Levinyt!
 

Talousneuvos Tauno Mäkelän muotokuva julkistettiin Levin Igluilla

08.03.2018

Kaikki lähti yhden miehen unelmasta.

Levin Iglut seisovat komeana ryppäänä Utsuvaaran huipulla yli 300 metrin korkeudessa. Maailmankuulu iglukylä tarjoaa majoitusta eksotiikkaa etsiville matkailijoille 24:ssa lasi-iglussa sekä kahden makuuhuoneen revontulitalossa. Aurora Sky ravintola palvelee kahdessa tasossa tarjoillen makuelämyksiä vaativaankin makuun.

tauno makela maalaus

28.2. Aurora Skyn takkatulen loisteessa julkistettiin taidemaalari Alpo Tuomiston maalaama muotokuva pitkän linjan yrittäjästä, talousneuvoksesta Tauno Mäkelästä, miehestä Levin Iglujen takana. Tilaisuuden alussa Levin Iglujen toimitusjohtaja, Mäkelän tytär Kristiina Kylmälahti muisteli kymmenen vuoden takaisia tapahtumia.

– Igluja ei olisi olemassa ilman isää. Hän sai vision lasi-igluista reilu kymmenen vuotta sitten. Oli paljon epäilyksiä, jopa me perheenjäsenet mietimme tuleeko sinne ketään, Kylmälahti naurahtaa.

Mutta Tauno Mäkelä piti päänsä. Siitäkin huolimatta, että avustusta ei herunut mistään suunnasta. Päättäjät totesivat, että suunnitelma on kannattamaton.

– Isä on kuin terrieri, hän ei anna periksi, jos on saanut jotain päähänsä. Hän on tehnyt elämässään onnistuneita päätöksiä. Oikeastaan meidän kaikkien pitäisi muistaa, että ei pidä luovuttaa, vaan uskoa unelmiimme ja olla hullun rohkeitakin, Kylmälahti rohkaisee.

Kiitoksia monelle taholle.

Omassa puheenvuorossaan Tauno Mäkelä jakaa vuolaasti kiitoksia. Hän kiittää Levin Iglujen henkilökuntaa ja tytärtään Kristiinaa hyvästä työstä. Osansa kiitoksista saa myös Kittilän kunta, joka on Mäkelän mielestä saanut kohtuuttomasti negatiivista palautetta ja ikävää julkisuutta.

– Kittilä on hyvä ympäristö yrittää. Täällä on lentokenttä, hyvät tiet, hyviä yrittäjiä. Olen tyytyväinen myös siihen, että hissiosakeyhtiö saatiin aikoinaan pidettyä kunnassa, vaikka ottajia olisi ollut eteläisessäkin Suomessa, Mäkelä toteaa.

Satoja muotokuvia maalannut taidemaalari Alpo Tuomisto ja Tauno Mäkelä ovat  pitkäaikaisia ystäviä, ja nyt julkistettiin jo kolmas Tuomiston Mäkelästä tekemä muotokuva. Taulu asetettiin paraatipaikalle Aurora Sky ravintolan seinälle.

– Tauno Mäkelä on hyvä mies, joka pystyy moneen. Hän on miellyttävä kohde maalata, ja tämä on jo kolmas hänestä maalaamani muotokuva, kertoo Tuomisto.

 

 

Talousneuvos Tauno Mäkelä

s. 1933 Vilppulassa

Sai perheen maatilan haltuunsa vuonna 1955. Teki pitkän elämäntyön kananjalostuksen parissa.

Toiminut useissa luottamustehtävissä kuten Keskustapuolueen hallituksessa ja Pirkanmaan piirin kunnan hallituksessa ja valtuustoissa.

Innokkaana pohjoisen kävijänä aloitti yritystoiminnan Lapissa 1980-luvulla.

Sai vision lasi-igluista ja alkoi suunnitella niitä vuonna 2006. Ensimmäiset iglut ja revontulitalo valmistuivat vuonna 2008.

2018 igluja on 24, ja iglukylä on kuuluisa ympäri maailmaa.

 

Virpi Kallio

 

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas