Levinyt!
 

Lapinkylän lasikodat valmiina vieraille

17.12.2017

Perinteisiä ja uusia palveluita

Levin Lapinkylässä on pientä säpinää, vaikka kiireisin sesonki ei ole vielä edes käsillä. Santtu-koira jolkottelee häntä heiluen tervehtimään vieraita ja juuri emästään vieroitetut pikkuvasat kurkistelevat silmät suurina aitauksestaan. Toisessa aitauksessa paikataan erään poron sarvihaaveria. Yrittäjäperheen Janita-tytär kiiruhtaa kelkkahaalarit kahisten tupaan ja huutelee äidiltään teippiä. Erja-äiti ennättää istahtaa vieraan kanssa hetkeksi ennen kuin rientää eläinlääkäriin ja kirjanpitäjän luo. Yrittäjän arki on monenlaista touhua täynnä.

Lapinkylaiglusisa

Levin Lapinkylä sijaitsee kauniilla maisemahistoriallisella tilalla reilun kymmenen kilometrin päässä Levikeskuksesta. Opasteet johdattavat ensikertalaisenkin helposti perille ja alueelle on vaivatonta parkkeerata, sillä tilaa riittää.

Yli 174 vuotta saman suvun omistuksessa olleella tilalla toimii viihtyisä 145-paikkainen tilausravintola. Aito savusauna, jonka lauteille mahtuu jopa 20 henkilöä, lämpenee niin ikään tilauksesta. Lapinkylässä voi osallistua porosafareille, joita on pituudeltaan lyhyestä 350 metrin mittaisesta aina kymmenen kilometriin ja muutaman tunnin kestävään kotaretkeen.

Uudet revontulikodat odottavat vieraita

Levin Lapinkylä ei ole aiemmin tarjonnut majoituspalveluita, mutta lastensa innoittamana Erja Luiro päätyi kesällä 2016 tilaamaan alueelle kymmenen lasikotaa. Pohtimolammella rakennetut kodat tuotiin valmiina Lapinkylään kesällä 2017. Sitä ennen tilalla tehtiin muun muassa mittavat maatyöt. Lokakuun alussa ovaalin muotoiset Levi Northern Light Huts -kodat olivat käyttövalmiit.

– Halusin nimenomaan ovaalin muotoiset kodat, en perinteisiä, pyöreitä igluja, Erja Luiro kertoo.

Tuleva talvikausi vaikuttaa Luiron mukaan kivan vilkkaalta. Vieraat tulevat ympäri maailman ja asiakkaat koostuvat sekä pariskunnista että perheistä.

– Joka kuukaudelle on varauksia, joulukuu ja maaliskuu ovat vilkkaimpia, Erja Luiro iloitsee.

lapinkylän iglut

25 neliön lasikodat on kauniisti sisustettu, niissä ovat sänkyjen lisäksi nojatuolit tai vuodesohva, josta saa pedattua makuupaikat kahdelle. Seitsemän kotaa on kahdelle hengelle, ja kolmeen isompaan mahtuu majoittumaan jopa neljä henkilöä. Maagisia revontulia ja Lapin rauhoittavaa luontoa voi ihastella kodan korkeista ikkunoista, jotka saa kovalla pakkasella nopeasti kirkkaiksi lämmitysjärjestelmän avulla.

Revontulikodat ovat hinnaltaan 250–650 euroa vuorokaudelta riippuen sesongin ajankohdasta. Hintaan sisältyy ravintolassa tarjoiltava aamiainen sekä WiFi. Huonevarustukseen kuuluvat suihku, wc, hiustenkuivain, kylpytakit ja -tuotteet sekä vedenkeitin ja jääkaappi.

Teksti ja kuvat: Virpi Kallio

 

www.lapinkylä.fi

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas