Levinyt!
 

Konkarit hallitsivat Ruskamaratonia

07.09.2017

Tutut nimet pinkoivat Levillä järjestetyn Ruskamaratonin kärkisijoille syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Juoksijat saivat nauttia kuulaasta syyskelistä.

ruskamar teppo ronkainen

Viime vuoden tapaan miesten täysmatkan juoksi nopeimmin Teppo Ronkainen. Tänä vuonna Ronkainen käytti aikaa 2 tuntia ja 50 minuuttia, kun viime vuonna matka taittui viitisen minuuttia nopeammin. Toiseksi tullut Jussi Herttuala johti juoksua toiselle kierrokselle, mutta tuli maaliin lopulta hieman alle kolme minuuttia Ronkaisen jälkeen. Kolmantena maaliin saapui Jyrki Perttunen.

Naisten täysmatkalla voittaja oli Anni Hemminki, joka saapui maaliin kolme tuntia ja 11 minuuttia lähdön jälkeen. Kaikista täysmatkan juosseista Hemminki oli kahdeksanneksi nopein. Hemminki voitti naisten sarjan myös viime vuonna. Marika Krohns juoksi tänä vuonna toiseksi ja kolmanneksi kerkesi Marita Havholm.

Polkujuoksua pyydettiin pehmeämmäksi vaihtoehdoksi

Ruskamaratonin täysmatkalle lähti tänä vuonna 114 juoksijaa. Viime vuonna matkan juoksi 135 osallistujaa. Myös muilla matkoilla osallistujia oli viime vuotta vähemmän. Uutena matkana tänä vuonna oli kymmenen kilometrin polkujuoksu, jonka reitti kulki pääosin pururataa. Polkujuoksureitille lähti 149 juoksijaa.

Kaikkiaan Ruskamaratonin aikuisten matkoille lähti 1399 osallistujaa, mikä on yli 200 vähemmän kuin viime vuonna.

ruskapuolikas

– Moni asfalttijuoksija oli pyytänyt polkujuoksua pehmeämmäksi vaihtoehdoksi. Porukka vaikutti tyytyväiseltä, sanoo Ruskamaratonia organisoiva Juha Mikkonen.

Ensi vuonna juostaan Mikkosen mukaan todennäköisesti samat matkat kuin tänä vuonna.

– Palautetta kuunnellaan ja siitä vedetään johtopäätöksiä, Mikkonen sanoo.

Puolikkaan maratonin miesten sarjan kärkikaksikko Kalle Keskipoikela ja Veli-Heikki Koivu pinkoivat maaliin 39 sekunnin erolla. Keskipoikelan voittoaika oli tunti ja 14 minuuttia. Kolmanneksi puolimaratonin juoksi Jarmo Rundgren, joka tuli maaliin viisi minuuttia voittajan jälkeen. Naisten sarjan voitti Iida Haataja, joka juoksi matkan aikaan tunti ja 24 minuuttia. Toiseksi tuli Maija Saarinen ja kolmanneksi Susanna Valjakka.

Kymmenen kilometrin matkalla Ossi Peltoniemi piti kovinta vauhtia ja saapui maaliin ajassa 34 minuuttia ja sekunti. Kostamukselainen Alexander Davzhuk juoksi toiseksi ja kolmanneksi ehti Max Enbuske Keminmaalta. Tuula Puljujärvi juoksi kympin aikaan 41 minuuttia ja 28 sekuntia. Sanna-Maija Pohjanvesi kiri toiseksi ja Jonna Niskanen kolmanneksi.

Kärjen naiset juoksivat polkumatkan nopeiten

Polkujuoksumatkan kovinta vauhtia pitivät naiset. Heli Heiskanen oli nopein ajalla 40 minuuttia ja 56 sekuntia. Toiseksi juoksi Katja Tikkanen ja Alisa Toivanen oli kolmas. Kittiläläinen Maiju Takala juoksi polkumatkan neljänneksi.

Nopein mies polkujuoksumatkalla oli Tommi Nieminen, joka käytti matkaan aikaa 42 minuuttia ja 54 sekuntia. Toiseksi nopein oli paikallinen mies Keijo Alila ajalla 45 minuuttia 31 sekuntia. Kolmanneksi nopein miesten sarjassa oli Jonathan Guppy.

Ruskamaratonin Leville tuomat ihmiset käyttäytyivät ilmeisen siivosti. Lapin poliisilaitoksen partiot puhalluttivat yli 700 kuljettajaa, mutta yhtäkään rattijuoppoa ei joukosta löytynyt. Poliisi toteaa tuloksen yllättäneen, kun sitä vertaa aiempien vuosien vastaavaan viikonloppuun.

Teksti ja kuvat Otto Ponto

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas