Levinyt!
 

Lapin Drinkkimestaruudesta käytiin tiukka taisto

15.02.2018

Perinteikäs kisa pitää yllä kekseliäisyyttä

Lapin Drinkkimestarin tittelistä kisattiin 5.2. Levin Bar Ihkussa. Kilpailuun saivat osallistua kaikki Lapin alueella alkoholianniskelussa työskentelevät henkilöt. 16 ennakkoon reseptin lähettänyttä valikoitui finaaliin. Kisapaikalle saapui 13 innokasta ja innovatiivista kilpailijaa Rovaniemeltä, Sallasta, Ylläkseltä ja Leviltä kamppailemaan tittelistä. Tapahtuman yhteistyökumppaneina toimivat Lignell & Piispanen sekä Bar Ihku, joka lahjoitti voittajalle 400 euron arvoisen matkalahjakortin.

drinkki

LeviGP, Suomen toiseksi vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty drinkkikilpailu SM-kisojen jälkeen, järjestettiin nyt 15. kertaa. Tapahtuman isät ja puuhamiehet Marko Muttonen ja Juha Yli-Rahnasto nähtiin jälleen paikan päällä, tosin tällä kertaa Yli-Rahnasto kilpailijana eikä järjestäjänä. Menestynyt ja useita kymmeniä SM-kisoja kiertänyt baarimestari Yli-Rahnasto on järjestänyt LeviGP:n jo 14 kertaa.

Janette Laitisen kesänmakuinen Roseberry vei voiton

Kilpailijat valmistivat neljä juomaa ja aikaa oli käytettävissä 10 minuuttia. Kisassa sai käyttää vain tiettyjä alkoholeja, Lignell & Piispasen kolmea eri vodkaa ja viittä eri makulikööriä. Kilpailuun haluttiin Suomi 100 -hengessä aidosti kotimaiset tuotteet ja juuri siksi yhteistyökumppaniksi valittiin Lignell & Piispanen. Alkoholittomat ainesosat olivat vapaasti valittavissa ja koristeiden oli oltava syötäviä. Drinkeissä nähtiinkin värikkäitä hedelmiä ja marjoja. Arvovaltainen makutuomaristo arvosteli maun, aromin ja yleisvaikutelman, ja antoi pisteytyksen. Ylituomarina toimi Lignell & Piispasen aluepäällikkö Niko Dahlström.

drinkkimestari Janette Laitinen

Suomen Baarimestarien ja Kannattajien Kerho ry:n (FBSK) Lapin puheenjohtaja Tuija Lehtolainen toimi tilaisuuden puuhanaisena ja totesi Lapissa olevan paljon innovatiivisia baarimestareita.

– Kilpailu oli tänäkin vuonna tosi tiukka, Lehtolainen totesi kisan jälkeen.

Viime vuoden voittaja Antti Rita-Luopa kiri kolmanneksi 219 pisteellä. Tämän vuoden ykkönen Janette Laitinen ja toiseksi tullut Juha Yli-Rahnasto saavuttivat prikulleen saman pistemäärän, 229. Rovaniemeläisen, Half Moon Night Clubissa työskentelevän Janette Laitisen voiton ratkaisivat lopulta makupisteet. Lignell & Piispasen vodkan ja liköörin lisäksi Laitinen lisäsi drinkkiinsä alkoholitonta kuohuviiniä ja koristeeksi vadelmaa ja minttua. Laitinen halusi Roseberry -nimisestä drinkistään "mummon marjamehun makuisen, josta tulisi kesä mieleen". Siinä hän onnistui täydellisesti.

Virpi Kallio

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas