Levinyt!
 

Pannukakkutalo palasi takaisin Leville

29.08.2017

Yleisön pyynnöstä

Hollantiin asti juontavat juuret Pannukakkutalo-ketjun tuloon Suomeen, kun sikäläisistä ravintoloista saatiin idea. Vuonna 2010 avattiin ensimmäinen franchising-ketjun ravintoloista Ouluun. Sittemmin niitä on perustettu Poriin, Mikkeliin, Jyväskylään ja viimeksi Leville. Levillä yritys jo piipahtikin kerran, mutta ei sillä erää jatkanut pitempään.

– Tulimme tänne yleisön pyynnöstä, kertoo Merja Hämäläinen, joka miehensä Risto Kelahaaran kanssa osti viime syksynä Oulun Pannukakkutalon.

pannukakut

– Olimme pitkään haaveilleet omasta yrittäjyydestä Pannukakkutalosta, mutta sopiva liiketila ja paikkakunta oli hakusessa. Hyvään vaiheeseen tuli oululaisen yrittäjän myyntitarjous, se oli sellainen nyt tai ei koskaan -hetki. Ja nyt kuuntelimme Oulussa pysähtyneiden asiakkaiden toiveita, jotka ovat kaivanneet Pannukakkutaloa Leville. Kävi myös niin hyvä tuuri, että yrityksen entistä liiketilaa Skimbaajankujalla tarjottiin meille.

Skimbaajankujalla tehtiin remonttia, ja Levin ovet avattiin 28. elokuuta. Merja ja miehensä ovat vuorotellen vetovastuussa Oulun ja Levin toimipisteistä, joten läpsystä vaihdetaan perheen kuulumiset, onneksi on puhelin ja sähköposti.

Ei mikään pikaruokala

Pannukakkutalossa tarjotaan suolaisia ja makeita pannukakkuja, jotka tehdään käsin alusta loppuun asiakkaan odotellessa. Tänne ei pidä tulla kiireen kanssa, sillä aikansa ottaa aina pannarin kypsyminen, varsinkin jos haluaa gluteenittoman, laktoosittoman tai vegaaniversion, valmistus vie aikansa.

Erilaisia makuja ja versioita on listalla yli sata, ja lisää vinkkejä vastaan otetaan. Asiakas voi myös luoda oman vapaavalintaisen makuyhdistelmän. Pannareita saa myös take-awayna mukaansa, voi tilata ennakkoon tai vasta paikan päällä. Lisäksi halutaan hyödyntää paikallisia luonnon aarteita, eli marjastajat ja sienestäjät voivat ottaa yhteyttä, sillä raaka-aineita tarvitaan.

– Olemme C-oikeuksinen paikka eli ruokajuomat ovat kaupassa myytävien alkoholijuomien vahvuisia. Kahville voi meille piipahtaa ja kahvin kanssa herkutella muun muassa Sortolan maatilan erikoisjäätelöillä.

Pannukakkutalossa ei oteta pöytävarauksia. Mutta esimerkiksi alakerran tila on varattavissa erilaisiin tilaisuuksiin, synttäreihin tai kokouksiin. Ja katutason tilaan saa tulla myös koiran kera.

Henkilöstön asenne ja into ratkaisee

Merja Hämäläinen korostaa omissa yrityksissään kokemusta, reipasta asennetta työhön ja intoa. Suomessa mennään helposti siitä, mistä aita on matalin, mutta asiakaspalvelu on harvoin missään niin hyvää, etteikö pikkuisen voisi vielä parantaa.

Levin Pannukakkutalon tiimissä ovat Milla Tasa, Arja Kivelä-Karjalainen, Kaisa Erkkilä ja Kaj Vogt. Kevääksi palkataan vielä lisää apukäsiä. Pannarille pääsee joka päivä klo 12–20, ja tarkoitus on pitää puotia avoinna ympärivuotisesti. Levin Pannukakkutalo on tullut jäädäkseen.

Jaspis Toivonen

 

Pannukakkutalo.fi

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas