Levinyt!
 

Uudessa Safari Clubissa varustellaan Lapin Safarien asiakas

30.11.2017

Hyvä tilat ja paljon kampetta.

Lapland Safaris eli tutummin Lapin Safarit on remontoinut pitkin kesää Sirkan entisen kaupan tiloja Leviraitti 26:ssa. Nyt talvisesongin alkaessa on kaikki niin valmista kuin vain voi olla. Yrityksen myyntitoimisto Safari Shop sijaitsee edelleen Keskuskuja 2:ssa, sieltä ostetaan pääsääntöisesti kaikki safarit ja varataan Lapin Safarien viikko-ohjelmien lähdöt, ja uudessa Safari Clubissa annetaan asiakkaille kulloinkin tarvittavat varusteet.

LaSatalo

Moottorikelkkaretkillä ja muissa ulko-ohjelmissa suositellaan käyttämään yrityksen tarjoamia varusteita ihan siksikin, että ei ole vaarana liata omia kenkiään, polttaa hihaansa vahingossa nuotiossa tai liata takkiaan. Lisäksi safarivaatetus on asiallinen  ja näihin olosuhteisiin sekä harrastuksiin tehty.

Lapin Safarit antaa asiakkailleen neuvoja jo ennen matkaa, ja yrityksen nettisivuilla pyörii opetusvideoita muun muassa kerrospukeutumisesta ja kelkalla ajamisesta.

Myyntijohtaja Natalie Heppell-Nieminen kertoo, että yrityksellä on useita takuulähtöjä, jolloin retki toteutuu ilman minimiä osallistujamäärää. Kaikilla safareilla on jotakin konkreettista tekemistä, kun ajetaan kelkoilla, koirilla tai poroilla. Jos sitten sattuvat taivaalle vielä revontulet, ne ovat aina bonusta, mutta yksin niitä ei lähdetä jahtaamaan.

– Suurimmat asiakasryhmät meillä ovat britit, hollantilaiset ja ranskalaiset. Ja suosituimmat TOP3-ohjelmat ovat porot, koirat sekä käyntikohde Lainion lumilinna Snowvillage.

Oppaita tarvitaan paljon.

Asta Haaraoja on aloittanut uutena kohdepäällikkönä ja Asta kertoo, että uudessa tukikohdassa vilisee nyt oppaita näin joulun alla. Vakio vahvuus Levillä on 50 opasta, mutta joulukuu tuplaa tarvittavan väen.

LaSatiski

– Tänä vuonna oli vähän pulaa suomalaisista hakijoista, ja vieläkin voi olla yhteydessä, mikäli oppaan työ kiinnostaa. Nyt saatiin 15 uutta safariopasta, jotka koulutetaan työtehtäviinsä perusteellisesti.

Turvallisuusasiat ovatkin nykyisin ohjelmapalveluissa päällimmäisinä. Lapin Safareiden opaskouluttaja Mark Hirst kertookin, että vie noin kolme viikkoa, ennen kuin hänen mielestään uusi opas on riittävän osaava ja voi alkaa vetää ryhmiä itsenäisesti Levin reiteillä.

– Parhaillaan meillä on menossa perehdytys. Käytämme oppaiden koulutuksessa ja työssämme Mapitare-sovellusta, jolla voidaan seurata reaaliajassa, missä kukin kulloinkin maastossa liikkuu. Oppailla ovat käytössä erityiset puhelimet, joissa seuranta toimii, lisäksi kaikilla on mukana varavirtalähde, mikäli puhelimen akku tyhjenee kesken kaiken.

– Oppaat saavat myös ensiapukoulutuksen. Ja ennen safarille lähtöä asiakasta pyydetään täyttämään kaavake, jolla voi kertoa mahdollisista sairauksista tai lääkkeistä. Tiedot voivat olla kultaakin kalliimpia, jos jotain sattuu. Tapaturmatilanteissa myös ohjeistamme koko henkilökuntaa kuvaamaan kameralla onnettomuustilanteessa ja myös eri vaiheissa, jotta nähdään, mitä on tapahtunut ja tehty.

Muokkautuvat tilat.

Työnjohtaja Veli-Matti Räsänen ja varustevastaava Severi Pyykkönen kertovat Safari Clubin uusien tilojen olevan helposti muokattavia, sillä kaikki muu liikkuu rullilla paitsi palvelutiski. Tavaraa tänne uppoaa paljon, muun muassa yksin Levillä on safariyrityksen tarpeisiin noin 6 000 kelkkahaalaria, kintaita, sukkia, kypärämyssyjä, kypäriä, pipoja ja kenkiäkin tuhansia. Asiakkaat jättävät omat ulkovaatteensa yleensä tänne säilöön ja saavat tilalle tarvittavan safarivarustuksen. Paljon on siis kamppeita ja paljon toisinaan väkeä varusteiden vaihdossa, silloin on hyvä, kun säilytyslaatikot saadaan liikkeelle.

Suosittujen talven kelkkaohjelmien ohella Lapin Safarit vuokraa läskipyöriä ja altai-suksia, lyhyitä ja kantavia metsäsuksia eli liukulumikenkiä. Vuokrata voi myös kätevän päiväretkirepun, joka sisältää kahvisteluvarusteet kahdelle eli termarin ja kuksat sekä istuinalustat.

Jaspis Toivonen

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas