Levinyt!
 

Alppikoulu tähtää takamaastoihin

22.02.2018

Koulutus yhteishaussa, joka päättyy 2.3.

Tuntureiden takamaastoissa laskeminen ja hiihtovaellukset voivat tulla tutuiksi lukiolaisille Levillä jo ensi syksynä. Levin alppikoulu aloittaa vapaalaskutaitoja painottavan Freeride-koulutuksen, jos hakijoita kertyy maaliskuun toisena päivänä päättyvässä yhteishaussa vähintään viisi.

alppikoulu offarit

Koulutuksessa opiskelijat pääsevät Levin lähialueen tuntureille vapaalaskureissuille ja muutaman päivän hiihtovaelluksille.

– Tarkoitus on opettaa vapaalaskussa tarvittavia tietoja ja taitoja siellä, missä niitä tarvitaan, sanoo Alppikoulun fysiikka- ja taitovalmentaja Jukka Markkanen.

Freeride-koulutuksen käyvät opiskelevat opintojen aikana myös hiihdonopettajiksi.

– Tarjotaan ainekset toimia hiihdonopettajana, mutta miksei myös vaikka vapaalaskuoppaana, Markkanen kertoo.

Lumiturvallisuutta ja parkkiopintoja.

Alppikoulun aiemmat opintokokonaisuudet keskittyvät hiihtokeskuksissa tapahtuvaan toimintaan, mutta nyt opiskelijat viedään takamaastoihin. Luonnossa liikkumista opetellaan suksien päältä. Takamaastoissa opiskellaan muun muassa opeteltava suunnistamaan tunturimaastossa ja leiriytymään talvella. Opintokokonaisuuteen kuuluu myös lumiturvallisuus- ja ensiapukurssit.

– Turvallisuusaspektia tuodaan esiin voimakkaasti, Jukka Markkanen toteaa.

Vapaalaskuun sisältyy tässä tapauksessa myös freestyle, eli opiskelijat viettävät kouluaikaa myös Levin parkeissa hyppyjä hioen. Laskuväline on vapaa, mutta keskeisiin välineisiin kuitenkin tutustutaan.

Koulutukseen on jo ensimmäiseen hiihtolomaviikkoon mennessä hakenut kolme innokasta, eli toteutuakseen tarvittaisiin vielä muutama vapaalaskusta kiinnostunut tuleva lukiolainen. Jukka Markkanen uskoo, että uusi koulutuslinja aloittaa jo ensi syksynä.

Omista pidetään kiinni.

Alppikoulussa Freeride-koulutusta on kehitelty noin vuosi. Yksi ideaan innoittaneista on Levi Ski Clubin Freeskiers-ryhmä, jossa peruskouluikäiset harjoittelevat niinikään vapaalaskun ja freestylen perusteita.

– Kittilässä ja Levillä varttuu paljon offarilaskemisesta innostuneita nuoria, jotka vasta lähestyvät lukioikää. Omista on hyvä pitää kiinni, Markkanen sanoo.

Jos Freeride-koulutus syksyllä alkaa, pääsevät opettajat ajoissa kokeilemaan, mitkä kurssit ja toimintatavat ovat parhaita.

Otto Ponto

 Kuva: www.levi.fi

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas