Levinyt!
 

Levin Lapinkylän iglut saapuivat

29.08.2017

Lokakuussa korkataan

Levin Lapinkylä liittyy yhä kasvavaan joukkoon lappilaisia yrityksiä, jotka tarjoavat asiakkailleen majoitusta kodan mallisessa hotellihuoneessa. Reilu kolmannes kodan huoneosan katosta on lasia ja siten voi hotellisängyltään tarkkailla taivaallisia näkymiä, ja hyvällä tuurilla niitä toivottuja revontulia.

Elokuun loppupuolella matkasi Pohtimolammelta Leville melkoinen karavaani, kun Rakennusliike Antti Holmberg Oy:n kymmenellä kodalla lastaamat rekat ajoivat määränpäähänsä. Aamulla puoli viideltä lähdettiin matkaan, puoli yhdeksältä oltiin perillä ja puoli kolmelta iltapäivällä oli lasti jo purettu sijoituspaikoilleen Levin Lapinkylässä.

Lapinkyla igluja

Lapinkylän yrittäjä Erja Luiro kertoo, että ensimmäiset kotayöpyjät tulevat lokakuun alussa, jolloin kaiken pitää olla valmista. Erja on viettänyt kesällä ahkerasti aikaa ompelukoneella, kun hän on ommellut sisustukseen kuuluvia tekstiilejä ja suunnitellut kotien somistusta Kunkin kodan kalustukseen kuuluvat perushotellihuoneen varustus. Aamiaiset kuuluvat huoneen hintaan, ja Levin Lapinkylän päärakennuksen ravintolasta saa siten kaikki tarvitavat ruokapalvelut. Savusauna palvelee ja talvella kuuluvat myös poro-ohjelmat talon tarjontaan.

Melkein valmiita

Antti Holmbergin yritys Revontulikota Oy tekee kodat siirtovalmiiksi Pohtimolammella. Lapinkylään saapuneet kodat ovat 25 neliön suuruisia, palveluiltaan täysverisiä hotellihuoneita, joissa on majoitushuoneen lisäksi oma wc- ja suihku.

– Yksi kota valmistuu meillä noin viikossa. Kolme vuotta olemme näitä tehneet, ensimmäisenä vuonna niitä syntyi 10, seuraavana jo 42 kappaletta ja tänä vuonna näitä valmistuu meiltä jo yli 100. Kota tehdään melkein valmiiksi, siihen on asennettu mm. lattialämpö ja ikkunalämmitys, laatoitukset on tehty, samoin sisä- ja ulkomaalaukset. Asiakkaalle jää kodan liittäminen kota vesi- ja viemäröintiin sekä tehdä tarvittavat sähkökytkennät ja kalustaa se valmiiksi käyttöön. Kotia saa myös eri kokoisina asuakkaan tarpeen mukaan ne tehdään, kertoo Antti Holmberg.

Lapinkylässä kodat sijoitettiin väljästi, rakennusten väliin jätettiin tilaa 8 metriä, joten kylki kyljessä niissä ei tarvitse asua. Jokainen kota on lisäksi suunnattu siten, että näkymä revontulille on paras mahdollinen eikä silti tarvitse katsella naapurin ikkunasta sisään.

Jaspis Toivonen

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas