Levinyt!
 

Särestön kamarikonsertit -yhdistys tuo edelleen huippumuusikoita Leville

18.01.2018

Viktoria Mullova konsertoi esikoisensa kanssa 2019.

Särestön kamarikonsertit -yhdistys ry:n toiminnanjohtaja Maarit Rajamäki kertoo, että keväällä 2019 saadaan Levillä jälleen nauttia pääsiäisen alla huippuluokan viulumusiikkia.

maarit rajamaki

– Olen saanut juuri neuvoteltua Viktoria Mullovan konsertin, joka pidetään Levillä Marian kappelissa ensi vuonna huhtikuun alussa. Mullova konsertoi silloin yhdessä vanhimman poikansa Misha Mullov-Abbadon kanssa, joka on lahjakas jazzmuusikko, säveltäjä ja basisti.

Misha Mullov-Abbado on Mullovan lapsista vanhin, ja hän syntyi 1991 avioliitosta italialaisen kapellimestari Claudio Abbadon kanssa. Viktoria asuu aviomiehensä Matthew Barleyn ja perheensä kanssa nykyään Lontoossa, samoin ahkerasti esiintyvän Mishan koti on Lontoossa.

Särestön kamarikonsertit -yhdistys päätti viime vuoden juhlavasti kahteen Jorma Hynnisen Levin konserttiin, Vanhan Ajan Joulukonserttiin Galleria Raekalliossa sekä Marian kappelin Suomi100 juhlakonserttiin, molemmissa Hynnistä säesti pianisti Jenni Ljung.

Pääsiäiseksi on tulossa lisää konserttielämyksiä Levillä, tulevista konserteista tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Joukkorahoitus apuun juhlakonsertin taltioinnin julkistamiseen.

Syyskuussa 2010 juhlittiin Särestön Kamarikonserttien 20-vuotista taivalta Temppeliaukion kirkossa juhlakonsertin merkeissä. Konsertissa esiintyivät monet toimintavuosien varrella tutuksi tulleet ja rakastetut taiteilijat, kuten Jorma Hynninen, Esa Ruuttunen, Monica Groop, Johanna Rusanen-Kartano, Laura Mikkola, Paavali Jumppanen, Risto Lauriala, Alexander Rudin, Marko Ylönen, Yuval Yaron, sekä Hagai Shaham yhdessä muiden lahjakkaiden muusikoiden kanssa. Konsertin juonsi Lasse Pöysti.

Juhlakonsertti taltioitiin, mutta rahoituksen puuttuessa tämä musiikillinen helmi on jäänyt odottamaan päivänvaloa kaikiksi näiksi vuosiksi. Nyt Särestön kamarikonsertit -yhdistykselle on avattu Mesenaatti.me -joukkorahoitussivustolla kampanja, jolla pyritään saamaan kokoon minimissään 5 000 euron summa, jotta konserttitaltiointi pystyttäisiin julkaisemaan. Tavoitteena on kuitenkin 15 000 euroa, jolla voitaisiin tukea konserttitoimintaa jatkossakin.

– Meille ovat olleet näiden melkein 30 vuoden ajan suurena tukena paikalliset pohjoisen yritykset niin täällä Levillä kuin muuallakin sekä Särestön Ystävät, joiden talkootyöpanos konserttien paikallisissa järjestelyissä on ollut erittäin suuriarvoinen. On myös tarvittu monenlaista tukea täkäläisiltä alueen yrityksiltä, kuten majoitusta ja kuljetusta taiteilijoille, sanoo Maarit Rajamäki.

Konserttilipun hinnalla jo mukaan.

Joukkorahoituskampanjassa vastikkeita on useita, joista voi valita omansa ja alkuun pääsee konserttilipun hinnalla, sillä edullisin on juhlakonsertin taltiointi 25 €, jolla saa 20-vuotisjuhlakonsertin taltioinnin stream-palveluna. 50 euron sijoituksella saa taltioinnin sekä nimensä lopputekstiin.

Konserttielämyspaketti irtoaa 500 eurolla, ja hinnalla saa taltioinnin ohella 2 konserttilippua sekä juhlaillallisen kahdelle esiintyjien kanssa haluamaansa vuoden 2018 konserttisarjan tilaisuuteen. Lisäksi ovat mahdollisia lunastaa 1 500 euron konserttipaketti, jolla saa taltioinnin, nimensä lopputekstiin, liput 6:lle ja lisälippuja vielä 30 prosentin alennuksella. Isoin vastike, 5 000 euroa, kattaa taltioinnin, nimen lopputeksteihin, 12 kappaletta lippuja sekä lisäliput alennuksella ja Meet the artist -cocktailtilaisuuden 12:lle.

Rahoituskampanja käynnistettiin viime vuonna 15. joulukuuta ja se päättyy 28.2.

Tukijoille toimitetaan konserttitaltiointi viimeistään maaliskuussa 2018. Yritys- ja yhteisömesenaatteihin ollaan yhteydessä välittömästi onnistuneen kampanjan päätyttyä. Mikäli kampanja tavoitesumma ei täyty, Mesenaatti.me palauttaa kaikki maksut lyhentämättöminä heti kampanjan päätyttyä.

Jaspis Toivonen

Linkki joukkorahoitussivustolle:

mesenaatti.me/sareston-kamarikonsertit

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas