi seesteisemmän elämän vaihteen ja ilman viinaa.

Hän on kiertänyt Lapissa kesäisin, syksyllä sekä kaamosaikaan ja kevättalvisin kamera matkassaan valokuvaten neljää vuodenaikaa. Valokuvistaan Rolf Wirtanen on tehnyt kuvasarjan, joka esitetään yhdessä kitarakonsertin kanssa. Ohjelmisto koostuu kuvien lisäksi lapinaiheisista lauluista. Itse esitys luo rauhoittavaa ja terapeuttista tunnelmaa ja saattaa kuulijan mukaviin retkimuistoihin.

Maanantai 12.3. klo 19 Tuokio Lapin tunnelmaa -konsertti Marian kappelissa, Rolf Wirtanen. Liput 15 €, lapset 5 €.

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas