Levinyt!
 

South Point on Levin uusi hiihtokeskus ja nyt avoinna

18.12.2014

Perheiden ja ulkomaalaisten suosiossa.
Keväällä alkanut rakennusprojekti Etelärinteellä on valmis, ja Levi South Point avattiin asiakkaille 12. joulukuuta. Uuden hiihtokeskuksen laskettelijoita palvelee ankkurihissin ja sompahissin lisäksi upouusi 1 710 metriä pitkä kuomullinen sekä istuinlämmityksellinen tuolihissi sekä Levin toinen katettu mattohissi lasten Leevilandiassa. Ala-asemalla on runsaasti paikoitustilaa, joten South Point on helppo kohde autoilevalle matkailijalle.SouthPoinrinne

• Etelärinne on perheiden ja ulkomaalaisten suosiossa. Alueella palvelee myös rinneravintola Sivakka.

 

SouthPointJOuni

• Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

- Kun edelliset lumet sulivat, aloitimme rakennustyöt, ja nyt South Point avattiin. Kiitokset tästä kuuluvat upealle henkilökunnallemme, joka teki hyvää työtä alusta loppuun. Hissitoimittajan kouluttajatkin sanoivat, ettei heidän tarvitse opettaa rakentajia, mutta he voivat ottaa oppia, sanoo Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

- Tuolihissille oli kysyntää ennen kaikkea kotimaisten perhematkailijoiden ja ulkomaalaisten taholta, sillä Etelärinne on molempien suosiossa. Hissin yläasemalta voi lasketella siirtymäreittiä Gondolille, mistä voi taas laskea vaikka suoraan takaisin South Pointille, mutta täälläkin viihtyy vaikka koko päivän.

Rinteen alla palvelee monipuolinen South Point -keskus, jossa on vuokraamo ja huolto, lipunmyynti, Levi Shop -myymälä, hiihtokoulu sekä lasten päivähoitopiste Muksutupa leikki- ja lepotiloineen. Ravintolapalveluista huolehtii rinneravintola Sivakka, sen yhteyteen viikolla 7 avautuva Café Sivakka monipuolistaa tarjontaa.

Mukava tuolihissi vie huipun tuntumaan.
Kun Leitnerin valmistama tuolihissi avattiin, ensimmäiset asiakkaat olivat jo valmiina portilla odottamassa hissiin pääsyä. Kävin itsekin testaamassa kyytiä, joka oli mukavan tasaista ja hiljaista, vaikka ympärillä viuhui 18 m/s puhaltava tuuli. Istumaan pääsi helposti tuoleille ohjaavalta matolta, matka sujui joutuisasti, ja kuomun alla tuulta ei edes huomannut.

Istuimen turvakaaressa on kids stop -järjestelmä, joka pitää lapset turvallisesti paikallaan. Hissiä voidaan käyttää joko täydellä tai neljäsosan pienemmällä tuolikapasiteetilla tarpeen mukaan. Etelärinnettä on levennetty, joten sinne mahtuu entistä enemmän laskettelijoita, tuolihissi vie maksimissaan 3 000 laskijaa huipun tuntumaan. Leevilandian mattohissi taas pystyy kuljettamaan 1 500 lasta tai aloittelijaa tunnissa ylös putken toiseen päähän.

Lasten oma Leevilandia sijaitsee rinnealueen oikeassa reunassa, ja sen tuntumassa on autoilijoille perheparkki, joten kävelymatka lastenmaahan ei ole pitkä. Alue tulee olemaan ahkerassa lasten, aloittelijoiden ja myös hiihtokoulun käytössä. Päiväkoti Muksutupa avautuu viikolla 7, ja uuden tuolihissin ala-asemalla sijaitsevaan 600 neliön lämpimään tuolivarastoon on suunnitteilla sisäaktiviteettikeskus.
Twitterissä ja Facebookissa on menossa kilpailu, jossa palkitaan kolme Levin Etelärinteiltä valokuvan ja tarinan jakanutta iPadilla, lisäksi viikottain jaetaan tuotepalkintoja parhaille kuville ja tarinoille. Päivitykseen tulee lisätä tunniste #southpointlevi, lisätietoja kilpailusta saa osoitteesta www.levi.fi/southpointlevi
(Timo Koivisto) 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas