Levinyt!
 

Levin Stefan´s Steakhouse avattu

08.11.2017

Odotettu ravintolauutuus

Kansainvälistä mainetta niittänyt suomalaiskokki Stefan Richter, 45, kertoo etsineensä Leviltä sopivaa tilaa ravintolalleen itse asiassa jo pari vuotta sitten.

StefanRichter

– Silloin ei onnistanut tilojen suhteen, mutta nyt löytyi hyvä paikka avata seitsemäs steakhouse yhdessä Restamaxin kanssa. Viikko sitten avasimme Vaasaan, joten vähän on kiirettä viime päivinä pitänyt, kertoo melkein jo äänensäkin taipaleen varrelle jättänyt puhelias Richter.

Levin Stefan´s Steakhouse ruokkii nälkäiset ja janoiset Hissitie 15:ssä, samoissa tiloissa, jossa aikaisemmin toimivat ravintola Kuura ja Pizza Block. Uusin Stefan´s palvelee kahdessa kerroksessa ja asiakaspaikkoja on n. 120.

Ravintolan sisustus on samaa linjaa kuin muissakin konseptin paikoissa. Kotoisaa ja olohuonemaista, pyöreitä ja neliskanttisia pöytiä, sisustuskankaat eleganttia ruutua ja raitaa, värit osin tummia, mutta isot ikkunat ja luonnonpuulattiat tuovat tilaan sopivasti valoa.

Ravintola avautui tiistaina 7.11. ja marraskuussa palvellaan tiistaista lauantaihin klo 17–23. Joulukuun alusta lähtien ruokaa ja juomaa saa joka päivä. Aukioloajoissa pääpaino on illassa, kevätsesongilla ovet aukaistaan jo puolilta päivin.

Valmista listalta tai itse koottu annos

– Meillä on tehty ruokailu mahdollisimman helpoksi, sillä asiakas voi itse koota oman annoksensa valinnaisista lihoista tai kalasta, kastikkeista, maustevoista ja haluamistaan lisukkeista. Meiltä ei lähde edes vegaani ulos nälkäisenä, vaikka ravintolan nimessä lukeekin steakhouse. Tämä ruokailumalli on jenkeistä lähtöisin. Lisäksi on ravintolan kiinteä lista alku-, pää- ja jälkiruokineen ja kiireisille on myös pastaa, sanoo Stefan.

Ravintolan menua voi makustella netistä yrityksen sivuilta. Valinnan varaa on eikä nälkää joudu kärsimään, sillä esimerkiksi black angus -sisäfilepihviä on tarjolla neljää eri kokoluokkaa, 150 gramman peruspihvistä aina reiluun 600 grammaiseen jättiin. Onpa listalla maailman arvokkaimmaksi pihvilihaksi sanottua waguy-härän sisäfilettäkin, sekä vielä poroa, ankkaa ja nieriää.

Mestari itse keskittyy ruokaan eli laatii kaikki ruokalistat ja kokkaa yrityksensä eri paikoissa. Levillä hän on tietysti mukana käynnistämässä ja sanoo, että ainakin neljä talvireissua Leville on tiedossa. Ja kun mies ei ole ideoimassa jossain ravintoloistaan, hän on avopuolisonsa Riikan ja Ilmari-pojan kanssa luonnon rauhassa Suonenjoella omassa kodissa. Siellä hän hakee voimaa hektiseen keittiötyöhön luonnosta, käy kalassa tai istuksii filosofoimassa metsälaavulla parhaan kaverinsa, ja toisen kokin, Antin kanssa.

– Olen saanut Leville todella hyvän tiimin, joten ei tarvitse kyllä sikäli hermoilla. Voi siis välillä rauhassa yöpyä laavulla ja ottaa lämmikkeeksi Antin valmistamaa konjakkikahvia.

Matti tuli meriltä maalle

Stefan´s Steakhouse Levin keittiöpäällikkönä ja Stefanin luottomiehenä aloitti marraskuun alussa Matti Kosamo, jolla ovat alkupäivät uudessa paikassa olleet yhtä haipakkaa. Mutta ensikertalainen Levillä Matti ei suinkaan ole, sillä hän oli 2009–2010 Arranin keittiössä. Tässä välissä hän on hankkinut kokemusta lisää muun muassa Bistro Sinnestä Porvoosta ja viimeksi Viking Gracelta.

Stefan_matti

– Nyt oli aika siirtyä mereltä maalle. Tuli sellainen olo, että laivaelämä riitti, vaikka se olikin mainio työympäristö. On mukava tulla tänne takaisin, ja tuntuu siltä, että meillä on nyt hyvä työtiimi.

Matin tukena keittiön puolella on neljä muuta kokkia. Stefan´s Steakhousen Levin ravintolapäällikkönä toimii Jenni Soininen, jolla on myös rautainen usean vuoden työkokemus alueelta.

Jaspis

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas