Levinyt!
 

Ravintola Asia teki comebackin

08.11.2017

Ystävyys kutsuu yhdessä syömään.

Hullun Poron Valkea Vaadin antoi tilaa paluun tehneelle itämaisiin makuihin ja aasialaiseen keittiöön erikoistuneelle ravintola Asialle, joka on avattu Sapuskan ja Pizzeria Rennan väliin Restaurant Corneriin, Levitorille.Asia Riina_ja_Katja

Uusittu ravintola on ilmeeltään tyylikäs ja viihtyisä, selkeästi itämainen, mutta  lappilaisella twistillä. Ilmeen taustalla on idearikas Päivikki Palosaari, joka osaa yhdistellä asioita ja tavaroita toisiinsa. Esimerkiksi ravintolan tuolit ovat jo käytössä olleita, mutta niiden pinta on saanut uuden maalin ja jokaisen tuolin selkämystä koristaa aasialainen kirjoitusmerkki, joka tarkoittaa sekä kiinaksi että japaniksi samaa eli ystävyyttä.

Tila on jaettu kahteen osaan, joten asiakas tulee ensin pienempään baarimaiseen ravintolan osaan, johon voi jäädä vaikka drinkille odottelemaan pöytään pääsyä, tai siksi hetkeksi kuin mukaan otettavaa sushi-annosta pakataan.

Lounaalla on aina tarjolla päivän Ramen-keitto, joka on mahdollista saada myös kasvispohjaisena tai gluteenittomana ja laktoosittomana. Kevätrullat, dumblingsit ja gyosat eli mykyt höyrykoreissa maistuvat myös kasvissyöjille. Niille, joille liha maistuu, on tarjolla ankkaa, kanaa ja possua monessa eri muodossa. Ravintola Asiassa kulttuurit kohtaavat myös drinkkilaseissa.

Aasialaistyyppisten ruokien lista on laaja ja kokeilemista riittää. Asia on  avoinna jouluun asti tiistaista lauantaihin ja ovet avataan jo klo 12. Lounasta tarjoillaan klo 12–16 ja á la cartea klo 16 alkaen. Aukioloajat seurailevat sesongin kulkua ja vilkkaimpana aikana keväällä se on avoinna joka päivä.

Asian ja Sapuskan keittiössä kokkaavat keittiöpäällikkö Antti Tuononen ja vuoromestari  Oskari Rahikka ja sushien takana on edelleen Akira Omori.

Arctic Cowboy joulukuussa.

Uusi street food -ravintola Arctic Cowboy avautuu joulukuussa edellisen Sushi-ravintolan tilalle Shopporoa vastapäätä. Se tarjoaa nopeaa ja mukaan otettavaa ruokaa.

Ämmilän á la carte vahvistuu ja vie kielen mennessään perinteisin suomalaisin ja lappilaisin makumaailmoin yhdistettynä vahvaan ruokaosaamiseen. Ämmilän listalta löytyy esimerkiksi erikoismaininnan ansaitseva Ämmilän Possujuhlat, jossa tarjoillaan kahdelle parhaita paloja kotimaisesta possusta.

Asia-ravintolan naapurina pysyy edelleen paikkansa ottanut Sapuska, jonka fonduet kannattaa erikoisesti muistaa  ja hiiligrillissä kypsyvät maukkaat pihvit. Ravintola Taivaassa nautitaan edelleen buffet-päivälliset.

Kammi ja Pihvipirtti ovat ja pysyvät tuttuina entisinä. Niissä on tarjolla oma selkeä vakiomenunsa. Esimerkiksi Pihvipirtin vahvuus on siinä, että nälkäinenkin pääsee nopeasti alkupaloja nauttimaan ja listan annokset vuodesta toiseen samat, tutut ja turvalliset.

Hulluporo.fi

Jaspis Toivonen

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas