Levinyt!
 

Jorma Hynninen solistina Särestön Kamarikonserttien joulukonserteissa Levillä

17.12.2017

Galleria Raekalliossa ja Marian kappelissa soi joulu.

Särestön Kamarikonsertit ry:n vuoden 2017 kamarikonserttisarja täydentyy perinteiseen tapaan joulukonserteilla, joita tänä vuonna tähdittää oopperalaulaja, baritoni Jorma Hynninen, ja häntä säestää Jenni Ljung, piano ja urkuharmoni.

Wanhan Ajan Joulukonsertti järjestetään keskiviikkona 20.12. klo 19 Galleria Raekalliossa, Pöntsössä. Tunnelmallisessa ateljeessa kuullaan rakastetuimpia joululauluja entisajan malliin, ja luvassa on myös yhteislaulua urkuharmonin säestyksellä. Konsertin kesto on noin tunti ilman väliaikaa. Konserttivieraille tarjotaan lisäksi kahvit.

Kittilän kunnan kulttuuritoimi järjestää Pöntsöön ilmaisen bussikuljetuksen. Lähtö klo 18.00 Kittilän Neste – klo 18.05 ent. Matkahuollon pysäkki – klo 18.25 Levi Hotel Spa –Pöntsö, paluu konsertin jälkeen.

Suomi100 - Juhlavuoden Joulukonsertti kajahtaa puolestaan perjantaina 22.12. klo 20 Levin Marian kappelissa. Ohjelmassa on kauneimpia suomalaisia joululauluja kautta aikojen, säveltäjäniminä mm. Sibelius, Madetoja, Kaski ja Kuula. Konsertin kesto on noin 1 tunti ilman väliaikaa.

Kittilän kunnan kulttuuritoimi järjestää konserttiin ilmaisen bussikuljetuksen Kittilästä. Lähtö klo 19.15 Kittilän Neste – klo 19.20 ent. Matkahuollon pysäkki – Marian kappeli ja paluu konsertin jälkeen.

Liput konsertteihin 25 €. Ennakkolippuja konserttiin voi ostaa Levin Matkailuneuvonnasta sekä Kukka- ja lahjapuoti Lumitähdestä Kittilästä. Ovella lipunmyynti aukeaa tuntia ennen konserttia.

 

”Joulu on kauniiden muistojen juhlaa.”

Oopperalaulaja Jorma Hynninen on koonnut joulukonserttien ohjelmiston sen mukaan, mikä on itselle ollut läheistä ja rakasta, mitä on perheen kanssa koettu.

– Kaikkea muuta joulumetakkaa jo löytyy, jonkun täytyy sitten esittää tällaistakin. Aloitan aina kaikki joulukonsertit Sulho Rannan kappaleella Kaikki kauniit muistot. Kappelissa varsinkin kuullaan Toivo Kuulaa, Vilho Siukosta, ja Sibeliuksen viisi joululaulua päättävät kappelin konsertin, sanoo Hynninen.

Jorma Hynninen esiintyy ensi kertaa Raekallion Galleriassa Pöntsössä, mutta taidetta katsomassa hän toki on käynyt siellä useammankin kerran. Marian kappeli on tutumpi konserttitila, jossa hän muistelee esiintyneensä ainakin kolmasti.

– Wanhan Ajan Konsertissa Pöntsössä laulamme yleisön kanssa useammankin kappaleen yhdessä. Siellä on myös tätä varten urkuharmoni, joka on hauska soitin, mutta asettaa tietysti omat rajansa säestykselle.

Jorma Hynninen jäi keväällä leskeksi, ja edessä on ensimmäinen joulu ilman vaimoa.

– Leppävirralla, vanhalla koululla on kotimme, ja toinen tyttäristä tulee perheineen jouluksi sinne ja toinen sitten vähän myöhemmin. Suurin suru on nyt voitettu ja jäljellä ovat toki monet muistot. Halusin palata konsertoimaan, kun tämä tuntuu nyt mielekkäältä, ja oman mielialan vuoksi haluan tätä tehdä. Ja hiihtämäänkin pitää ehtiä myös Levillä, sillä konserttien välissä on yksi välipäivä.

Jaspis Toivonen

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas