Levinyt!
 

Arktinen superruoka ja hevoseläinlääkintä ovat Lapin lupaavimmat kasvuyritykset

17.08.2017

Arctic Superfoods voittoon

Yrityksille suunnatun kasvuohjelman, Lapin Kasvupolun, lupaavimmaksi kasvajaksi on Kasvu Openin sparrausprosessin jälkeen valittu Arctic Superfoods Kittilästä. Kunniamaininnan sai Rovaniemen Hevosklinikka Oy Rovaniemeltä. Yritykset etenevät valtakunnallisiin jatkosparrauksiin ja finaaliin, jossa valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset Start again ja Startup -sarjoissa.

KasvuHeidijaJari

Valinnat tehtiin keksiviikkona 16.8. kaikkiaan 16 kasvuhaluisen yrityksen joukosta, jotka seulottiin alan asiantuntijoiden kahden päivän sparraukseen 43 hakijasta. Tuomaristo kiinnitti valinnoissaan erityisesti huomiota kasvutavoitteeseen, liikeidean skaalautuvuuteen, lappilaisuuteen, sijoittaisiko tuomaristo itse yritykseen, sekä siihen, miten paljon yritys hyötyy sparrauksesta.

Voittajayritys valmistaa eväspatukoita

Voittajayritys, vuonna 2016 perustettu Arctic Superfoods valmistaa superfood-patukoita pohjoisen marjoista ja villiyrteistä. Arctic Superfoodsin taustalla on yrittäjä Jari Kurtti, joka aloitti Leviltä viime vuoden syksyllä tuotteiden lanseerauksen. Tuotteet ovat sokerittomia, gluteenittomia, maidottomia, lisä- ja säilöntäaineettomia ja täysin kotimaisia raaka-aineiltaan ja valmistuksen osalta. Tuomariston mukaan yrityksen aito halu kasvaa kilpailulla markkinalla on käsin kosketeltavaa.

– Yritys on tehnyt uutterasti töitä kehittääkseen toimintaansa valittuun kasvun suuntaan ja tuloksia on jo saatu aikaan. Lappilaisuus ja tekemisen meininki heijastuu määrätietoisesti etenevään kasvuun ja kansainvälistymiseen, tuomaristo perustelee.

Kunniamaininnan saaja, vuonna 2015 perustettu Rovaniemen Hevosklinikka Oy tarjoaa hevoseläinlääkintäpalveluja ja koulutusta. Tuomaristo kuvailee kunniamaininnan saajaa ainutlaatuiseksi yritykseksi, joka luo uskottavuutta asiantuntijuudellaan, kuluttajaläheisyydellään sekä uudenlaisella näkökulmallaan. Yrityksen perustaja Heidi Kellokoski-Kiiskinen on arvostettu eläinlääkäri myös maan rajojen ulkopuolella.

– Yritys toimii markkinoilla täysin uudenlaisella tuotteella, jolla on varmasti kysyntää kuluttajien arjen helpottajana. Asiakaskunta ei rajaudu vain Suomen rajojen sisäpuolelle, vaan yrityksellä nähdään myös kansainvälistä kasvupotentiaalia.

Asiantuntijoiden kahden päivän maksuttoman sparrauksen saivat myös Arctic Factory, Omapaja Oy, Beyond Arctic Oy, Aurora Product Development, Aurora Powertrains Oy ja Arctic Ice Cream Factory Rovaniemeltä, Virta Tuotanto Kittilästä (Sirkka), Lappiporras Oy ja Suomen Salpa Oy Kemistä (Lautiosaari), Arctic Queen/Unique Design Ivalosta, Meän Liha Tervolasta yhdessä Leivejoen Lihan kanssa Rovaniemeltä (Muurola), Kylmämaan Ohjelmat Oy Kolarista (Ylläsjärvi) sekä Zarja Ranualta (Impiö).

Tuomaristoon kuuluvat Elsi Malkki (Rovaniemen Kehitys Oy), Kari Tuominen (Finnvera Oyj), Mirva Juntti (Lapin ammattikorkeakoulu), Kari Rekilä (Rovaniemen koulutuskuntayhtymä), Sami Heikkilä (Nordea Pankki Suomi Oyj), Pirkka Salo (Lapin Yrittäjät) ja Juha Seppälä (Rovaniemen Kehitys Oy).

Lapin Kasvupolku on osa Kasvu Openia, jonka valtakunnallinen finaali, Kasvu Open Karnevaali järjestetään 25.–26.10. Jyväskylässä. Finaaliin pääsee kaikkiaan 100 yritystä eri Kasvupoluilta, joita järjestetään tänä vuonna eri toimialoilla ja alueilla yhteensä 27.

Teksti ja kuva Rovaniemen Kehitys

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas