Levinyt!
 

ProFinlandia Levin Viinikellari toimii nyt uusissa tiloissa

07.09.2017

Akateeminen viinimies

ProFinlandia Levin Viinikellarin yrittäjänä on toiminut vuodesta 2015 lähtien Jari Rolig, ravintola-alan monitoimimies, jolla on myös akateeminen tutkinto taskussaan. Mies valmistui nimittäin yhteiskuntatieteiden maisteriksi ennätysnopeasti vain kolmessa vuodessa Lapin yliopistosta.

 viini jari

– Sitä oli riittävän motivoitunut, kun aikuisena alkaa suorittamaan korkeakoulututkintoa. Olin jo aikeissa muuttaa Ranskaan valmistamaan tilaviinejä ja jatkamaan opintoja, oli väitöskirjan aihekin valmiina, mutta sitten sattuma puuttui peliin ja päädyin ostamaan Esa Siitoselta Levin Viinikellarin liiketoiminnan.

Alun perin Satakunnasta syntyisin oleva Rolig perusti ensimmäisen oman yrityksensä Lappiin jo 1980-luvulla, ja jokseenkin kaikki Lapin isoimmat tunturikeskukset ovat vuosien aikana tulleet tutuiksi. Mutta Leviltä löytyi kuitenkin ensin oma lomamökki, ja tänne hän asettui vaimonsa kanssa.

Jari Rolig totesi, että ykskaks hänellä oli jälleen uusi ammatti, nyt viinintekijänä.

– Tämä on todella mielenkiintoista ja tykkään kovasti. Paljon on ollut erilaisia sattumuksia, mutta toisaalta mikään ei ole ollut kovin kaukana toisistaan. Koko ammattiurani olen tehnyt sali-keittiö ja hotelli-ravintola -akselilla. Viininvalmistus on siihen oivallinen jatkumo.

Tämän kesäkuun puolivälistä lähtien ProFinlandia Levin Viinikellari on toiminut uusissa omissa tiloissa Skimbaajankuja 7:ssa. Katutasossa on nyt ravintola ja myymälä, kellarissa valmistuvat talon viinit. Jarin ohella toiminnassa on mukana myös puoliso Eeva Rolig.

Marjaviinit ovat kiinnostavia

Jari Rolig sanoo varsinkin ulkomaalaisten matkailijoiden olevan todella kiinnostuneita suomalaisista marjaviineistä, mustikka ja variksenmarja ovatkin kaikkein suosituimpia.

viini hyllyt

– Haluan viineissä säilyvän marjamaisen maun, että sen oikein voi maistaa, mikä on alkuperäinen aromi. Moni ulkomaalainen asiakas tietää jo ennakkoon, mitä suomalaiset metsien marjat ovat, niistä on luettu vahvaa tietoa jo ennakkoon.

Kotimaiset viinin ostajat suosivat eniten mustikkaa ja sitten variksenmarjaa. Mutta toki vankkumattomat ystävät löytyvät myös puolukalle ja raparperille sekä mustaherukalle.

ProFinlandia Levin Viinikellari on avoinna joka päivä 12–20, mutta lupa on anniskella 04:äänkin. Jos siis mukava porukka innostuu istumaan kauemminkin, on se mahdollista, ja yksityistilaisuudet voivat siten myös huoletta venyä.

Viihtyisässä ja lämpimästi sisustetussa ravintolassa voi nauttia kahvin ja drinkkien ohella keittolounaan, sillä talon oma poronlihakeitto pitää nälän loitolla. Talvisesongilla tiistaisin ja keskiviikkoisin on tarjolla myös poronkäristystä.

Rohkeimmat asiakkaat nauttivat kuuman drinkin nimeltä Karhun Tussu, jonka nautittuaan saa erikoisdiplomin. Marjaviinien ohella on myynnissä myös paikallisia koruja sekä taskumattiin pakattuja kuivattuja marjarouheita, kuten esimerkiksi hillaa ja karpaloa. Lapin makuja voi sitten sekoittaa vaikka aamupuuroonsa tai mysliin.

Jaspis Toivonen

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas