Levinyt!
 

Lasermaailma iski säteensä Leville

29.12.2014

Liikuntaa, jännitystä ja raitista ilmaa.
Levin ohjelmapalvelutarjonta sai hyvän lisäyksen, kun Virta Tuotannon Viivi Autio perusti talvisesongin alussa Winter Laser World Levin Immeljärven rantaan, Immelkartanon kylkeen. Viivin tukena lasermaailmaa pyörittää Virta Tuotannon kansainvälisten markkinoiden johtaja Steve Van De Brande. Kysymys on yrityksen neljännestä laserpelikohteesta, muut sijaitsevat pääkaupunkiseudulla, Kivikossa, Tuusulassa ja Espoonlahdessa.

Laserpelaaja

Lasersäde kantaa jopa satojen metrien päähän. Tunnelin savussa se näkyy selkeästi. Koskaan ei voi tietää, missä vastustaja laserpelissä vaanii, ja siinä se pelin jännitys onkin.


Parhaimmillaan laserpeli on hämärässä ja pimeässä, mutta sitä voi pelata myös päivällä. Tavoitteena on osua merkkaimella vastustajan kypärässä tai merkkaimen tunnistimiin. Alueelle on tehty erilaisia rakennelmia, käytäviä ja tunneleita, joihin voi piiloutua. Pelata voi kuka tahansa, sillä ikärajaa ei ole.
- Laserit ovat turvallisia, sillä säde on pienitaajuuksinen ja testattu vaarattomaksi. On tärkeää huomata, että on kysymys pelistä, itsensä voi loukata lähinnä kaatumalla. Jotkut haluavat ehkä nähdä pelimme sotaisana, mutta sitä se ei todellakaan ole, sen voi jokainen tulla itse toteamaan. Se on liikuntaa raikkaassa ulkoilmassa jännittävän pelin tuoksinassa, sanovat Viivi ja Steve.
Laserpelin merkkaimet ja kypärässä olevat anturit reagoivat niihin osuvaan lasersäteeseen. Peli on vauhdikasta, ja säde yltää jopa satojen metrien päähän, joten on oltava tarkkana, missä päänsä nostaa esiin. Aluksi harjoitellaan ja lämmitellään, minkä jälkeen selvitetään parhaimmat merkkaajat eliminaatiotaktiikalla.

Yksin, kaksin tai ryhmällä.
Pelialueita on kaksi, pääalue sijaitsee Immeljärven rannassa, osaksi järven jäällä. Sinne voi varata pelivuoron kuka tahansa yksin, kaksin tai isommalla ryhmällä. VIP-pelejä voi varata joko pääalueelle tai 250 metrin päässä siitä sijaitsevalle Full Adrenaline -alueelle Kätkätunturin laitaan.
- Peruspelisessio kestää 1,5–2 tuntia. Se sisältää ohjeistuksen ja varustuksen, johon kuuluvat kypärä ja merkkain. Oma säänmukainen ulkoiluasu käy peliasuksi, mutta tarvittaessa myös vaatetus järjestyy. VIP-alue on metsän keskellä ja valaistu vain soihduin. Alue on rajattu viirein, sinne kuljetaan bandwagenilla ja peleissä käytetään myös sniper-merkkaimia. Peli on siellä huomattavasti strategisempaa kuin pääpelialueella, jossa taas korostuvat tilanteet ja vauhti, sanoo Viivi.
Merkkaimen näytöltä voi nähdä tilanteen niin itseen osuneiden säteiden määrästä kuin omista osumistakin. Näyttö ilmaisee saadun osuman äänellä, ja oman säteen perillemenosta kertoo pieni kilahdus.
Joulukuun alussa pelattiin reilun kymmenen henkilön kesken, meno oli vauhdikasta, ja jälkeen vaatteet olivat märät sisältä ja ulkoa, sillä peli todella pistää liikkumaan. Kukapa haluaisi pudota pelistä?
- Tuotepaketteja on erilaisia eri kohderyhmille. Käytössämme on noin 40 merkkainta, mutta ylärajaa asiakasmäärässä ei käytännössä ole. Yhdessä Immelkartanon ja muiden lähialueen toimijoiden kanssa yhdistämme helposti laserpelien lisäksi pakettiin kuljetukset, saunat, ruokailut, majoitukset, safarit, jääkartingin ja paljon muuta, kertoo Viivi.
(Timo Koivisto)

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas