Levinyt!
 

Wood Jewel toi Keskuskujalle Gifts Shopin

29.12.2014

Liikkeissä erilaiset valikoimat.
Kuusi vuotta Torikujalla palvellut lahjatavara- ja matkamuistomyymälä Wood Jewel laajensi toimintaansa Levillä ja pystytti Keskuskujalle toisen liikkeen nimellä Gifts Shop. Liikkeiden valikoimat eroavat hieman toisistaan, Wood Jewelissä painopiste on enemmän yrityksen omissa tuotteissa, Gifts Shopissa taas on tarjolla kattavammin myös muiden valmistajien tuotteita.
Wood Jewelin omaa, käsintehtyä koruvalikoimaa täydentävät muun muassa rovaniemeläisten Taigakorun ja Damastikorun tuotteet ja puukkovalikoimaa Marttiinin tuotteet sekä muoniolaisen Ralph Etzoldin taidokkaat erikoispuukot. Gifts Shopista saa myös tekstiilejä, kuten norjalaisen Nor Wearin laadukkaita neuleita sekä erilaisia poronluusta ja puusta valmistettuja pienesineitä ja huippuluokan porontaljoja.

WoodjewelKauko

Kauko Raatiniemi esittelee laatupuukkoja, joihin saa myös kaiverruksen.


- Liike syntyi hieman vahingossa, sillä edellinen omistaja halusi myydä liiketilan, ja koska hän tarjosi sitä sopivalla hetkellä, teimme kaupat. Ensin ajatus oli vuokrata tila ulkopuoliselle, mutta kun vuokralaista ei tuntunut löytyvän, päätimme perustaa toisen myymälän. Kun jo rakensimme liikettä, olisi vuokralaisiakin ollut, mutta silloin oli myöhäistä, sanoo Wood Jewelin toimitusjohtaja Kauko Raatiniemi.

"Mukava pyrkiä parempaan."
Raatiniemi perusti Wood Jewelin 20 vuotta sitten ajatuksenaan, että käsityöllä voi elää ja työllistää myös muita. Puusta ja poronluusta valmistetut korut olivat aluksi pääosassa, mutta puukot ovat nousseet vuosien aikana tärkeimmäksi yksittäiseksi tuoteryhmäksi.
Nykyisin Wood Jewelin verstaalla Kolarissa työskentelee 25 käsityöläistä. Tuotteita viedään viiteentoista eri maahan, tärkeimpänä niistä Norja. Viimeinen aluevaltaus on Kiina, mihin toimitettiin vastikään ensimmäiset puukot ja lahjatavarat.
- Teen itse 6–7 päivään töitä viikossa ja olen keskittynyt verstaalla työskentelyyn. Vaimoni pyörittää yrityksen myymälää Kolarissa, ja poika Tuomas avopuolisoineen ovat myös täysillä mukana ja huolehtivat esimerkiksi ostoista, koska ovat siinä hyviä. Tuomas askarteli ensimmäiset puutyönsä kotiverstaalla jo 6-vuotiaana. Kun en ole yrityksen verstaalla, viihdyn kotiverstaallani. Koska tämä on minulle samalla sekä työ että harrastus, into säilyy.
- On mukava pyrkiä kaikessa koko ajan parempaan ja katsoa, kun kauppa käy ja voin työllistää uusia ihmisiä. Minun ei ole koskaan tarvinnut lomauttaa tai irtisanoa yhtään työntekijää eikä tarjota pätkätyötä. Yritys on kasvanut vuosien mittaan, näissä puitteissa mennään jo sen äärirajoilla, ja vaatisi isoja muutoksia kasvattaa sitä edelleen, mutta sekin on tietysti mahdollista, sanoo Kauko Raatiniemi.
(Timo Koivisto)

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas