Levinyt!
 

Uusittu ja uljas Levin Panimo Pub & Á la Carte

30.11.2017

Pubiin uusi ilme.

Levin Panimo Pubin omistaja vaihtui lokakuun ensimmäisenä, kun Mona Rytilahti ja yrityksensä LaMona Oy tuli ravintolan uudeksi yrittäjäksi. Mona Rytilahti on Levilläkin tuttu ravintoloitsija, joka aikanaan perusti Leville ensimmäisen Oliver´s Corner -irkkupubin. OC ei nyt toimi Levillä, mutta Rovaniemellä kyllä, niin ikään Monan omistuksessa.

PubPanimo

– Kyllä vieläkin on toiveissa löytää Leviltä mielekkäät tilat Oliverille, se sopisi vielä oikein hyvin paikalliseen ravintolatarjontaan. Kesällä tarjottiin kuitenkin tätä paikkaa minulle ja tartuin tilaisuuteen. Taloa on nyt remontoitu ja avattiin uudistunut Panimo Pub. Isoin alkuremontti tehtiin Pubiin, talon yläkertaan, sanoo Mona.

Nyt koko ravintolan ilme on yhteneväinen, ylä- ja alakerta ovat samaa paria, tyylikkäitä ja kutsuvia. Pub toimii yläkerrassa ja alakerrassa on á la carte -ravintola.

– Ehkä tässä vielä remontoidaan vähän alakertaakin, mutta eniten keskitytään kesällä siihen, että saadaan ulkoterassista ja alakerran sisäänkäynnistä kutsuvampi, jotta asiakkaat löytävät ruokaravintolan suoraan ulkoa. Taloyhtiössä tehtiin syksyllä ennen lumien tuloa myös ulkomaalaus, joten koko rakennus on nyt ulkopuoleltakin pirteämmän näköinen.

Tuttua henkilökuntaa uusin maustein.

Suurin osa tutusta panimon työvoimasta on pysynyt uudenkin omistajan listoilla. Lisäksi sesonkina saadaan apua Rovaniemen Oliverista, ja samoin on Leviltä mahdollista lähteä vaihtelun vuoksi kaupunkipubiin töihin.

Ravintolapäällikkönä jatkaa Marko Muttonen, jolla ovat luottohenkilöt vastaamassa yksiköistä. Pubin vastaava on Markus Sälevä, alakerran ruokaravintolassa päättää Tuija Lehtolainen, ja keittiö on Tuomo Kallon vastuulla.

Marko kertoo, että talon ruokaravintolan menua on muokattu reilulla otteella, toki on muutamia klassikoita jäljellä, mutta paljon on uusittu. Talon viinivalikoima on huikea ja jokaiselle aterialle löytyy täydellinen viini palan painikkeeksi. Yläkerran pubissa voi puolestaan hifistellä täydellä sydämellä olutpullojen- ja tuoppien äärellä, sillä laatuja on oikeasti monia. Talon omat hanabrändit ovat tietysti tallella ja lisäksi lisää siidereitä ja oluita tulee pitkin talvea.

– Parhaiten voi seurata uutuuksien tuloa Panimon facebookissa, siellä tiedotetaan tapahtumista ja kerrotaan, mikä kulloinkin on pinnalla. Joulun välipäivinä pubissa on taas live-esiintyjiä. Kiivaimmalla keväällä eli maaliskuun alusta alkaen meillä esiintyy afterskissä ja iltaisin aina vähintään duo, ja isommatkin kokoonpanot, sanoo Marko.

Levin Panimo Pub & Á la carten tarjontaan kuuluvat myös erilaiset tastingit. Voi istua viihtyisästi pari tiimaa ja tutustua esimerkiksi viskien yhdistämiseen eri ruokiin, tai testailla portviineja ja erilaisia jälkiruokia sekä suklaita yhdessä. Maisteluohjelmat maksavat 15 euroa hengeltä, paketissa saa yleensä kuusi tuotetta maisteluun ja runsaasti tietoa juomien ja ruokien alkuperästä. Marko Muttonen lupaa tasting-ohjelmia vähintään kerran kuussa.

Jaspis Toivonen

Facebook/ Panimo Pub & A'la Carte

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas