Levinyt!
 

Tulistelua ja ihastelua uudella Korkeaniemen näköalalaavulla

08.03.2018

Tuliterällä laavulla mukavuutta ja maisemia.

Viime syksynä valmistunut Korkeaniemen laavu Immeljärven länsipuolella on odotettu lisä Levin laavutarjontaan. Sijaintinsa vuoksi laavu palvelee varsin mukavasti talvisten kävely- ja pyöräilyreitistöjen käyttäjiä. Laavu on käytössä ympäri vuoden, ja se on mainiosti hyödyksi myös Kätkälle menijöille, sillä Kätkän huipulla sijaitsevalla laavulla ei ole talvisin kunnossapitoa.

korkeaniemi

Levin Matkailun pihasta Korkeaniemen laavulle on matkaa noin puolitoista kilometriä, ja sinne on mukava tepsutella myös Immeljärven jäätä pitkin.

Korkeaniemen laavua voi todella kutsua näköalalaavuksi, sillä sieltä avautuvat upeat näkymät Levitunturille sekä Immeljärvelle. Laavun yksi seinä on lähestulkoon kokonaan lasia, joten kylmällä säällä laavun lämmössä on miellyttävä ihailla maisemia. Ikkunan takaa voi tuurilla bongata myös revontulet, sillä Korkeaniemi sijaitsee ihanteellisesti revontulia ajatellen.

Päiväretkelle pientenkin lasten kanssa.

Perhe Laitinen Etelä-Suomesta vietti talvilomaansa Levillä ja suuntasi Korkeaniemen laavulle paikallisten ystävien suosituksesta. Nelihenkinen perhe nautti aurinkoisesta säästä sekä Levitunturin ja Immeljärven upeasta maisemasta. Lapset lämmittelivät käsiään nuotion loisteessa ja ihastelivat savunhajua.

– Tämä on ihana paikka ja tänne on helppo tulla pientenkin lasten kanssa, sillä reitti on helppokulkuinen.

Laavulle menee loivasti nouseva, opaskyltein merkitty reitti. Pari metriä leveällä väylällä saa ajaa myös polkupyörällä, joten erityisesti ylämäkeen kävellessä on syytä olla tarkkana mutkan takaa tulevien pyöräilijöiden kanssa.

Laitiset olivat varautuneet retkeen eväsleivillä ja kuumalla juomalla, mutta seuraavalla kerralla he suunnittelivat ottavansa myös makkarapaketin mukaan. Makkaranpaisto onnistuu Korkeaniemen laavulla mainiosti, sillä puuvaja on täynnä kuivia halkoja. Pientä luksusta on myös se, että alueella on ulko-wc.

– Mahtavaa, että täällä on puut valmiina. Aiomme tulla tänne vielä ainakin kerran hiihtolomamme aikana, viikon verran Levillä lomaillut perhe suunnitteli.

Virpi Kallio

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas