Levinyt!
 

Kiinalaisia makuelämyksiä Levillä

18.01.2018

Kiinalaisryhmiä Suomeen tuova Jackie Yu perusti ravintolan.

Keskeisellä paikalla, Torikuja 4:ssä sijaitseva kiinalainen ravintola SzeChuan Kitchen avautui Leville 3.12. Sitä ennen liiketilassa uurastettiin parin kuukauden ajan, kun paikkaa remontoitiin uuteen uskoon.

kiinalaisetkuppila

Ravintolan sisustus on yksinkertainen ja vaaleasävyinen, seinät on maalattu valkoisiksi ja harmaiksi. Kiinalaisravintoloille tyypillistä kirkkaanpunaista ei löydy kuin keittiöluukulla nököttävän tontun nutusta. Ravintolan yhdessä nurkassa on harmaata, tyylikästä liuskekiveä ja paikan omistaja Jackie Yu suunnittelee laittavansa sitä myös toiselle seinustalle. Mies suunnittelee asentavansa myös takan, sillä se sopisi mainiosti lappilaiseen tunnelmaan.  SzeChuan Kitchen näyttääkin enemmän skandinaaviselta kuin kiinalaiselta ravintolalta. Pöydät ovat pieniä kahden hengen pöytiä ja tuolit ovat ainakin toistaiseksi muoviset - molemmat käytännön syistä.

– Pienet pöydät ovat käytännöllisiä, sillä niitä voi yhdistellä helposti. Nämä muoviset tuolit hankittiin puolestaan siksi, että asiakkaat tulevat syömään ulkoiluvaatteissa ja muovituolit sietävät lunta ja vettä paremmin kuin vaikkapa nahkatuolit.

Yu kertoo, että kiinalainen suunnittelija on tulossa Leville ja ravintola saa uutta ilmettä, kun muutoksia sisustukseen tehdään kesän aikana. Kiinasta tilataan myös uudet ruokalistat ja menu laajentuu.

Kokkivanhemmat työskentelevät SzeChuan Kitchenissä.

Jackie Yu muutti Suomeen noin kymmenen vuotta sitten ja on asunut viimeiset viisi vuotta Rovaniemellä. Yun kokkivanhemmat, isä Hong Yu ja äiti Xiaomei Su, muuttivat Szechuanin kunnasta Lahteen 15 vuotta sitten. Perheen äidillä oli tarkoitus aloittaa suomen kielen opinnot, mutta työkiireiden vuoksi ne jäivät. Kielitaito karttui lahtelaisessa ravintolassa käytännön kautta.

Nyt vanhemmat työskentelevät Levillä poikansa ravintolassa. Ystävällinen ja maukasta ruokaa valmistava kokkipariskunta häärää ravintolan keittiössä, jonne toimittajakin päästetään kurkkimaan. Keittiötila on kompakti ja erittäin siisti. Hygieniasta ei tingitä.

– Siisteys on meille tärkeää, Jackie Yu sanoo napakasti.

Siisteyden lisäksi kiinalainen arvostaa laatua.

Yu kertoo, että kiinalaiset pitävät Helsinkiä ja Leviä samanveroisina luksuskaupunkeina.

– He todellakin pitävät Leviä kaupunkina, vaikka tämähän on pieni kylä, Yu nauraa.

Suomeen kiinalaisryhmiä jo vuosia tuonut Jackie Yu tietää, mitä kiinalaiset haluavat. He tykkäävät tehdä ostoksia ja nauttia hyvästä ruoasta. He haluavat laatua ja tasokkuutta, ja arvostavat hyvää hinta-laatu-suhdetta.

40-paikkainen SzeChuan Kitchen on avoinna päivittäin klo 12–21, ja Jackie Yu suunnittelee pitävänsä ravintolaa auki ympärivuotisesti. Ruokien kotiinkuljetus on myös suunnitelmissa. Anniskeluoikeudet saadaan helmikuun puolivälissä. A´la carte -listalta ja buffetpöydästä löytyy perinteistä kiinalaista ruokaa sekä sushia. Buffetin hinta on 15,90.

Virpi Kallio

www.facebook.com/leviszechuankitchen

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas