Levinyt!
 

Kinoksen lauttaristeilyt tehdään nyt Levi- ja Sirkkajärvillä

06.07.2017

Joelta järvelle tunturien juureen

Kinos Safariksen jokilautta on viime vuodet seilannut kesäisellä Ounasjoella. Joessa on aina ollut haasteensa, sillä jos on kuiva kesä, on vesi matalalla ja koskipaikat kivisiä, jos taas on erityisen sateista, vaihtelee joen pinnankorkeus paljonkin ja lautturin on silloin oltava tarkkana kiinnityksien kanssa.

kinosMika

Viime syksynä hankki Kinos Safariksen yrittäjä Mika Kuusela Levijärven rannalta oman mökin, josta on tulossa tulevina vuosina yrityksen monille ohjelmille varsin mainio tukikohta. Myös lautta parkkeerattiin omaan rantaan.

– Tästä on nyt helppo lähteä liikkeelle ryhmän kanssa. Risteilyjä voidaan jatkaa sulan veden aikana pitkälle syksyyn ja uutuuksina otetaan ohjelmaan ilta- ja yöristeilyt, joilla voidaan nähdä tähtitaivas, kuutamo ja revontulia. Maisemat ovat näiltä järviltä jopa paremmat kuin joelta, sillä nyt voi ihailla Levitunturin lisäksi myös Kätkää, sanoo Mika Kuusela.

– Ja vaikka ollaan näin lähellä kylää, järvelle näkyy yllättävän vähän asutusta ja muuta rakennettua ympäristöä.

Risteilyasiakkaat opastetaan joko omin kulkuneuvoin lauttarantaan tai sitten heidät noudetaan Kinos Safariksen toimistolta. Lähtöpaikka on lähellä, joten matkaan ei kulu aikaa juurikaan.

Lauttaristeilyllä nautitaan järven rauhasta, siellä voi bongata lintuja, sillä matalat Sirkka- ja Levijärvet ovat lintujen suosiossa. Lautalla kahvistellaan ja voi siellä myös saunoa sekä pulahtaa uimaan.

Monen sortin äksöniä

Kinos Safaris vuokraa välineitä ja järjestää ohjelmaa ympäri vuoden. Kesällä on tarjolla myös oma viikko-ohjelma, jossa on tekemistä maanantaista lauantaihin 30.9. asti. Lauttaristeilyjä tehdään kahdesti viikossa ja lisäksi kaikkia aktiviteetteja saa tilauksesta. Ohjelmia on vesijeteistä ja sup-laudoista melontaan, kalastukseen ja mönkijäajeluihin.

– Meillä on yhä hakusessa oma mönkijäreitti, jolla voisi päästä oikeaan mönkimistunnelmaan, saisi käyttää vinssiä ja rypeä jängässä eli tehdä kaikkia niitä juttuja, joihin mönkijä on alun perin tarkoitettu. Mutta vielä emme kuitenkaan sellaista elämystä voi myydä.

Kinos Motors muuttaa Leville

Kinos Safariksen konemyymälä Kinos Motors muuttaa nyt kesällä nykyisen safaritoimiston yhteyteen Leville, josta siis jatkossa löytyvät muun muassa varaosat, samalla koko Motors siirtyy lentokentällä Leville.

Moottorikelkkojen huolto ja vaihtokalusto siirtyvät Leville, tarkka osoite ilmoitetaan myöhemmin.

Jaspis Toivonen

 

kinossafaris.com

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas