Levinyt!
 

Jäisillä Game of Thrones -hahmoilla koko maailman tietoon

08.03.2018

Tavanomaisuus jouti romukoppaan.

Vähän ennen Lainiojokea kääntyy Kittilästä päin Ylläsjärven suuntaan ajettaessa luminen tie vasemmalle metsään. Tie on aurattu leveäksi, mutta liikenne on hiljaista. Muutama kilometri ajettua on kuitenkin totuus toinen, sillä perillä Lainiolla käy isolla parkkipaikalla kova kuhina, pikkuautoja on parkissa ja pari bussia purkaa jo lastiaan, vaikka on vasta aamupäivä ja vaihtolauantai tunturissa.

Kaikki haluavat nyt tutustumaan lumiseen ja jäiseen hotelliin, Snow Villageen, joka internetissä on bongattu helmikuun puoliväliin mennessä jo yli 3 miljardia kertaa. Siis aivan tajuton määrä klikkauksia, mutta miksi ja miten?

GOT Janne

– Meillä alkoi lokakuulla olla jo oikeasti kiire tämän järjestyksessä jo 17:nnen linnan teeman keksimisen kanssa. Pyöriteltiin keskenämme Tomi ja Rami Kurtakon kanssa vanhoja Lapin teemoja, mutta ne oli jo niin tehty ja nähty. Lausuin ääneen oman ajatuksen, että mitä jos otettaisiinkin teemaksi kansainvälisesti tunnetun fiction-sarjan hahmot eli Game of Thrones, kertoo Lapland Safariksen ja Lapland Hotels Snow Villagen lumihotellin operatiivinen johtaja Janne Pasma.

Rohkea pyyntö, hyvä referenssi.

Janne otti välittömästi yhteyttä HBO Nordiciin asian tiimoilta, esitteli suunnitelman ja jäi odottamaan virallista vastausta. Seurasi piinallinen viikko ja rapiat päälle, kun ei kuulunut mitään, mutta lopulta saatiin siunaus. Pyyntö oli kiertänyt Amerikan kautta kaikki mahdolliset filmiyhtiön portaat. Töihin päästiin myös heti, sillä veistäjäporukka oli jo valmiiksi värvätty tälle kaudelle.

GOT käytävä

– Meillä oli sen verran osaava 9 hengen porukka koottuna Venäjältä, Latviasta, Puolasta ja Ukrainasta, että tiesimme heidän pystyvän tekemään vaikeampiakin juttuja. Samat lumi- ja jäätaitelijat ovat urakoineet myös tänä talvena Kemin lumilinnassa. Aiemmin on käytetty kiinalaisia jäätaiteilijoita, mutta halusimme uutta visuaalista näkemystä.

GOT-teema iski läpi salaman lailla eri maiden verkkouutisissa ja sosiaalisessa mediassa. Nyt maailmalla tiedetään, missä sijaitsee Lainio ja white walkereiden sekä läpikuultavien lohikäärmeiden koristama linna. Uutiskynnys on ylitetty niin Euroopassa, jenkeissä kuin Aasiassakin, esimerkiksi Intian viisi valtamediaa ovat uutisoineet aiheesta. Vuosi sitten talvikaudella linnassa vieraili 50 000 kävijää, tälle talvelle odotetaan 70 000 kävijän etapin rikkoontuvan.

GOT lohi

Yhteistyö HBO:n kanssa ei varmaan jää tähän. Sopimus käyttää Game of Thronesin hahmoja linnassa antaa varmasti myös oivan referenssin yritykselle vastaavien yhteistyökuvioiden tekemiseen muidenkin kanssa tulevaisuudessa.

Snow Village nousee vuosittain.

Lainion lumilinna on rakennettu Lainio Krouvin seiniin kiinni, ja sisälle mennään krouvin eteen rakennetun asiakaspalvelutilan kautta. Iso halkaisijaltaan 16 metrin iglussa oleva tilausravintola on sisäänkäynnin vasemmalla puolella. Ja vastakkaisella puolella on varsinainen lumilinna, joka sisältä hotellin, baarin, liukumäen ja kappelin.

Linnan kokonaispinta-ala on 4 500 neliötä, lunta on tarvittu 40 000 kuutiota, ja kristallinkirkasta jäätä nostettu vajaat 400 000 kiloa vieressä virtavasta Lainiojoesta.

Hotellihuoneita on yhteensä 24, joista 12 on sviittejä seinillään erityiset GOT-hahmot. Suosituin sviiteistä on White walkerin koristama, jonka jään sinisen katseen alla yöpyminen kiinnostaa todella, ja huonetta tiedustellaankin erityisen paljon. Kahden hengen sviitti maksaa 294 e vuorokaudelta ja hintaan kuuluu myös aamiainen. Standardihuoneen saa edullisemmin. Tänä talvikautena arvioidaan yöpymisiä oleva yhteensä ennakkovarauksien mukaan 4 000 kappaletta. Tulevaisuudessa huoneita tarvitaan lisää.

GOT whitewalker

Viime syksynä lumetustyö käynnistettiin 30. lokakuuta ja lumirakenteisiin tarvittavaa lunta päästiin linkoamaan 9. marraskuuta, lumetus valmistui 12. joulukuuta. Ammattilaiset hoitavat kaikki lumilinnan rakentamiseen kuuluvat vaiheet. Janne Pasma kertoo, että linnatyöläisiä on yhteensä noin 50 henkeä, ja joukko koostuu eri puolilta Suomea tulevista ihmisistä, joista osa ottaa jopa tätä varten lomaa vakituisesta työstään ja moni on ollut mukana joka vuosi. Vuosittain porukkaan otetaan muutamia uusiakin rakentajia oppimaan tekniikkaa. Työt on jaettu eri osaamisalueille, esimerkiksi nostetaan jäätä, ladotaan jääkuutioita, lapioidaan lunta, lingotaan lunta, hoidetaan lumitykkejä ja muotteja.

– Linnan rakennusvaihe on urakka, jossa ei tunteja säästellä. Kaikilla on yhteinen päämäärä saada valmista, ja tuntuu, että tämä on rakentajilleen elämän tapa, eivät he juurikaan kylillä poikkea silloin, kun täällä huhkitaan.

Linna on avoinna päivittäin 10–22, pääsylippu tutustumiskäynnille on 15 e aikuisilta ja 8 euroa lapsilta. Ryhmille tarjotaan myös opastettuja kierroksia. Tilausravintola palvelee varauksien perusteella iltaisin klo 17.30–21.30. Linnan kappelissa voidaan pitää mm. häitä.

Jaspis Toivonen

Facebook/snowvillage

instagram: @snowvillagefinland

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas