Levinyt!
 

RentoiLevi hoitaa shindolla kireydet pois kehosta

05.10.2017

Shindo tuli tunturiin.

Loppukesällä syntyi Leville uusi yritys, kun Milja Juntunen perusti shindoon ja rentoutukseen erikoistuneen yhden naisen yrityksen RentoiLevin. Shindo oli aluksi Miljallekin outo laji, joka tuli tutuksi muusikkoaviomiehen kontaktien kautta.

shindo istuu

– Tutustuin lempääläläiseen Laura Kokkoseen, joka tekee muun muassa shindohoitoja ja ohjaa shindotunteja Ihmishuoltamo nimisessä yrityksessä. Itselläni oli vaikea raskaus, voin erittäin pahoin ja olo oli hankala. Olin kokeillut shiatsua ja akupunktiota, mutta shindo oli ihan uutta. Menimme ensin mieheni kanssa parishindoon ja sitten menin yksilötunneille, ja huomasin, että siitä sain helpotusta, kertoo Milja.

Laura Kokkonen on erikoistunut artistiasiakkaisiin, joiden hektinen elämä tarvitsee välillä pysähtymistä. Ja sama periaate sopii kyllä kelle vain, sillä shindo sopii ihan kaikille

– Shindo tuntui heti helpolta, se oli lempeää, ja erityisesti tuetut venytykset tuntuivat hyviltä. Shindossa ihminen hoitaa itseään, niin fyysistä kehoaan kuin myös tunnepuolta. Synnytyskin meni mielestäni helpommin, sillä olin vielä samana aamuna tehnyt shindoharjoituksia, ja tunsin, että toivuin shindon avulla kaikesta paljon keveämmin. Sitten Laura kutsui mukaan kurssille.

– Ikuisesti muistan sen tunteen, kun ajattelin, että miten minä, ravintolakokki, nyt tällaiseen lähtisin. Mutta koulutus tuli omaan elämääni parhaaseen ja myös pahimpaan vaiheeseen, sillä sairastuin synnytyksen jälkeiseen masennukseen. Shindokurssilla sain uutta suuntaa elämääni ja myös kaivattua omaa aikaa itselleni kurssipäivinä. Samalla, kun kouluttauduin shindo-ohjaajaksi toivuin omasta masennuksesta. Nyt tuntuu siltä, että oma tie ja elämä on juuri täällä ja tässä suunnassa.

Japanilainen hoitomuoto.

Shindomenetelmän lähtökohtana on kuusi perusvenytystä ja niitä tehostavia sekä pehmentäviä variaatioita, jotka opettavat kuuntelemaan omaa kehoa. Harjoitusten ja hengityksen avulla voi rentoutua ja päästää irti kehon ja mielen jännityksistä. Shindo auttaa myös löytämään omaa tasapainoa ja keskilinjaa.

shindo taivutus

Tunneista erityisiä tekee se, että ohjaaja tulee tukemaan liikkeitä ja auttaa venyttelijää löytämään omalle keholleen sopivimman tavan venytellä. Syvä hengitys ja rauhalliset venytykset auttavat päästämään irti stressistä, kehää kiertävistä tunteista ja vapauttavat tähän hetkeen. Shindo sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. Sitä voi harrastaa yksin, parin kanssa tai osallistumalla venyttelyryhmiin. Hoitomuotona shindoa voi käyttää esimerkiksi stressin lievitykseen, lihaskireyksien vapauttamiseen ja uupumisesta palautumiseen.

Menetelmä on saanut alkunsa Japanissa ja saapui Suomeen parisenkymmentä vuotta takaperin kamppailulajiharrastajien mukana. Lapissa shindo-ohjaajia on Miljan lisäksi kaksi muuta, he toimivat Sodankylässä ja Savukoskella.

ShindoiLevin tunnit löytyvät facebookista.

Milja Juntunen ohjaa ShindoiLevin tunteja syyskaudella Loma-Paksussa ja tunteja voi varata samalla nimellä olevan ryhmän sivuilta Facebookissa. Tavoitteena on pitää ohjattuja ryhmävenyttelyjä kerran viikossa, päivien aikataulu vähän elää, sillä Miljan päätyö on Ylläsjärvellä kokkina Aurora Estate -ravintolassa. Shindoa voi harrastaa vaikka päivittäin tai vain kerran kuukaudessa, ja se sopii muiden harrasteiden rinnalle. Rentouden lisäksi shindolla voi löytää tasapainoa omaan tunne-elämäänsä.

Shindon ryhmätunnilla venytellään noin puolisentoista tuntia kerrallaan ja tehdään kuusi perusvenytystä, joista on kullekin yksilölle omat variaationsa sen mukaan, miten keho taipuu. Venytykset käyvät läpi kehon päämeridiaanit, jotka hallitsevat kehon kaikkia elintoimintoja. Liikkeitä tehdään siten, ettei kipua saa tuntua. Tässäkin lajissa vähän on enemmän. Ja samalla, kun kroppa venyy ja rentoutuu, annetaan myös sielulle tilaa, puhalletaan ulos negatiivisuutta ja tilalle haukataan happea ja energiaa.

Milja antaa myös yksilöohjausta räätälöitynä tarpeen mukaan, hoidon kestäessä puolesta puoleentoista tuntiin. Lisäksi voi varata Tyky-päivän shindon merkeissä.

Jaspis

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas