Levinyt!
 

Endurokisa rymisteli uusia reittejä Leville

17.08.2017

Uusia reittejä saatiin

Maastopyöräenduron osakilpailu Levillä jätti jälkeensä uusia reittejä ympäri tunturia. Heinäkuussa Levi Outdoorfest -tapahtuman aikaan järjestetty endurokilpailu oli Suomen ensimmäinen kansainvälinen kilpailu, jossa osallistujat saivat kerätä pisteitä osallistuakseen maailmanlaajuisen EWS-sarjan kilpailuihin. Kaksipäiväinen kisa oli myös avoimen SM-sarjan kisakauden kolmas osakilpailu.

Enduro_päältä

Suurin osa kisassa ajetuista reiteistä jää kaikkien maastopyöräilijöiden ajettavaksi. Uusia reittejä lähtee Levitunturin päältä alas muun muassa Koillisrinteelle, Etelärinteelle sekä Eturinteelle. Uudet reitit löytyvät Rewindr-mobiilissovelluksesta. Lisäksi polkuja voi tarkastella myös Levi Bike Parkin kartasta, jonka voi hankkia muun muassa Gondoli-hissin vuokraamosta.

Kilpailun reitit suunnitellut Sauli Hjerppe totesi kuskeilta tulleet uusista kisareiteistä myönteistä palautetta. Myös harrastajien facebook-ryhmässä pätkät keräsivät kehuja.

 Enduro_vino

Enduron suosio kasvaa voimakkaasti

Maastopyöräenduro muistuttaa kilpailumuotona esimerkiksi rallia. Kilpailijat ajavat vaihtelevan määrän erikoiskokeita, joilta otetaan yhteisaika. Osuudet ovat yleensä teknisiä ja alamäkipainotteisia, mutta niillä voi myös joutua polkemaan lyhyitä osuuksia. Siirtymillä ei oteta rajaa, mutta seuraavan osuuden lähtöalueelle on ehdittävä aikarajaan mennessä. Maailmalla ja Suomessa enduro on kasvanut maastopyöräilyn kilpailumuotona voimakkaasti.

Yleensä endurokilpailuissa kilpailijat joutuvat polkemaan ja työntämään pyöränsä mäen päälle. Levillä korkeuseroa kertyy kisan aikana Suomen mittakaavassa melko paljon, joten lauantain osuuksille siirtymiseen kilpailijat käyttivät pääosin hiihtokeskuksen gondolihissejä. Perjantaina ajettiin alas Kätkätunturilta, jonne kisakuskit saivat tietenkin hikoilla itsensä ja pyöränsä omin voimin.

Enduro_edestä

Levin osakilpailun miesten sarjan voitti Aki Färm. Naisten sarjan nopein kuski oli Suvi Vacker ja junioreiden sarjassa lyhyimmässä ajassa polut kolusi Oskari Vuori.

Teksti ja kuvat: Otto Ponto

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas