Levinyt!
 

Kipaise kahville tai ompeluta verhot Santa´s Shopissa

06.07.2017

Jouluinen kauppa on kesälläkin avoinna

Pieni palanen joulua on asiakasta vastassa, kun avaa Levin Santa´s Shopin ulko-oven. Kodikas joulupukin kauppa pitääkin sen, minkä lupaa eli puoti on täynnä kaikkea pientä ja kaunista, matkalaukkuun sopivina tuliaisina koruja, kintaita, nahkaa, turkista, postikortteja, Lapin makuja. Kaikki on Lapissa valmistettua tai tuotettua, silmäniloa sekä hyötyä tuottavia esineitä sekä tarpeellista käyttötavaraa.

Santashop

Kun jalkoja pakottaa tunturissa kävely tai haluaa istahtaa hetkeksi kahville ja vohveleille, on tämä oikea osoite. Täältä voi myös napata mukaansa kiireisen ihmisen takeaway-kahvin.

Ja kun puoti sijaitsee entisessä postissa, voi täältä yhä edelleen ostaa kortteja ja postimerkkejä, jopa suruadresseja löytyy. Yrittäjä Hannele Kaarelalla on hallussaan myös vanha Levi-postileima, jonka saa täältä ostettuihin kortteihin kaupantekiäisiksi. Santa’s Shopista kortit toimitetaan edelleen Postin kuljetettavaksi.

Hannele vinkkaa lisäksi, että myynnissä on edelleen monenlaisia postin aikaan kuuluneita pakkaustarvikkeita, joita esimerkiksi yritykset saattaisivat tarvita. On osattava vain kysyä paperitavaran perään, ne myydään kyllä mielellään halukkaille. On esimerkiksi pieniä ja suurempia pakkauslaatikoita.

Matkalaukkujen säilö löydettiin

Hannele Kaarela on ollut iloinen ja yllättynyt siitä, miten hyvin kevään matkailijat löysivät Santa´s Shopin matkatavaroiden säilytyspalvelun. Mökeistä ja hotellihuoneista joutuu usein poistumaan ennen kuin oma kuljetus lähtee Leviltä, joten laukut ja muut on ollut kätevä jättää säilöön ja jatkaa vaikka hiihtopäiväänsä ennen illan matkustusta.

– Vielä kun saisimme tämän pysäkiksi lentokenttä- ja hiihtobussien reitin varteen, olisi entistä kätevämpää asiakkaille noutaa laukkunsa. Tänne on kuitenkin pieni poikkeaminen keskustan hotelleista tai mökkialueilta.

Santa´s Shop sijaitsee Levillä osoitteessa Leviraitti 26, pihalla on lisäksi TB:n automaattitankkaus. Samassa talossa toimi aikanaan myös Sirkan Kauppa.

Ommellaan verhot tai lyhennetään pöksynlahkeet

Kesän alussa Santa´s Shopiin saatiin näppärä käsityöihminen ja asiakaspalveluun tottunut Mirva Lindström töihin. Mirva valmistaa kahvit, myy puodin tuotteita ja hiljaisina hetkinä surisee tiskin taakse ilmestynyt ompelukone korjaustöitä asiakkaan aineista. Varsinaisia ompelutarvikkeita ei ole myynnissä eikä niitä ole tarkoituskaan hankkia, mutta asiakkaan vetoketjut laitetaan paikalleen tai verhot ommellaan. Pukuompeluun ei Mirva liioin ryhdy, mutta mekkojen kavennukset kyllä sujuvat.

Mirva muutti pohjoiseen, kun täältä löytyi työ, koti sekä mies. Oma yritys Mirkkuukoukku tuli näppärästi myös mukana. Tampereelta lähtöisin oleva Mirva on koulutukseltaan kädentaidon ohjaaja sekä sisustustekstiilialan artesaani.

– Mirkkuukoukku on perustamani käsityöverstas. Teen korjaus- ja sisustusompelua, verhoilu- ja entisöintitöitä ja ohjaan käsityökursseja. Vapaa-ajalla harrastan neulomista ja kehrään rukilla villalankaa, myös lankojen värjäys on mukavaa. Lisäksi liikun luonnossa ja valokuvaan kasveja, nyt haluankin oppia näitä Lapin kasveja vähän paremmin.

Kun tarvitaan korjaustaitoista ompelijaa, löytyy se nyt Leviltä. Santa´s Shop on avoinna kesällä maanantaista perjantaihin klo 10–16, ja samoina aikoina tavoittaa Mirvan.

Jaspis Toivonen

 

Facebook.com/santa´s shop levi

Instagram: @mirkkuukoukku

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas