Levinyt!
 

Nouda juhlapöydän kalaherkut Levin Kalakaupasta

20.12.2017

Joulupöytään tai lahjaksi.

Erilaiset savu- ja graavikalat, mädit ja maustekalat kuuluvat skandinaaviseen juhlapöytään. Viimeistään jouluksi ja uuden vuoden juhliin pitää saada kalaherkkuja. Leviltä niitä saa ympäri vuoden, sillä Mariankuja 6:ssa sijaitseva Jorma Martinmäki Oy:n Levin Kalakauppa avautui syksyllä.

Tämä kahden tunturin kalakauppa, toinen liike sijaitsee nimittäin Äkäslompolossa, on myös kalatuotteiden tukkukauppa. Martinmäen tukkutuotevalikoimasta löytyy perinteisten tuoreiden kalojen lisäksi hieman eksoottisempia mereneläviä, ja erilaisia pakasteita sekä esikypsennettyjä tuotteita.

kalakauppias

– Haluamme palvella niin paikallisia ihmisiä sekä yrityksiä kuin matkailijoitakin, jopa hiljaisenakin aikana ja ympäri vuoden. Meiltä voi tilata kalaa ennakkoon ja tuomme tuotteet suoraan mökille liikeajan jälkeen.

Vielä ehtii hankkia maistuvia kala- tai poronlihatuotteita myös pukinkonttiin, sillä tarjolla on erilaisia lahjalaatikoita. Hinnat ja pakkaukset löytyvät netistä yrityksen kotisivuilta, lahjakorttejakin on myynnissä.

Perinteisesti itse tehtyä kylmäsavua.

Levin Kalakaupasta saa erilaiset savukalat, tuoreet kalat ja myös poronlihaa. Lisäksi on tarjolla päivittäin maistuva lohikeitto ja kahvia. Isäntä itse mielellään maistattaa omia tuotteita, jotka vievät kielen mennessään eikä tarvitse arvaamalla ostaa.

Lisäksi liikkeestä saa aina välillä lähiseudun kaloja tuoreena, mm. Äkäsjärven ja Jerisjärven kalastajilta. Kevätsesonkiin saataneen muun muassa Miekojärven kuhaa. Paikallisen kalan saatavuus tuppaa vain olemaan ongelmallista, sillä kalastajia on harvassa, vesistöjä kyllä olisi.

Martinmäen kaikki omat savukalatuotteet valmistetaan kuin kotikeittiössä tehtäisiin, käsin ja huolella. Vuosittain kotitilalla Jyväskylän Palokassa savustuu noin 30 000 kiloa erilaista kylmäsavukalaa, kuten siikaa, rautua, tonnikalaa ja lohta.

– Pääosa käsittelemästämme kalasta tulee nyt Kalaneuvoksen kautta. Poronlihaa meille toimittavat Levi Food ja Rönkä.

Levin Kalakauppa sijaitsee osoitteessa, Mariankuja 6, jonne löytää kipaisemalla King Crab Housen kulman taakse, kyltit opastavat perille.

Levin Kalakauppa palvelee klo 10–17 päivittäin, jouluaattona klo 9–13.

Jaspis Toivonen

www.jormamartinmaki.com

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas