Levinyt!
 

Murhamysteeri ratkeaa nyt Levillä Messin Alibissa

18.01.2018

Suomen pohjoisin pakopeli.

Suomessa ja maailmalla ovat viime vuosina uudeksi hitiksi nousseet erilaiset pakopelit. 16.1. avattiin Levin ensimmäinen escape room Alibi ravintola Messiin Hullu Poro Hostellin yhteyteen. Helmikuussa Messiin aukeaa vielä toinen ja vähän vaativampi huone nimeltään Puppet Master.

escape_boys

Levin pelihuoneet ovat suunnitelleet ja tuottaneet monitoimimiehet Sami Lamberg, Sebastian Rosenberg ja Jyri Tiirikainen. Kolmikolla on omaa pelikokemusta useista kymmenistä escape room -peleistä. Lisäksi Lamberg ja Rosenberg tekevät Kapina Productions -yrityksessään moni-ilmeisiä nykyajan mediatuotantoja sekä tapahtumataltiointeja, työkalut ovat hallussa.

– Pakopelihuoneiden suunnittelu on meille harrastus, jossa yhdistetään omaa osaamista sekä omia pelikokemuksia. Hullussa Porossa ovat huikeat ja osaavat rakennus- ja sähkömiehet, joten meille on jäänyt sisällön teko, erilaiset rekvisiitat ja ohjelmien kytkennät sekä juonen suunnittelu. Keskenämme meillä on myös työnjako, jossa käsikirjoitus lähtee pääosin omasta kynästä, Jyri sähkömiehenä tekee salaluukut ja kytkennät, ja Sebastian laatii tehtäviä, ollaan hyvässä symbioosissa ja ideat kehittyvät työn myötä, sanoo Sami Lamberg.

– Kaikkiaan näiden kahden huoneen tekeminen vaatii viisi reissua Leville. Vielä päästään tänne ainakin kerran, kun viimeistellään helmikuussa valmistuva Puppet Master -huone, kertoo Sami.

Aikaisemmin tämä kolmikko on toteuttanut Tuusulaan kaksi escape roomia.

 

Fyysinen seikkailupeli, jonka genre vaihtelee.

Pelin rakentajat kertovat, että Leville ei tehdä mitään rivihuoneita. Varsinkin Puppet Masterista on valmistumassa elokuvamainen tarina, jonka genre on thrilleri, hyytävääkin jännitystä on lupeissa. Alibi sijoittuu puolestaan dekkarien lajityyppiin ja sopii hyvin aloitteleville pakohuonepelaajille.

– Kyllä nämä ovat varttuneemman väen pelejä, alaikärajan voi vetää Alibissa yläasteikäisiin, mutta sen nuoremmille emme suosittele kumpaakaan. Peliaikaa on tunti, ja silloin uskomme onnistuneemme, mitä enemmän aikaa vapautumiseen kuluu. Pro-pelaaja saattaa päästä Alibista läpi ilman ainoatakaan pelinohjaajan apua jopa 40 minuutissa, mutta se on takuulla harvinaista. Tekemistä siellä riittää täyteen tuntiin ja sopiva pelaajien määrä on 4–6 henkeä. Tehtäviä ratkotaan porukalla ja ryhmähenki tiivistyy kohti yhteistä päämäärää, sanoo Sami.

 

Hoksottimet kovilla.

Peliaika on 60 minuuttia ja peliohjaaja opastaa pelaajat tarinaan sisälle. Jos näyttää siltä, että pelaajien homma juuttuu, antaa peliohjaaja vinkkejä ja pelaajat pääsevät eteenpäin. Peli ratkeaa joka tapauksessa 60 minuutin jälkeen ja lukitun huoneen ovi aukeaa vapauteen. Tässä pelataankin huoneen tehtävien ratkaisusta mahdollisimman nopeaan sekä käyttäen mahdollisimman vähän peliohjaajan antamia apuja.

 ESCAPE avaimet

Jyri ja Sami lisäävät, että kilpailuhenki saattaa yllättää, keskittyminen herpaantuu tai ulkoiset puitteet ovat sellaiset, että pelaajien huomio herpaantuu.

– Olemme tehneet pelin konseptista sellaisen, että harva menee ilman apuja läpi.

Peliohjaajalla on kamerayhteys pelihuoneeseen sekä turvallisuuden että peliapujen antamista varten.

Pakopelihuoneen rakentaminen ei ole kertakäyttöistä. Kunnollisen pelin tekemiseen kannattaa uhrata vähän enemmän, jotta se palvelee pitempään, ja sisältöä voidaan aina muokata myöhemmin uuteen uskoon, rakentaa jopa täysin uusi peli ja tarina.

Mielenkiintoista päänvaivaa on joka tapauksessa nyt tarjolla Levillä, ja aikuiselle pakopelihuone on oivallista ajanvietettä. Sitä huomaa välillä olevansa pienessä kopissa neljän muun kanssa melko hölmö, mutta lajihan on sellainen, että pelaamalla oppii.

Pelin palvelukielet ovat suomi ja englanti. Kysynnän mukaan voidaan tulevaisuudessa ottaa mukaan muitakin pelikieliä. Hinnat ovat 2 hlö/70 €, 3hlö/100 €, 4hlö/130 €, 5hlö/150 €, ja 6hlö/170 €. Pelata voi klo 16.30–24 ja pelivuoron voi varata suoraan ravintola Messistä, puh. 040 197 0619, tai netissä

www.hulluporo.fi/ravintolat/messi/escape-room-levi/

Jaspis Toivonen

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas