Levinyt!
 

Lentävällä gondolilla kiitää #levilapland kohti mäkiautojen GP-voittoa

17.08.2017

Kide sai idean ja loppu on historiaa

Kumipyörille kasattava mielenvikaisuuden maailma, sitä on Helsingin Tähtitorninmäellä ajettava Red Bull Mäkiauto GP 2017. Tapahtuma alkaa lauantaina 19.8. kello 12.00. Red Bull Mäkiauto GP lasketaan kello 13.00–15.20, palkintojen jako on kello 15.40.

mäkiauto

Ennätykset venyivät ja paukkuivat, kun yli 500 tiimiä ympäri Suomen hinkui mukaan kesän vauhdikkaimpaan tapahtumaan. Ruuvit oli kuitenkin jälleen erotettava renkaista. Hakemuksista huokui luovuus, persoonallisuus ja huikeat tarinat tiimien takana. Valintakriteereinä varikkoraati korosti ajoneuvon kekseliäisyyttä ja designia, tiimin yhteishenkeä sekä suunnitelman toteutettavuutta. Paikan ruutulipun alle lunasti lopulta 65 tiimiä, jotka tulevat ympäri Suomen kaikkiaan 40 paikkakunnalta. Mukana myös arktisten tunturipurojen ja rinteiden raikkautta edustava Levin oma mäkiautotiimi #levilapland.

#levilapland syntyi ideana yöttömän yön valossa, kun Jari Kide Kiiskinen huomasi kisan tv-mainoksen. Se oli sillä selvä ja ruutupaperille ilmestyi harakanvarpainen anomus varsin suurpiirteisin piirustuksin. Pienellä väännöllä päästiin kisaan, joten kesä on kulunut, sikäli kuin tiimi on muilta töiltään ehtinyt, enempi ja vähempi Levi Ski Resortin vanhassa tampparihallissa prototyyppiä kasaten ja luomusta viimeistellen sekä testiajoissa tunturiteillä.

Huikeaa #levilapland-ajokkia kuljettavat Toni Tontsa Vahtola ja Tuomas Bulo Tähtinen. Varikkotiimiin kuuluvat Kiden ohella Keijo Kepu Alila, Jukka Löysä Liukkonen, Antti Antzu Hurskainen, Teemu Hakki Hagman ja sokerina pohjalla mystinen Stig Mcpedal.

Käsityön jälki on vahva

Mäkiautot ovat moottorittomia ajokkeja, jotka on käsin kasattu ja maustettu suurella määrällä luovaa hulluutta. Levin luomus perustuu hyvään pohjaratkaisuun, Levin Rallycenter lahjoitti vanhan karting-auton, josta poistettiin moottori ja se riisuttiin muutenkin kaikesta ylimääräisestä. Vain jarrut jäivät ja ratti, sekä vakaa alusta, jolle on rakentunut gondolihissin koppi, jopa pala vaijeria, ja loppu onkin varmasti legendaa.

Rata on haastava, siinä on mm. shigaani sekä droppi, joten kuskeilta vaaditaan huimaa vauhdinsietoa sekä taitavaa koordinaatiota, ja kyydissäkin pitää pysyä aina maaliin asti.

Kisan ratkaisee ensi sijassa aika, kuka nopeimmin radan selvittää, ja huomattavaa on, että maaliviivaa ylittäessä on myös jonkun tiimiin kuuluvista oltava kyydissä. Mutta se ei ole koko totuus, voittoon voi sujahtaa muiden tiimien ohi ennen näkemättömällä ja vaikuttavalla 10–15 sekunnin alkushowlla, jolla mykistetään tuomaristo. Ajokin design ja persoonallisuus tuovat lisää pinnoja ja vaikuttavat loppuratkaisuun. Kisan tuomaristossa ovat mm. kansanedustaja Harry Harkimo, lumilautailija Heikki Sorsa, rallicross-kuski Toomas Heikkinen, Neste-rallin pääpromoottori Jani Backman, valokuvaaja Viivi Huuska ja Blokess-sketsiryhmä.

Kide lupaa muuten, että Levin tiimin uniikki GP-mäkiauto huutokaupataan kisan päätyttyä ja summa luovutetaan lyhentämättömänä Lapin Keskussairaalan lasten osaston tarpeisiin.

Jaspis Toivonen

 

www.redbullmakiautogp.fi

Red Bull Mäkiauto GP suorana lähetyksenä ilmaiseksi Viasatin Viafree-palvelussa kello 12.50 alkaen osoitteessa www.viafree.fi

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas